Yumatu uydu frekans ayarım yapamyorum

Mamodu Niyank

Asistan
Reaksiyon puanı
2
geçen haftalarda değişen uydu frekanslarından bu yana hiçbir kanal çekmiyor vede ayarlayamıyorum uydunun resminide ekliyicem bilen kullanan varsa beni yönlendirsin

http://

- - - Mesaj Güncellendi - - -

resmi görüyormusunuz

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Uydu kurulumundan yeni kanal ekle bölümüne gel. Veya buna benzer şeyler yazar orası senin işin. Frekans bölümüne şunları yaz
11747 27500 H 5/6

Şebeke taramayı açmayı unutma. Taramayı başlat. Bütün kanallar çıkıcaktır.

Mamodu Niyank

Asistan
Reaksiyon puanı
2
kardeşim şöyleki o frekansları yazıyorum ama hiçbir kanal bulmuyor 11844 2222 v var onuda giriyom gene bulmuyor.benim alet biraz eski aşagı yukarı 10 yıllık bişey hiçbir sorunu yok ama o şuan kanallları göstermiyor eski uydulardan anlayan yomu

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
kardeşim şöyleki o frekansları yazıyorum ama hiçbir kanal bulmuyor 11844 2222 v var onuda giriyom gene bulmuyor.benim alet biraz eski aşagı yukarı 10 yıllık bişey hiçbir sorunu yok ama o şuan kanallları göstermiyor eski uydulardan anlayan yomu

Daha geçen gün senin uydudan daha yaşlı bi uyduya yaptım aynısını. Bana menüsünün resmini atarmısın. Daha doğrusu at bi kaç resim. Her uydu farklı oturduğumuz yerden bilemeyiz.

Mamodu Niyank

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Daha geçen gün senin uydudan daha yaşlı bi uyduya yaptım aynısını. Bana menüsünün resmini atarmısın. Daha doğrusu at bi kaç resim. Her uydu farklı oturduğumuz yerden bilemeyiz.
hacı watsapın varmı :D ordan konuşak burdan atması filan uzun sürüyor

Mamodu Niyank

Asistan
Reaksiyon puanı
2
anladım neyse :Dresimler gözükmesse söyle;

cngzkyz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
276
Uydu Turksat 1C diyor. Uydu seçme yok mu?

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Turksat 1c üzerine gelip kumandadan yeşil tuşa bas. Karşına kanal listesi gelir. Yeni kanal ekle dersin. Veya direk frekans girebileceğin bi yer gelir. Oraya frekanslarıı gir. Şebeke taraması varsa aç. başlat taramayı.

tp ekleme yerine yeni frekansları girip tara deyince kanalların güncellenmesi lazım.

Mamodu Niyank

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bende öyle diyorum ama malesef :D olmuyor ne yapacam buna

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
1 Ç yi seçin fark etmez bütün turksat uyduları 42. De trasponder de 11844 /2222 Dikey yani veritical seç çift uydu kullanıyor sanız veya merkezi sistem de kullanıyorsanız diseqc 1/4 seçin network araması ni on yapın. Kanallar çıkar

Mamodu Niyank

Asistan
Reaksiyon puanı
2
tek uydfu kendime ait olmuyor ne yaptıysam olmuyor elim yatkın bilirim bu tür şeyleri hani cahili değilim bu teknolojinin ama yapamıyorum

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Şu 3. resimde sağ ortalarda 12303 2750 felan yazıyor. onları yenisiyle değiştir. Sonra kırmızı tuşa bas. şu iki seçenekli ekran geliyor ya 2. resim. networkü off dan on a çevir. başlat taramayı.

Eğer yine olmazsa uyduyu sıfırla. En baştan gir frekansı.

Mamodu Niyank

Asistan
Reaksiyon puanı
2
hacı olmadı uyduyu sıfırladım tüm kanalları sildim lagnat şey çıldırdım yahu resmen uydu şahsıma ait olsa tuz buz edicem amma velakinki öyle değil :D

şuan tek çeken kanal daha dogrusu bir tane kanala var başka kanla yok olan kanalda türksat tanıtım

acaba anteni döndürsem olurmuki anten mi görmüyor acaba diyicem uydu günvelleme gelmeden önce çekiyorud

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
hacı olmadı uyduyu sıfırladım tüm kanalları sildim lagnat şey çıldırdım yahu resmen uydu şahsıma ait olsa tuz buz edicem amma velakinki öyle değil :D

şuan tek çeken kanal daha dogrusu bir tane kanala var başka kanla yok olan kanalda türksat tanıtım

acaba anteni döndürsem olurmuki anten mi görmüyor acaba diyicem uydu günvelleme gelmeden önce çekiyorud

Hocam uydu elimde olsa yapmıştımda :D böyle uzaktan olmuyo. deneyerek yapmak lazım. dediğim gibi network veya şebeke yazar onu açmanız lazım aksi takdirde sadece turksat tanııtım çıkar.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278

Şebeke taramayı acmazsan sadece tanıtım i bulur tabi şebeke taramayı sende ki network tarama on yap o zaman hepsi çıkar.

Mamodu Niyank

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ya acil zaten kapalı diyen kim taramayi bastan sona kadar bekledim sonlara doğru şifreli ve bi kaç şifresiz kanal buldu gereksiz kanallar ATV dur stardir filan gelmiyor TRT filan hiçbiri yok nasil getircem ya pff