Yeşilçam'ın Usta İsmi Seyfettin Karadayı Vefat Etti!

Bu konuyu okuyanlar

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
Seyfettin Karadayı hayatını kaybetti. Yeşilçam'ın çınarı Seyfettin Karadayı kimdir? Karadayı ile ilgili bilinmeyenler.

seyfettin-karadayi-kimdir.jpg


Yeşilçam'ın usta ismi Seyfettin Karadayı yaşamını yitirdi. Onur Akay haberi İnstagram hesabından duyurdu. Şişli Etfal hastanesinde yaşamını yitiren Karadayı’nın ölüm sebebi nedir? Peki Seyfettin Karadayı kimdir?

Onur Akay “O Yeşilçam'ın yaşayan en yaşlı ismiydi. Kemal Sunal'la 12 filmi olan ve 750 sinema filminde rol alan usta oyuncu Seyfettin Karadayı'yı, 94 yaşında kaybettik. “Artık veda etmek üzereyim. Mahsun Kırmızıgül'ün Beyaz Melek filminde hep yaşlı oyuncular vardı. Bende çok isterdim o filmde oynamak.” demişti. Değerli oyuncumuz, 11 Ağustos Cuma günü, Levent Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası, Yeniköy Mezarlığı'na defnedilecek. Mekânı cennet olsun inşallah.” dedi.

SEYFETTİN KARADAYI KİMDİR?

Seyfettin Karadayı Kara Harp Okulu mezunu olan Karadayı 70’li yıllardan itibaren 750’yi aşkın filmde ve pek çok TV dizisinde rol almıştır.

Cumhuriyet'le yaşıt olan Karadayı, 1923 yılında İstanbul'da doğdu. Ailesininde isteği ile Kara Harp Okulu'na girdi ve mezun oldu. Uzun yıllar askeriyeye hizmet ettikten sonra 46 yaşında albaylıktan emekli oldu.

Emeklilik günlerinin daha başlarında, Metin Film'in sahibi Işık Toraman iflas etmek üzereyken bir film için Karadayı'ya prodüksiyon teklifi götürdü. Kabul etti ve film çekimi için Isparta'ya gittiler. Filmde “Keşiş” rolü için oynayacak oyuncu sete gelmemesinden dolayı, o rolü üstlenmesi için teklif ettiklerinde kabul etti ve Yeşilçam hayatı başlamış oldu.

Birçok rolü yeteneğiyle başarabilen bir karakter oyuncumuz olan Karadayı, her role yakışan bir isimdir; mafya, hakim, baba, komşu vb. hangisi olursa ustalıkla canlandırabilen bir oyuncumuzdur.

Seyfettin Karadayı kimdir? Yeşilçam’ın usta ismi hayatını kaybetmişti
 

BJKolik

Dekan
Katılım
31 Aralık 2016
Mesajlar
6,419
Reaksiyon puanı
6,757
Puanları
113
İyi bir sanatçı idi Allah rahmet eylesin. Bir yıldız daha kaydı.
 

Son mesajlar

Üst