Youtube'a giriş sorununa nokta. (YENİ)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan piRe_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

piRe_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yasaklı siteler için herkes bir şeyler yazdı çizdi, hala bir kavgadır gidiyor. Aşağıdaki hazırladığım program ile ister hosts dosyanızı değiştirir yasakları delersiniz, isterseniz DNS adresini değiştirerek yasak tanımazsınız. Gerisi size kalmış. Hosts dosyasını elle değiştiremeyen veya DNS adresini girmeyi beceremeyenler, tüm bu işleri bu programla tek tıkla halledebilirler. Kurulum gerekmiyor.

Şimdiden belirteyim verdiğim dosyada virüs vb. olduğunu, çalışmadığını veya herhangi bir sorun olduğunu iddia eden sorunun kaynağını kendi sisteminde arasın!. İsteyen kullanır istemeyen kullanmaz, gereksiz hizipleşmeye lüzum yok.

Bu program XP/Vista/Win7 de çalışır.
DNS adresi olarak 208.67.222.222 ve 208.67.222.220 numaralarını girer.
Sorun çıkmaması için tüm internet geçmişinizi silerek, IE veya Firefox'u yeniden başlatmalısınız.

2e2laua.jpg

Örnek:
Youtube'a girmek istiyorsanız yapmanız gereken Hosts Ayarla yada DNS Ayarla butonuna basmak. Ardından youtube logosuna tıklayın. Yaptığınız değişiklikleri eski haline getirmek için Kaldır butonuna basacaksınız. Kurulum gerekmiyor, sadece bir tıklamayla hosts dosyanıza gereken IP adreslerini ekleyerek yada DNS adresi girerek sizi bu zahmetten kurtarıyor.

Rapidshare'den indirmek için TIKLA. v1.7
Alternatif linkten indirmek için TIKLA. v1.7

Hosts dosyasında yapacağınız değişiklik ile girebileceğiniz siteler;
http://i26.tinypic.com/14j9v2t.jpg
DNS değiştirdiğinizde ise yasak diye bir derdiniz yok.

Online virüs tarama sonuçları:
1.link için
Youtube.exe - Jotti's malware scan
2.link için
Youtube.rar - Jotti's malware scan

Önemli:
Diyelim pc nize bir zararlı yazılım bulaştı ve hosts dosyanıza bazı IP adresleri ekledi, bozuldu ya da sildi. Bu durumda silinen, değişikliğe uğrayan bu dosyanızı Hosts Kaldır diyerek anında orjinal haliyle yerine koyabilirsiniz. Üstelik yazmaya karşı korumalı olarak. Hosts dosyanızı yerinde görebilmek için;

1. Başlat'ı ve sonra Bilgisayarım'ı tıklatın.
  2. Araçlar menüsünde Klasör Seçenekleri'ni tıklatın.
  3. Görünüm sekmesinde, Gizli dosya ve klasörleri göster'i tıklatın.
  4. Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle (Önerilen) onay kutusunu temizleyin. Değişikliği onaylamanız istendiğinde Evet'i tıklatın.
  5. Tamam'ı tıklatın.

Artık C:\WINDOWS\system32\drivers\etc içindeki hosts dosyanıza ulaşabilirsiniz. İçeriğinde elle değişiklik yapabilmeniz için, hosts dosyasına sağ tıklayarak salt okunur özelliğini kaldırmalısınız.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Youtube jackeri kaldırdığımızda host dosyamız tatile mi çıkıyor?

Çalışman için tebrik ederim.Sonuçta yerli malı yurdun malı.İlk iş programına bir isim bulmalısın bence.Belki adı ardır ama buradaki mesjında bahsetmemişsin.

Başarılarının devamını dilerim..

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
paylaşımın için teşekkürler. her seferinde host dosyası düzenlemek zor oluyordu. Ama garip bi arayüz seçmişssin...:)

piRe_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Jacker'i kaldırdığınızda sistemdeki hosts dosyasını da siliyor bu doğru. Zaten bundan dolayı kendim bir program hazırlayayım dedim. İsim hiç aklıma gelmedi doğrusu, bu konuda haklısınız. Türkçe bir isim uydurursak herhalde iyi olur. :sorry2:
Arayüze gelince, bir anda balıklama konuya daldığım için bir seçimde bulunmadım. Gül resmine kendi nick'imi oturtunca arkaplanda değişikliği pek düşünmedim.

dctor

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Youtube'a, Megaupload'a giremeyenler sitelerle, proxy lerle uğraşmanıza ya da DNS ayarlarınızla oynamanıza gerek yok.
Yapmanız gereken, BURADAKİ programı indirip çalıştırmak ve Ayarla butonuna basmak. Ardından youtube logosuna tıklayın.
Eski haline getirmek için ise Geri al butonuna basacaksınız. Kurulum gerekmiyor, sadece bir tıklamayla hosts dosyanıza gereken IP adreslerini ekleyerek sizi bu zahmetten kurtarıyor. Kendi çalışmamdır.

Alternatif link İNDİR.

Tüm bu işlemleri yapmadan önce internet geçmişini temizlemeniz önerilir.

rh4s52.jpg

Not: Bu program da Youtube Jacker ile aynı işi yapıyor fakat Youtube Jacker gibi yükleme kaldırma derdi yok. Üstelik Youtube Jacker'i kaldırdığınızda sizin hosts dosyanız da tatile gidiyor. İşiniz yoksa sonra hosts dosyası arayın.

Diğer bir avantajı da şu;
Diyelim pc nize bir zararlı yazılım bulaştı ve hosts dosyanıza bazı IP adresleri ekledi, bozuldu ya da sildi. Bu durumda silinen, değişikliğe uğrayan bu dosyanızı anında orjinal haliyle yerine koyabilirsiniz. Üstelik yazmaya karşı korumalı olarak.

Program içeriği:
Bünyesindeki hosts dosyaları ve arka plan müziği haricinde resimde gördüklerinizden oluşmaktadır. Kesinlikle zararlı içerik bulunmamaktadır.
siz değerli arkadaşlara guvendığımız ıcın ındırıyoruz zararlı yazılım parındırmayacağını biıyoruz elıne sağlık sorunsuz calıştı :icon_::icon_: bu rogramı vırıus kontrolunden gecıremedım karsbeskı2009vıruslu dıye sılıyor

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
ubuntuda çalışmıyor.

youtube'a ayarsız(formatdan sonra bile) girmek isteyenler modemlerinin dns'lerini
opendns'e yönlendirsinler

Neggarol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben dns ile ilgisi yok diye biliorm. IP üzerinden kapatmislar, yani dns yi degistirince yine girmiyo youtubeye.

Benim bildigim kadariyla tabi.

skys

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11
Ben Çoktan Koymuştum Noktayı. :D

Teşekkurler..

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Youtube ilk kapandığı günden beri giriliyor.Bence bu tarz konular artık sıktı. Her şeye rağmen paylaşım için teşekkürler. ;)

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35

bayneden

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Konuya tam vakıf değilim ama,indirmeli galiba,

piRe_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
...bu rogramı vırıus kontrolunden gecıremedım karsbeskı2009vıruslu dıye sılıyor
Kaspersky virüslümü diyor? :nono:
Yok canım sadece bir kaç trojan koydum içine.:mrgreen: Rica etsem tarama sonucunun resmini koyarmısın. Merak ettim şimdi Kasper'ın derdi neymiş.

kryyltkn

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ya gerek yok böyle programlara falan bir internet sitesinde gördüm 3 program kurun falan diyor bu ne bu kadar zahmete değer mi? system32\drivers\etc\hosts içindeki dosyanın youtube ile entegreli dosyası internette mevcut google dan bulabilirsiniz. Bunu indirin sizin dosyanızla değiştirin oldu bitti. Ne program ne de atraksiyon.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Sayın arkadaşlarım şöyle tam teşekküllü içinde her türlü site ip'si barındıran bir host dosyası paylaşsanız da beni editleme derdinden kurtarsanız? Ne kadar mutlu olurum anlatamam...

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
ben dns ile ilgisi yok diye biliorm. IP üzerinden kapatmislar, yani dns yi degistirince yine girmiyo youtubeye.

Benim bildigim kadariyla tabi.

opendns kullanıodm bi aralar youtube a giriodu, bazen sacmalıodu (bi iki gun girmiodu faln) ama giriodu, kesn cozum host dosyası bide youtube.com yerine sık kullanılanlara ip olark eklerseniz, tam olur. :)

piRe_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Programda değişiklik yapılarak, DNS adresini elle girmeyi bilmeyenler için bu işlem otomatikleştirilmiştir. İlgili butona basarak ister hosts dosyasını, isterseniz dns adresini kullanabilirsiniz.

kodu görmeden inanmam abi!
Merakınızı programı inceleyerek giderebilirsiniz.

globy7

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben dnslerimi 4.2.2.4 ve 4.2.2.5 yapıyorum tarayıcıyı kapatıp açıyorum sorunsuz giriyo tüm yasaklı sitelere

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
az önce hosts mudur nedir onu indirip :D etc klasörüne attım .. sorunsuz girio şuan :|

0mrdr5

Profesör
Reaksiyon puanı
11
güzel paylaşım saolda istersen arayüzü editleyip sana göndereyim aero effect kullanayımmı

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Opendsn kullanın arkadaşlar..:)

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
youtube jacker down 3 programını kullanın hem youtubeyi açıyor, hemde o programdan videolar indirmenize olanak sağlıyor.