Yunan askeri dibimizde bitti

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Türklüğümüz, Oğuz beyi Kutlu bey'in soyu Kaboğuz Türküyüz.
BUgün kökeni yabancı bile olsa kendini Türk gibi hisseden her yabancı her insan Eşit derecede Türk tür.

Ne mutlu Türküm diyene
........................................M.K.Atatürk

Ben zaten her postumla ümmetci değil milliyetci olduğumu belli ediyorum.
Hatırlıyomusun bana prime time kelimesini kullandığım için demediğini bırakmamıştın yabancı kelime niye kullanıyosun türkçe kullansana gösteriş mi yapıyosun diye

bakıyorum da respector de yabancı kelime kullanmış post un yerine direk bir karşılk var Türkçe de o kelime de mesaj ,ileti dir.

Galiba imlaya her zaman dikkat eden respector bu hatayı nasıl yaptı şaşırdım doğrusu :)

üstelik benim kullandığım kelimenin direk Türkçe karşılığı yoktu Halbuki seninkini bir değil birden fazla Türkçe karşılığı var :)

Ayrıca Banlanmak için hiç bi gerekçem yok Ben sözlerimin hiç birinde direk açık bi şekilde belirtilmiş hakaret yok ben banlanırsam seninde banlanman gerekir :yes:

ve daha bir çok üyenin banlanması gerekir

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Ya kimse niye sormuyor o Yunan askerleri oraya gelene kadar, karakolu kurana kadar bizim süper ordu neredeydi? A içişleri ile meşguldü galiba. Polis!!! işini adam gibi yapsaydı o ada (tam olarak burnumuzun dibinde) işgal edilmezdi. İçilmiş sütün davası olmazmış!

Atatürk gibi bir liderimiz yok evet ama o zamanki ordu gibi ruhu olan bir ordumuzda yok. Şu an gırtlağına kadar siyasete batmış, halkını sınıflara ayırıp tasnif eden sadece lafta Atatürk ilkelerini takip eden bir ordu var. Başbakan mı koruyacaktı o adayı? Devlet orduya silah vermiş radar vermiş uçak vermiş herşeyi vermiş ee karşılığı nerede? Subaylar askeri teçhizatla ya pikniğe gidiyor ya domuz avlıyor ya başka bir şey. Askerlerimizin üniformaları her geçen gün daha da bir süslü hale geliyor ayakkabıları daha da bir cilalı oluyor... Bunlar iyiye alamet değil...

Başkumandan kim şimdi sen onu söyle yeter..
o adayı Yunan dan temizlemek onun biz sözüne bakar bunu biliyor olman lazım..

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Orduya emir vermedigin sürece ordu birsey yapamaz. Ayni ordu aylarca Irak icin tezkere bekleyip ondan sonra Irak'a girebilmistir. Yani bazi seyler hukuksaldir.

Ordu gidip yunanlardan once o adayi alsa bu sefer "ordu kendi ülkesini korumayi basardi da bu ada kalmisti." denecekti. Maksat üzüm yemek degil bagciyi dovmek oldugu icin ordu oyledir boyledir denir. Ama ordu yaparsada Ordu Cumhurbaskanina ve meclise baglidir tarzi soylemler ortuya cikar.

Tarihten de goruldugu üzere ordu kendisine gorev verildigi zaman layikiyla yere getirmektedir. Sorun o gorevi verebilecek cesareti olan bir kisiye ülke yonetimi teslim edilmesinde. :)

Hukuktan bahsetmek için onun hakkında biraz bilgi sahibi olmak lazım. TSKnın önleme için hiç bir yetkiye ihtiyacı yoktur. Tıpkı Yunanlılarla yapılan it dalaşı gibi. Yunanlı geliyor adaya konuyor TSK önleme yapmak için hükümetten emirmi bekliyor? Biraz ciddi düşünseniz diyorum. Bu gibi mevzularda siyasi görüşlerinizi kenara bırakmanız dah aklı selim ve mantıklı düşünmenize yarayacaktır. Öyten yandan askerliğini yapmamış veya taze gelmişlerin bu tip konularda ahkam kesmesi olmuyor. Merak etme ordu gidip adayı korusaydı kimse o söyleneceğini sandığınız cümleyi söylemezdi. Eğer öyle olsaydı Kardak olayında söylenirdi. Bugün hiç bir kesimden ordunun Kardakta yaptığı operasyona ters konuştuğunu duymadım ve şahit olmadım. Yani söylediğinizin gerçekle alakası yok ve sırf zanlarınızla ithama kalkıyorsunuz.

Öyle demesi kolayda TSK eli bağlıdır TBMM Hükümete yetki vermez yada varse hükümet onu uygulamazsa askerin yapacağı bişey yok sadece öyle bakmakla yetinir. Bu işe geline onlar zaten kendilerine değil abilerine güveniyorlar.

Evet tarihte görüldüğü üzere ordumuz kendie verilen görevi layığıyla yerine getirdiği gibi görev verilmeden inisiyatifi ile darbelerde yapmıştır. En ufak mevzuya tank yürüten bir ordunun ada işgalinde suskunluğunun tek açıklaması görevini layığıyla yapmadığıdır. Burda işi yine siyasi perspektif ile değerlendirmek yanlış sonuçlara neden oluyor.

Başkumandan kim şimdi sen onu söyle yeter..
o adayı Yunan dan temizlemek onun biz sözüne bakar bunu biliyor olman lazım..

Siyaseti bırakın efendi sizinkilerinde zamanını gördük yaş 35 sağol...

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Aslında bende düşünüyorum bu orduya ne oldu diye ama bir savaşın içinde olsak eskisi gibi olacağımızı düşünüyorum.Şu yunanlılarda bir çıkmadı gitti şu adadan gidin çıkarın işte 95-96 da nasıl operasyon yaptıysanız yapın öyle bir operasyon çıkarın şunları her 10 yılda bir aynı operasyonu tekrarlayacağız sanırım.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
ee adamları sen zamanında denize dökersen kuyruk acıları var tabi illaki kaşınacaklar. ama bizdede suç yok değil. sen burnunun dibindeki adaları adamlara verirsen sonunun böyle olacağı kaçınılmaz zaten.

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Hukuktan bahsetmek için onun hakkında biraz bilgi sahibi olmak lazım. TSKnın önleme için hiç bir yetkiye ihtiyacı yoktur. Tıpkı Yunanlılarla yapılan it dalaşı gibi. Yunanlı geliyor adaya konuyor TSK önleme yapmak için hükümetten emirmi bekliyor? Biraz ciddi düşünseniz diyorum. Bu gibi mevzularda siyasi görüşlerinizi kenara bırakmanız dah aklı selim ve mantıklı düşünmenize yarayacaktır. Öyten yandan askerliğini yapmamış veya taze gelmişlerin bu tip konularda ahkam kesmesi olmuyor. Merak etme ordu gidip adayı korusaydı kimse o söyleneceğini sandığınız cümleyi söylemezdi. Eğer öyle olsaydı Kardak olayında söylenirdi. Bugün hiç bir kesimden ordunun Kardakta yaptığı operasyona ters konuştuğunu duymadım ve şahit olmadım. Yani söylediğinizin gerçekle alakası yok ve sırf zanlarınızla ithama kalkıyorsunuz.

Bilmem farkinda misiniz ama Kardak Krizi donemindeki basbakan Tansu Ciller'in tepkisini arastirmanizi tavsiye ederim. Bir basbakan olarak yani :)

Evet tarihte görüldüğü üzere ordumuz kendie verilen görevi layığıyla yerine getirdiği gibi görev verilmeden inisiyatifi ile darbelerde yapmıştır. En ufak mevzuya tank yürüten bir ordunun ada işgalinde suskunluğunun tek açıklaması görevini layığıyla yapmadığıdır. Burda işi yine siyasi perspektif ile değerlendirmek yanlış sonuçlara neden oluyor.

O inisiyatifi ile darbeler yaptigi icin (Darbeyi destekliyormusum gibi algilanmasin sadece senin mantigin ile hareket ediyorum.) su anda hala elestiriliyor ve darbe icin emir verenlerin yargilanmasi soz konusu bilmem haber izliyor musunuz? Demekki inisiyatif kullaninca yargilanabiliyorsam ben neden inisiyatif kullanayim?

bodof

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Hastayım şu yunanlılara ya.. 10 milyon nüfusu var toplasan maksimum 5 milyon ordusu olur hala gelmiş bizim adalarımıza asker konuşlandırıyo bilmemne bir kaşıntı.. Allah akıl fikir versin inşallah.. Bu arada ada hakkında 1932'deki sözleşmeyle ada bize verildi diye biliyorum..