Yunanistan'dan harita ayıbı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cacar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cacar

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından Türkiye'yi bölünmüş bir biçimde gösteren bir harita ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı gerekli girişimlere başladı.

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından öğrenildiğine göre, olayın hemen Türkiye'nin Atina Büyükülçiliği kanalıyla Ankara'ya iletilmesi üzerine Dışişleri Bakanlığı da Yunanistan Dışişleri Bakanlığı nezdinde gerekli girişimleri başlattı.

Gazetelerde yer alan haberlerde, Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından 3-7 Temmuz tarihleri arasında Atina'da düzenlenen kriz yönetimi seminerinde, Prof. Mazis isimli bir katılımcının, daha önce ABD ve NATO savunma kolejlerinde kullanılan ve Türkiye'yi bölünmüş gösteren bir harita açarak, Türkiye ile ilgili yorumlarda bulunduğu bildirilmişti.

Bunun üzerine toplantıyı izleyen Türkiye'nin Atina Askeri Ataşesi Kurmay Albay Atilla Şirin'in haritaya sert tepki göstererek, ne Mazis'in konuşmasının ne de haritanın gerçekleri yansıttığını dile getirmiş ve toplantı salonunun terkettiği kaydedilmişti.

Kaynak: http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=254322

RuNaL

Dekan
Reaksiyon puanı
71
ucakları taciz etmeler tehtitkar tavırlar ve bu olay bunlar hayra alamet değil

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
hep aynı şeyi yazıyorum ben sıkıldım artık... >X<

ayıdan post... yunandan dost... olmaz... ^^

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
seçiL dedi ki:
hep aynı şeyi yazıyorum ben sıkıldım artık... >X<

ayıdan post... yunandan dost... olmaz... ^^

Türk' ün Türk' ten başka dostu olmaz B)

cacar

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Yunanistan'a harita notası

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi, Dışişlerine çağrıldı. Kriz büyüyor...
Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından düzenlenen bir seminerde, Türkiye'yi bölünmüş olarak gösteren harita masaya serildi.

Haberin duyulması ile birlikte Ankara-Atina hattında harita krizi patlak verdi. Dışişleri, kamuoyuna yansıyan olayla ilgili olarak bugün harekete geçti.

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Yorgo Yenimatas'ın Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Yunan Büyükelçiye, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili
Büyükelçi Haydar Berk tarafından olayla ilgili olarak Türkiye'nin tepkisi iletildi.

Kaynaklar, aynı yöndeki bir girişimin Türkiye'nin Atina Büyükelçiliğince yapılmasının da öngörüldüğünü bildirdiler.

’’Kürdistanlı" Türkiye haritasını açan Prof. Dr. Mazis’in İyonya Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olduğu ve bundan önce de birçok kez Türkiye aleyhine konuşmalar yaptığı öğrenildi.
NE OLMUŞTU?

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından 3-7 Temmuz günleri arasında Atina'da düzenlenen kriz yönetimi seminerinde, Prof. Mazis isimli bir katılımcı, daha önce ABD ve NATO savunma kolejlerinde kullanılan ve Türkiye'yi bölünmüş gösteren bir harita açarak, Türkiye ile ilgili yorumlarda bulundu.

Bunun üzerine toplantıyı izleyen Türkiye'nin Atina Askeri Ataşesi Kurmay Albay Atilla Şirin, haritaya sert tepki göstererek, ne Mazis'in konuşmasının ne de haritanın gerçekleri yansıttığını belirterek, toplantı salonunu terk etti. Krize neden olan o meşhur harita Amerika imzası taşıyor

15971.jpg

Kaynak: http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=93199

cacar

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Nota yetmez, bu küstahlık

Yazıcıoğlu, Yunanistan'a nota verilmesini az buldu. Haritayı küstahlık olarak niteledi.
Yunan Genelkurmay başkanlığının seminerinde açılan bölünmüş Türkiye haritasına tepkiler sürüyor. Dışişlerinin Yunanistan'a verdiği notayı Muhsin Yazıcıoğlu yeterli bulmadı.

Yazıcıoğlu, "Bu küstahlık iktidarın yumuşak tavırlarıyla her geçen gün daha da artıyor. BOP’un bir parçası olan ve batının hayallerinde yer alan bölünmüş Türkiye haritaları karşısında iktidar suskunluğunu devam ettiriyor. Bu bir yumuşatma, alıştırma ve kanıksatma hareketidir. İktidar, bu
haritaları çizenler, yayınlayanlar, elinde gezdirenler için ne yapmayı düşünüyor? Milletimiz bunun cevabını arıyor. Sadece bir nota vererek geçiştirmek yetmez" dedi.

news_detail.php

Kaynak: http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=93253

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
Türkiye'yle iyi ilişkiler istiyorlarmış
biz de saftık yedik. külahıma anlat sen onu.
her şeyi mahvedip ben yapmadım diye ağlayan küçük çocuklara döndüler artık
denize dökülesileri geldi galiba iyi bir hizmetle bu sorun giderilebilir ^^

RuNaL

Dekan
Reaksiyon puanı
71
kişisel düşünceler bizim resmi fikrimiz değil demişler demekki resmi dışı yollardan bizi parcalamak istiyorlar onu söylemek istemişler