Youtube için içerik önerisi

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Youtube'da bir sürü farklı içerik var. Peki sizce hangi tarzda içerik daha çok beğeniliyor veya eksiklik olan konular neler?

NESS-LINE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Eğer kendin için istiyorsan kendi içeriğini özgün bir şekilde yap derim yok ben günümüz Youtuber'leri gibi olacağım dersen gündemi takip et küçük bir yaşa hitap et bol bol clickbait ve saçma başlıklar koy hızlı bir büyüme elde edebilirsin ama ilk dediğim yolu kullanırsan az ama etkili bir büyüme elde edersin.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Mesele gerçekten neyin ilgi çektiği ise sizi buradan bir makyaj kanalına alalım. Her türlü izlenir. İzlenmeme diye bir ihtimal söz konusu değil.

Alın kitap okuyun yorumlayın izlenir.

Benimle ders çalışın diye başlık atın 1 saat ders çalışın atın izlenir.

Gezin tatil vlogu diyin izlenir.

Yeter ki çeken kadın az biraz güzel olsun. YouTube Türkiye, daha da açmak gerekirse Türkiye şuan böyle. Güzellik her daim prim yapar yaptı yapacak.

Ha benim kaliteli içerik çıkartma hedefim var derseniz kimse ilgi alanlarınızı yeteneklerinizi bilmeden doğru yorum yapamaz.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Teknoloji ve iş dünyasına dair bir şeyler yapmak istiyoruz belirli konseptler var aklımızda ama ne tarzda olacağına kesin karar vermedik hala
Teknoloji içerikleri YouTubeda aşırı rekabet ortamına sahip. Yüksek izleyiciye sahip kanallar kaliteli ekipman kullanıyor. Bütün cihazları kıyaslayacak bilgi birikimine sahipler. Video edit tekniklerini biliyorlar. Buradan ilerlemek zor. Ben de youtube'a içerik çıkarıyorum hem de bu konuda fakat bana göre videolarım dandiklikten öteye geçemiyor. Çünkü genel olarak zamanım yok.

İş dünyası ise ayrı bir konu bir çok kollara ayrılıyor ve zerre miktarda rağbet yok. YouTube daha doğrusu YouTube Türkiye ezici çoğunlukla eğlence ve boş zaman harcama içerikleri üzerine dönüyor ki bu boş zaman içerikleri de eğlence içeriklerinin içine dahil edilebilir.

Bir tarafta da barış özcan, ruhi çenet gibi oradan buradan bilgi toplayıp harmanlayan bir grup var ki bunlar da izleniyor.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Mesela içerik direkt eğlence değil ama işleyiş şeklini eğlenceli yapmak olabilir aslında
Açık konuşayım.
Türkçe konuşan kanallar içerisinde teknoloji içeriğinin içeriğine eğlence katabilen ve bu sırada sıkmayan fazla cıvıtmayan tek kanal iPhonedo.
Onun seviyesi de arş seviyesi zaten. Bana göre bütün Türk teknoloji kanallarının zirvesinde. Bilgi birikimi had safhada videolarının görüntü kalitesi rakipsiz.

Kafanızda böyle bir düşünce varsa ve kendinize güveniyorsanız yapmayın demiyorum. Ama ilk başta büyük beklentilere girmeyin. Hüsrana uğrarsınız. Çok emek sarfetmeniz gerekecek.

Livia sas Junius

Profesör
Reaksiyon puanı
1,561
gercek ve yelpazesi genis bir teknoloji kanali olabilir. teknoloji diye gezip sabah aksam sadece telefon tanitip duran kanallar sikiyor. teknolojiyi telefondan ibaret saniyor millet.

M

Murat Burç

SDN Okuru
gercek ve yelpazesi genis bir teknoloji kanali olabilir. teknoloji diye gezip sabah aksam sadece telefon tanitip duran kanallar sikiyor. teknolojiyi telefondan ibaret saniyor millet.
Türkiye'de teknoloji kanalları, bilgisayar ve telefon az biraz da aksesuar tarafı.
Diğer teknoloji ürünlerini inceleme ürünü diye vermezler. Kanallar da temin edemez daha doğrusu maliyet karı karşılamaz.

Livia sas Junius

Profesör
Reaksiyon puanı
1,561
bi vr seti bile dunya paraya geliyor. en basit hotas bile zengin hobisi turkiye'de. kiytirik direksiyon kontolorleri bile 500 liradan baslar. hak veriyorum.