Yiyecek Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan wolkman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

wolkman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar ben yüksek okulda okuyorum ve öğrenci evinde kalıyorum bu yüzden evde düzgün bir yemek yapamiyoruz 3 kişiyiz günlük 2 tane 2.5 luk kola bitiyor ve yemek yapamadığımız için günlük kendimize birşeyler yapıyoruz & yaptırıyoruz Döner, tost , lahmacun ,sucuk tumurta , makarna vb. şeyler ben bunların hepsini kesebilirim alışkınım ama ne yiyeceğimi bilmiyorum markette satılan kilo aldırmayan yiyecekler önerebilirmisiniz okudugumuz ilçe küçük oldugu için fitness salonu yok günlük alışverişimizi A101, BİM, ŞOK
ve küçük bakkallardan yapıyoruz
1.5 yıl kadar önce fitness a gittim 2.5 ay boyunca ve 105 kilodan 85 e düştüm ama öğrenci evine geldim ve tekrar kilo aldım şuan 97 kiloyum.
yardımcı olursanız sevinirim
:)

Son düzenleyen moderatör:

K /\ /\ N

Profesör
Reaksiyon puanı
84
kettle da su kaynat makarna ama çok yememek lazım çok kilo aldırıyor sağlığın açısından makarna yediğin zaman konserve ton balığı ile tüketirsen bir nebze de olsa halk tabiriyle : içine balık gitmiş olur en azından :) kuru değil sulu yemek ağırlıklı beslenmelisin, mesela bimde falan satılıyor hazır çorbalar onlardan yapabilirsin. aklıma gelen bir kaç şey var tabi bunlar sana bağlı , burdaki amacım sana sağlıklı yemek önermek maalesef yapması kolay olmuyor herzaman, çok yaşadım, yaşıyorum :D yakınında manav vs varsa patates ye ama haşlama, kızartma çok zararlı biliyorsun, mesela yoğurtlu haşlanmış patates yap üstüne maydanoz falan koyabilirsin ki çok iyi olur. mesela,, sadece konserve balık al yada dışarda balık ekmek yapan yer varsa orada yiyebilirisn en azından haftada bir kez konserve yada herhangi bir şekilde balık ye .. ama çok fazla ekmek arası yeme. kahvaltı için kolay olabilir ama onun yerine bimden domates al salatalık ekmek çay/süt , bal/reçel,bimden zeytin (bimin zeytinleri iyi oluyor 4XX gr yeşil/siyah zeytini çok iyi kesinlikle öneririm. çok pahalı değil zaten 3.5 tl falan.) birde peynir ve kaşar. bunları sabah yersen en azından adam gibi sabah kahvaltısı yapmış olursun, akşam hazır çorba yap kendine yanına da salata yapar gibi söğüş doğra domates salatalık falan ana yemek olarakta haşlanmış yumurta/pates salatası üstte bahsetmiştim birde yoğurt... belki çok saçma gelecek sana yazdıklarım ama sonuna kadar arkasında duruyorum.

Örnek

sabah
domates,peynir,zeytin,ekmek çay/süt,kaşar,bal reçel,salatalık,sosis??,krem peynir,labne

akşam
hazır çorbalar,bimde satılan hazır barbunya yada dolma (biraz pahalıdır hergün yemek için),haşlanmış patates salatası ,yoğurt, domates , salatalık, (kola vs gazlı içecek tüketmeni önermem, ayran , soda vs senin için daha sağlıklı olur) marketlerde hazır döner satılıyor haftada 1-2 yapabilirsin ama aşırıya kaçmaya gerek yok. sucuk olabilir ama salam önermem ama illa yiyeceksen pişirip ye. tatlı bişi istiyorsan çikolata işini görür yada bimde hazır ekmek kadayıfı var yanında da kaymağınıda veriyor 5tl bişiydi sanırsam ama bayağ büyüktü baştan söyliyim. meyveli sodadan uzak dur olabildiğince.

özellikle yemen/içmen gereken!!!
peynir
kaşar
zeytin
süt!
bitter yada normal çikolata
ayran/yoğurt!
bal/reçel
yumurta!

özellikle yememen/içmemen gerekn!!!
kola fanta vsvs
tost ( sağlığa çok zararlı değil ama ya kendin yap yada her gün yememeye çalış diye yazdım)
makarna ( yine tost gibi ama yinede her ün tüketmemeye çalış)

hazır olan bir şey önermedim dikkat edersen. hazır bir şey herzaman sağlıksızdır bunu en aza indirgedim yazarken sonuçta herşeyi evde yapamıyoruz :)

Çok Bilmiş

Doçent
Reaksiyon puanı
288
Ev yemekleri satan yerler var.Yada bimden falan mantı falan al donmuş.Bende bu konuda çok kötüyüm.Donerden başka birşey yemiyorum.Ama kilo da almıyorum

hi-guys

Asistan
Reaksiyon puanı
74
Üç kişi günde iki tane 2,5 litre kola içmeniz yanlış.Bir kişi ortalama 1,6 litre kola içmiş oluyor. Kola içinde çok şeker barındırıyor ve kilo almana sebep oluyor.

Çok Bilmiş

Doçent
Reaksiyon puanı
288
en kötü bunları kombine edin Pazartesi yeyin döner + ayran
Gidin salı Pizza+kola
Çarşamba bimden mantı falan alın yeyin içecek alın meyve suyu olur başka şeyler de olur yani

!/|Believer|\!

Doçent
Reaksiyon puanı
214
Aga arada tavuk göğsü al. Sote yap tavada az yağla pişir. Yoğurt süt bunlarla doyur karnını. Kolayı hakkaten abartmışsınız

Black15

Asistan
Reaksiyon puanı
151
Merhaba arkadaşlar ben yüksek okulda okuyorum ve öğrenci evinde kalıyorum bu yüzden evde düzgün bir yemek yapamiyoruz 3 kişiyiz günlük 2 tane 2.5 luk kola bitiyor ve yemek yapamadığımız için günlük kendimize birşeyler yapıyoruz & yaptırıyoruz Döner, tost , lahmacun ,sucuk tumurta , makarna vb. şeyler ben bunların hepsini kesebilirim alışkınım ama ne yiyeceğimi bilmiyorum markette satılan kilo aldırmayan yiyecekler önerebilirmisiniz okudugumuz ilçe küçük oldugu için fitness salonu yok günlük alışverişimizi A101, BİM, ŞOK
ve küçük bakkallardan yapıyoruz
1.5 yıl kadar önce fitness a gittim 2.5 ay boyunca ve 105 kilodan 85 e düştüm ama öğrenci evine geldim ve tekrar kilo aldım şuan 97 kiloyum.
yardımcı olursanız sevinirim
:)
2 tane 2.5 litre kola. Abi ne yaptın sen? O kadar kolaya demir dayanmaz. Önce onu bi azaltın.
Marketlerde donmuş veya hazır ev yemekleri olur onlardan alabilirsiniz. Veya yakında ev yemeği yapan yerler varsa arada sırada gidip oradan da yemek yiyebilirsiniz.

wolkman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Teşekkürler arkadaşlar ve ben normalde çok aşırı kola içen birisi değilim ama arkadaşlar alınca bende mecbur almak zorunda kalıyorum ve içiyordum artık bıraktım.
Ve dediğiniz yiyecekleri deneyeceğim normalde istesem 1 1.5 gün boyunca bişe yemeden durabilirim ama diyet yaparken olmuyor öle ve öğrenci evi olduğu için normal yemek yapamıyoruz ama hazır ev yemeklerini aşırıya kaçmadan tüketmeye çalışacağım. teşekkürler tekrardan :) :)