Youtube Virüsü

FiReSHiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Packard Bell 'den bir masaüstü bilgisayarım vardı uzun yıllar önce, en güzel tarafı sistem geri yüklemeye benzer bir programı vardı. Çalıştırınca bilgisayarı ilk aldığım günkü gibi sıfırlıyordu. İlk gün nasıl açtıysam tekrar öyle açıyordum. Yani kendi kendini formatlayıp Windows kuruyordu diyebiliriz. Bu bilgisayar da öyle olsa ne olurdu sanki. :D
benim toshiba öyle ama nasıl yapılıcağını bilmiyorum o ayrı mesele :)

Reaksiyon puanı
189
Virüsün davranış şekline, tipine ve aktivasyonunu tetikleyen objeye göre güvenli modda da virüs çok güzel çalışır, hiç fark etmez :)

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Virüsün davranış şekline, tipine ve aktivasyonunu tetikleyen objeye göre güvenli modda da virüs çok güzel çalışır, hiç fark etmez :)
Hocam yapmayın, söylemeyin öyle. Şaka yaptım deyin. Ne güzel içim rahatlamış, tatlı tatlı geyiğe bağlamıştık konuyu. :D

Şaka bir yana teşekkür ederim ilginize, sizce virüs müdür o uyarının sebebi?

GassipGirl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
benim toshiba öyle ama nasıl yapılıcağını bilmiyorum o ayrı mesele :)
öyle birşey istiyorsanız Deep Freeze indirip kurabilirsiniz bilgisayarınıza ama hazırladığınız bir belgeyi d sürücüsüne kaydetmeden bilgisayarı kapatırsanız yandınız sil baştan :)

FiReSHiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
öyle birşey istiyorsanız Deep Freeze indirip kurabilirsiniz bilgisayarınıza ama hazırladığınız bir belgeyi d sürücüsüne kaydetmeden bilgisayarı kapatırsanız yandınız sil baştan :)
alırken ordaki satıcıya sormuştum ıvırı zıvırı çokmu bu program için diye hayır demişti sadece açıyosun yedekliyosun sistemi d veya c ye degil pc kendisi silinmiycek şekilde ayarlıyomuş sonra format atıyomuş sonra yedeklediklerini kurup siliyomuşsun :D

Reaksiyon puanı
189
keyfimizi bozma lütfen :D

Hocam yapmayın, söylemeyin öyle. Şaka yaptım deyin. Ne güzel içim rahatlamış, tatlı tatlı geyiğe bağlamıştık konuyu. :D

Şaka bir yana teşekkür ederim ilginize, sizce virüs müdür o uyarının sebebi?

Gerçekler acıdır ve maalesef şaka yapmıyorum. Virüs de nihayetinde bir yazılım kodudur ve güvenli moda girmeniz bunun çalışmasını engellemez. Güvenli mod sadece birkaç sistem servisinin devre dışı bırakılarak açılmasından ibaret. Bunun dışında virüs eğer ki sistemin temel yapı taşlarından birine tutunduysa ne yaparsanız yapın o virüs her ortamda aktif hale gelir.

O uyarı virüs de olabilir anti-virüs programınızın paranoyaklığı da. Hard diskinizi çeşitli AV yazılımları ile ve de başka bir işletim sistemi üzerinden (virüs aktif değilken) tarayarak temizleyebilirsiniz...

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Gerçekler acıdır ve maalesef şaka yapmıyorum. Virüs de nihayetinde bir yazılım kodudur ve güvenli moda girmeniz bunun çalışmasını engellemez. Güvenli mod sadece birkaç sistem servisinin devre dışı bırakılarak açılmasından ibaret. Bunun dışında virüs eğer ki sistemin temel yapı taşlarından birine tutunduysa ne yaparsanız yapın o virüs her ortamda aktif hale gelir.

O uyarı virüs de olabilir anti-virüs programınızın paranoyaklığı da. Hard diskinizi çeşitli AV yazılımları ile ve de başka bir işletim sistemi üzerinden (virüs aktif değilken) tarayarak temizleyebilirsiniz...

Kaynağı yani ytimg.com 'u araştırdım biraz ama pek bilgi bulamadım internette. Ekşi Sözlük 'te bir kaç entry var sadece. Bir tanesinde "youtube'un resimler için kullandığı domain" diyor. "contact bilgileri şu şekildedir" diye yazmış baş biri de :

dns admin
google inc.
1600 amphitheatre parkway
mountain view ca 94043
us
dns-admin@google.com +1.6506234000 fax: +1.6506188571

created on..............: 2007-12-11.
expires on..............: 2010-12-11.
record last updated on..: 2010-03-21.

Adres google 'ın görünüyormuş. Google 'ın sahibi olduğu bir adresten bulaşabilir mi virüs?

Reaksiyon puanı
189
Virüs bu nereden geleceği belli olmaz ama bence suçu karşı tarafta değil kendi sisteminizde arayın :) Google gibi bir dünya devi bir virüs olma durumunda anında sorunu çozerdi. Bence sizin sisteminizdeki bir şey yüzünden anti virüs programınız kafasına göre uyarı veriyordur. Ya da bir cookie entrysine kafasına göre atlıyor da olabilir.

Dediğim gibi başka yazılımlarla da sisteminizde tarama yapın. Eğer sisteminizde bir şey çıkmazsa AV'nin paranoyasının oyununa gelmiş olabilirsiniz :)

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
@Quickly
burda güvenli modu anlatmış ve güvenli modda Yalnızca Windows'u çalıştırmak için gereken temel dosyalar ve sürücüler başlatılır demiş yani virüsler nasıl çalışır ben anlamadım.
http://www.pcnet.com.tr/forum/internet-ag-ve-guvenlik/249788-guvenli-kip.html

http://doctus.org/showthread.php?t=32641 bir de bu sayfa var.

Güzel yazmışlar ama yazıda internete bağlanmaz demişler. Ben Ağ desteği ile güvenli modda açtım ve internete bağlandım. Sanırım Ağ desteği olmayan güvenli moddan bahsediyorlar. Acaba Ağ desteği ile güvenli mod ile Güvenli Mod arasında ne fark var mıdır ağ desteğinden başka? Bilmek lazım. 1993 den beri bilgisayar kullanıyorum, hala öğrenemedim şu aleti adam gibi. :blush:

Virüs bu nereden geleceği belli olmaz ama bence suçu karşı tarafta değil kendi sisteminizde arayın :) Google gibi bir dünya devi bir virüs olma durumunda anında sorunu çozerdi. Bence sizin sisteminizdeki bir şey yüzünden anti virüs programınız kafasına göre uyarı veriyordur. Ya da bir cookie entrysine kafasına göre atlıyor da olabilir.

Dediğim gibi başka yazılımlarla da sisteminizde tarama yapın. Eğer sisteminizde bir şey çıkmazsa AV'nin paranoyasının oyununa gelmiş olabilirsiniz :)

Evet çuvaldızı youtube 'a batırmadan iğneyi kendime batırmam lazım. HDD 'yi çıkarıp tarayacağım ama notebook ve garantisi devam ediyor, çıkaramıyorum. Artık üşengeçliği bırakıp sanırım atacağım formatı. :)

Reaksiyon puanı
189
@Quickly
burda güvenli modu anlatmış ve güvenli modda Yalnızca Windows'u çalıştırmak için gereken temel dosyalar ve sürücüler başlatılır demiş yani virüsler nasıl çalışır ben anlamadım.
http://www.pcnet.com.tr/forum/internet-ag-ve-guvenlik/249788-guvenli-kip.html

http://doctus.org/showthread.php?t=32641 bir de bu sayfa var.

İnan virüsler de çok rahatlıkla çalışabiliyor :) Bakma öyle yazdığına. Zira güvenli modda nasıl bir çok yazılım sorunsuz çalışabiliyorsa virüsler yazılımlardan çok çok daha rahat çalışırlar zira genellikle hiç bir şeye ihtiyaçları olmadan kendi kendine paket oldukları ve her gerekli şeyi içinde barındırdıkları için sistemin hangi modda olacağı virüs için pen sorun teşkil etmez :)

Ama şundan dolayı güvenli modda çalışmayabilir. Sistemin tutunduğu bir parçası (virüsün çalışması için tetiklenen herhangi bir servis olabilir) güvenli modda aktif olmaz ve bu yüzden çalışmama gibi bir olasılığı olabilir ama genellikle virüs yazan kişiler çok fazla yere bu dosyaları çalışması için tutturduğu için çok nadir ve dandirik virüslerde (ki bunlar virüs kelimesinin adını kirleten dandirik programlama rezaletlerinden başka bir şey değildir) güvenli modda çalışmama gibi bir durum olabilir...

GassipGirl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
İnan virüsler de çok rahatlıkla çalışabiliyor :) Bakma öyle yazdığına. Zira güvenli modda nasıl bir çok yazılım sorunsuz çalışabiliyorsa virüsler yazılımlardan çok çok daha rahat çalışırlar zira genellikle hiç bir şeye ihtiyaçları olmadan kendi kendine paket oldukları ve her gerekli şeyi içinde barındırdıkları için sistemin hangi modda olacağı virüs için pen sorun teşkil etmez :)

Ama şundan dolayı güvenli modda çalışmayabilir. Sistemin tutunduğu bir parçası (virüsün çalışması için tetiklenen herhangi bir servis olabilir) güvenli modda aktif olmaz ve bu yüzden çalışmama gibi bir olasılığı olabilir ama genellikle virüs yazan kişiler çok fazla yere bu dosyaları çalışması için tutturduğu için çok nadir ve dandirik virüslerde (ki bunlar virüs kelimesinin adını kirleten dandirik programlama rezaletlerinden başka bir şey değildir) güvenli modda çalışmama gibi bir durum olabilir...
hayırlısı o zaman ne diyeyim :):)

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
8 aydır güncellenmeyen bir antivirüs ile bu hatayı almanız normal. Zira nod32 güncel olsa bile yanlış uyarılarıyla meşhur bir av. Bence bir an önce güncelleme işlemini yap ve sürekli güncel tut.

er4y

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende bir Eset kulanıcısıyım fakat ilk defa duyuyorum :S

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
norton kullanırsanız sıkıntı yaşamazsınız:)

Norton key gönderirseniz neden olmasın? :)

8 aydır güncellenmeyen bir antivirüs ile bu hatayı almanız normal. Zira nod32 güncel olsa bile yanlış uyarılarıyla meşhur bir av. Bence bir an önce güncelleme işlemini yap ve sürekli güncel tut.

Daha önce hiç böyle bir vermemişti, tam hatırlamıyorum ama şu youtube 'un şekli şemali değişince başladı sanırım.

Ekleme: Arkadaşlar biraz önce youtube girdim ama uyarı varmedi. Çok ilginç, ben buraya yazınca mı düzelttiler acaba? :D

FiReSHiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hala aynı :D orjinal aldım ama tamtakır kuru bakır gidip aldıgım yerden yüklettircem olmuyor böyle zırt pırt deli oluyor insan valla

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Başlat çalıştır msconfig yaz enter yap başlangıca gel oranın resmini bizle paylaşır mısın?

FiReSHiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
orda cıkan genel önyukleme filan onlardan hangisini seceyim