YGS-LYS'deki doğru yanlış kuralı hakkında sorum?

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Merhaba SDN, bu iki sınavda da her yapılan 4 yanlış sadece kendi alanındaki doğruyu mu götürüyor? Yani matematikten yaptığım 4 yanlış matematikte yaptığım 1 doğruyu mu götürüyor yoksa diyelim matematikte hiç doğrum yok matematikte yaptığım her 4 yanlış türkçede yaptığım 1 doğruyu götürüyor mu? Bilgilendirirseniz sevinirim. :)

ali.clay

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Hepsi kendi alanında kardeş. Yoksa alanda full cekme diye birşey olmazdı dimi :) ya hep ya hic olurdu :D

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Matematikte 40 yanlış yaparsan -10 netin olur buda genel nete etki eder. Şöyle söylemek gerekir Türkçe'den doğru sayını azaltmıyor belki ama bütün ygs puan alanlarında puanının düşmesini sebep olur. Bana kalırsa genel düşünmek lazım 160 soru da 20 yanlışın varsa 5 doğru sorunuda yanında götürür.

ali.clay

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
- lere düşerse dediğin gibi olur ama düşmezse kendi içinde etki eder.
senin dediğin gibi olsa örneğin ben sayısalcıyım 70 netim var başka sayısalcı arkadaşında 70 neti var. benim netlerimin ağırlığı mat fen olsun diğerininki türkçe sosyal olsun. benim 70 netim diğerinkinden çok daha fazla puan getirir. Bence bu sınavlarda netler dikkate alınmaması gerekir puan dikkate alınmalı.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
- lere düşerse dediğin gibi olur ama düşmezse kendi içinde etki eder.
senin dediğin gibi olsa örneğin ben sayısalcıyım 70 netim var başka sayısalcı arkadaşında 70 neti var. benim netlerimin ağırlığı mat fen olsun diğerininki türkçe sosyal olsun. benim 70 netim diğerinkinden çok daha fazla puan getirir. Bence bu sınavlarda netler dikkate alınmaması gerekir puan dikkate alınmalı.

Tabii ygs Türlerine göre puan değişiyor. Ygs de bütün derslerin az çok etkisi var bütün puan türlerine bu yüzden herhangi bir ders için Önemsiz demek doğru olmaz. Çok iyi sayısalcı ise rakiplerini sosyal çözerek geçerek veya iyi bir TM öğrencisi fen çözerek rakiplerini geçebilir. Bu söylediğim ana derslerini çok iyi bir şekilde halletmiş öğrenciler için tabii. Neyse konuyu dağıttık sanırım arkadaşın cevabını aldığını düşünüyorum yazılanlardan.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Hazır yeni YGS varken merak ettim. Acaba sınavda ne yaptınız? :D