temren
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 3
11 üye 33 konuk
millet yoğurda hasret
millet yoğurda hasret
11 üye 33 konuk
millet yoğurda hasret
yoğurdun nasıl yapıldığını biliyorum da, makinanın çalışma mantığını merak etmiştim. özel bir ışın, dalga falan mı yolluyor mesela? tek marifeti ısı ve süre ayarlamaksa bu para fazla.Yoğurt; süte bir miktar yoğurt katılarak mayalanıyor. Püf noktası, sütün sıcaklık derecesi, ışık almaması ve mayalanma süresi. Makine bu işe yarıyor sanırsam.
evet ısı ve süreyoğurdun nasıl yapıldığını biliyorum da, makinanın çalışma mantığını merak etmiştim. özel bir ışın, dalga falan mı yolluyor mesela? tek marifeti ısı ve süre ayarlamaksa bu para fazla.
yoğurdun nasıl yapıldığını biliyorum da, makinanın çalışma mantığını merak etmiştim. özel bir ışın, dalga falan mı yolluyor mesela? tek marifeti ısı ve süre ayarlamaksa bu para fazla.
benim valide kendi yapıyor Hem 8 saat içinde yapacaksa bu işi gerek yok almaya
Sabahtan Beri Bakmayayım Bakmayayım Diyorum Bi Gündemden Düşmedi Ama Hoş Makina
vay efendim sonra ben evde yoğurt yapamadım diyen kalmasın
belli bir derece ısı sanırım
bide olunca uyariyor hea
tercih meselesi
pişman olmadın demi
güzeldi ))
piyasadaki yoğurtlardan daha güzel oluyor.
Ayranda yapıyor mu ?
engerex güzel açıklamalr yapmışsın.Biz de evde yoğurt yapmayı istiyoruz ama sütçülerin dağıttığı sütlerin hijyenik olduğuna inanmıyorum.Bidonlar açıkta oluyor,doldur boşaltlar yine açıkta yapılıyor.Eminim süt bidonları çok fazla yıkanmıyor da.
Daha aklıma gelmeyen bir sürü şey vardır.
Ankarada genelde su katmayan sütçü çok azdır.Yani direk gidip evinden alacağınız bir süt varsa olabilir ama aksi halde diğerlerinin şartları çok uygun değil.
Hazır yoğurtları ben de pek sevmem,en azından belli bir hijyeniği ve kontrolden geçerek bize geliyordur.
Tabiki belli bir kaç markayı alıyoruz.
@engerex güzel bilgiler vermişsin. ben de bir ekleme yapayım. marketteki hazır yoğurdu maya olarak kullanmanızı tavsiye etmem. çünkü hazır yoğurtlarda genelde kısır maya kullanılır. dolayısıyla o yoğurdu kullanarak mayaladığınız yoğurdun kıvamı asla marketteki yoğurt gibi olmaz. üstelik sünme problemi yaşayabilirsiniz. yoğurdunuz erimiş peynir gibi süner.
pastörize edilmemiş, gerçek köy sütü ve gerçek yoğurt kullanılarak yoğurt mayalama imkanınız varsa, kendi ev yoğurdunuzu yapın. aksi halde marketten aldığınız süt ve yoğurt ile yoğurt yapmaya çalışacağınıza direk hazır yoğurt alın daha iyi.
tafsiye etmem çabuk bozuluyor yoğurt.
siz yoğurtu ne kadar sürede tüketiyorsunuz