- Reaksiyon puanı
- 2,869
Cyberpunk 2077'yi bitirmeyi planlıyorum inş 

Noel ile yılbaşı aynı değildir. Birde Hz.İsa'nın doğumu müslümanları niye bu kadar rahatsız ederki Noel düşmanlığı var.![]()
Dostum Noel 25 Aralık'tır ve Hz. İsa'nın doğumudur. Ayrıca forumdaki herkes Müslüman mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Kuran'da yılbaşını kutlamak yasak mı? Bilmiyordum. Acaba bunun argümanını paylaşabilir misiniz?
?silah sesleri ile geri uyanacağım.
Gece yilbasi oldugu icin tabanca ile sıkıyolar.
İroni yaptığımı anlayamadınız galiba? Noel'in tarihini biliyorum, yılbaşında güzel bir şeyler hazırlamak bir kutlama gibi yapmanın müslümanlıkla bir ilgisi yok. İnsanlar yeni yılın gelişini ve güzel bir yıl olmasını dileyerek mutlu bir şekilde giriyorlar. Bunun müslümanlığa aykırı hiçbir durumu yok. Ha içki içersin içmezsin o kişilere kalmış bir durum. Doğum günü kutlamasında da içki içebilir isteyen kişi, buna da doğum günü kutlamak müslümanlıkta yoktur bunu yapanlar müslüman değil gibi bir şey söz konusu olamaz.Dostum Noel 25 Aralık'tır ve Hz. İsa'nın doğumudur. Ayrıca forumdaki herkes Müslüman mı?
Yatmak.Ekli dosyayı görüntüle 129163
Yılbaşı kutlaması olarak ne gibi planlarınız var duymak isteriz, belki bizlere de fikir olur.. ?
Hristiyanların önemli bir bölümü Noel bayramını 25 Aralık'ta kutluyor. Ancak Ortodoks Ermeniler dahil olmak üzere bazı Hristiyanlar için İsa'nın doğum günü 7 Ocak.
Isa'nın dogumu
Batı Hristiyanları yani Katolikler İsa'nın doğum gününü 25 Aralık, Doğu Hristiyanları ise 6 Ocak olarak kutluyor.
"Kim herhangi bir gruba benzeşirse o da onlardandır." (Ebu Davûd, Libas 4)
Maide Suresi 5. Ayet'te de belirtilmiştir ki; "...Sizden kim onları dost edinirse, oda onlardandır..." (Maide: 5/51)
Bu hadis ve ayeti temel alan din adamları caiz olmadığını belirtmişlerdir. Zira Nevruzu kutlamakta böyledir. Batıl ve pagan inançların bayramlarını kutlamak onlara benzemek olduğundan caiz olmadığı söylenmiştir. Ayrıca noel yılbaşı paskalya veya nevruz günleri müslümanlar için normal birer gündür. Farklı bir kutlama yapmak demek bu günleri kutlayanlara benzemek olur.
Zaten inanmayanlara,ateist,deist,nihilist veya agnostik fark etmeksizin istediği gibi kutlayabilir bu kişiler. Onlara karışan veya kutlamayın diyen kimse yok bu forumda.
İroni yaptığımı anlayamadınız galiba? Noel'in tarihini biliyorum, yılbaşında güzel bir şeyler hazırlamak bir kutlama gibi yapmanın müslümanlıkla bir ilgisi yok. İnsanlar yeni yılın gelişini ve güzel bir yıl olmasını dileyerek mutlu bir şekilde giriyorlar. Bunun müslümanlığa aykırı hiçbir durumu yok. Ha içki içersin içmezsin o kişilere kalmış bir durum. Doğum günü kutlamasında da içki içebilir isteyen kişi, buna da doğum günü kutlamak müslümanlıkta yoktur bunu yapanlar müslüman değil gibi bir şey söz konusu olamaz.Noel ile yılbaşı aynı değildir. Birde Hz.İsa'nın doğumu müslümanları niye bu kadar rahatsız ederki Noel düşmanlığı var.![]()
PTT?Her zaman PTT yapıyorum yine ört yaparim herhalde ?
mantıklıBen kutlamıyacağım, ömürmün biraz daha azaldığını mı kutluyoruz nesini kutlamamız gerek onu da anlamıyorum, bence gerek yok, kutlayan da kutlasın saygı duyuyorum ama ben kutlamıyorum
YIlbaşı ve noelin farklı olduğunu biliyorum. Bakın diyorum ki aşağıda batıl ve pagan inançların bayramları diyorum. Noel aslında Hristiyanlıkta yerel halkların bu dini benimsemesi adına yapılmış bir hareket. Yani İsanın tam doğum tarihi bilinmemektedir.Hristiyanlar İsa'nın doğumunu kutluyor dini bayram olarak. Bu konudada bahsedilen şey yılbaşı ikisi farklı şeyler. Yeni yıla girerken yapılan basit bir kutlama. Bu ikisini karıştırıp yılbaşı kutlayan müslümanlara hristiyanların bayramını kutluyorsunuz gibi bir algı oluşturuyorlar. Mesele bu yani banane Müslümanların Hristiyan bayramı kutlayıp kutlamamasından. Takıldığım tek nokta İsa Müslümanlarında peygamberi ama bu bayram için aşırı bir karşıtlık oluşuyor.
Ateist ,deist agnostik noel kutlamaz zaten.Yılbaşı kutluyorlardır.
Ayrıca ateist,deist,agnostik noel kutlayabilir sonuçta noelde dini bir ritüel ayin veya dua yapma zorunluluğu yok. Nasıl bizim halkımızda müslümanların içinde Nevruz kutlayanlar varsa bunu dini bir inanç olarak yapmıyorsa onlar da yapabilir. Sonuçta Nevruzda Mecusilerin bayramıdır.Batıl ve pagan inançların bayramlarını kutlamak onlara benzemek olduğundan caiz olmadığı söylenmiştir. Ayrıca noel yılbaşı paskalya veya nevruz günleri müslümanlar için normal birer gündür. Farklı bir kutlama yapmak demek bu günleri kutlayanlara benzemek olur.
YIlbaşı ve noelin farklı olduğunu biliyorum. Bakın diyorum ki aşağıda batıl ve pagan inançların bayramları diyorum. Noel aslında Hristiyanlıkta yerel halkların bu dini benimsemesi adına yapılmış bir hareket. Yani İsanın tam doğum tarihi bilinmemektedir.
Ayrıca ateist,deist,agnostik noel kutlayabilir sonuçta noelde dini bir ritüel ayin veya dua yapma zorunluluğu yok. Nasıl bizim halkımızda müslümanların içinde Nevruz kutlayanlar varsa bunu dini bir inanç olarak yapmıyorsa onlar da yapabilir. Sonuçta Nevruzda Mecusilerin bayramıdır.
Bunların olma amacı Hıristiyanlık dini ile ilgili değildir. Pagan inanışa sahip halkların Hıristiyanlığı benimsemesi için adapte edilen günlerdir. Müslüman biri Nevruzu kutlayıp ateş üstünden atlaması nasıl dini amaçla yapılmıyorsa deist veya ateist birisi de noeli dini ritüellerini uygulamadan kutlayabilir.Zaten Noelde çam ağacı süslemek ve Noel Babanın iyi çocuklara hediye vermesi Vikinglerin inanışlarından geliyor. Burada Noel Baba Viking tanrısı Odin oluyor.Buna göre Hıristiyanların bu dinde olmayan Paskalya yortusunu,şükran günü kutlamaları da çelişki olmalı hep dini yönden bakacaksak eğer.Noelde dini bir ritüel yok mu? Bayramın amacı zaten dini nasıl yok. İlahiler söylenir dualar edilir. Noel kutlamak, İsa'nın doğumu olarak belirlenmiş tarihi kutlamak tamamen dinidir. Bir ateist, deist vesaire bunu kutlaması çelişkili olur.
yatacam kalkacam cs atcam sonra yemek yicem en sonda da bunları tekrarlıyacamEkli dosyayı görüntüle 129163
Yılbaşı kutlaması olarak ne gibi planlarınız var duymak isteriz, belki bizlere de fikir olur.. ?