Haber Yerli Oyun ve Uygulama Mağazası - Artado Store Kapalı Beta

Bu konuyu okuyanlar

ardatdev

Öğrenci
Katılım
21 Ağustos 2021
Mesajlar
52
Reaksiyon puanı
56
Puanları
18
Merhaba!
Beni daha önce Artado Search (Artado Search hakkındaki konu) isimli arama motoru projem ile görmüş olabilirsiniz. Hala arama motorunu geliştiriyorum. Hatta yazın büyük bir güncelleme yayınlayacağım. Bunun hakkında bilgiyi daha detaylı olarak başka bir konu da vereceğim. Arama motoru yanında bir de oyun, uygulama ve eklenti mağazası üzerinde çalışıyorum. Bu hafta içinde Artado Store'da projelerinizi yayınlamanızı sağlayan Artado Developers isimli geliştici panelini kapalı beta olarak yayınlayacağım. Böylece Artado Store'da projelerinizi paylaşabileceksiniz. Bu ayın sonunda da Artado Developers'ı açık beta olarak yayınlamayı planlıyorum. Fakat Artado Store'u şu anda yayınlamayacağım. Yazın Artado Search güncellemesi ile birlikte beta olarak yayınlayacağım onu.


Artado Store nedir?
Kısaca uygulama, oyun ve Artado Search gibi diğer Artado servisleri için eklenti/tema bulabileceğiniz bir mağazadır. Mağaza 3 kısıma ayrılıyor. Oyunlar, Uygulamalar ve Workshop. Workshop kısmı eklenti ve temalar için. Herkes ücretsiz şekilde 5 tane oyun, uygulama ve eklenti/tema paylaşabilecek. 5'den fazla ürün paylaşmak en azından beta sürecinde mümkün olmayacak veya belli şartlar ile olacak. Mesela bir süre boyunca sadece bağışçıların 5'den fazla ürün paylaşmasına izin vermeyi planlıyoruz. Tabii bunlar beta süreci boyunca belli olacak.


Peki neden böyle bir proje yapıyoruz?
İlk günden beri mahremiyete önem veren ve açık kaynak kodlu bir ekosistem kurmayı hedefliyorum. Artado Search bunun ilk adımıydı. Artado Store ise bu ekosistemin en önemli parçalarından. Artado Store hem Workshop kısmı ile diğer projelerin gelişimine katkıda sağlayacak hem de Artado ekosistemine uygulama ve oyun geliştiricilerini çekecek. Ayrıca Türkiye'deki oyun ve uygulama sektörüne de büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Türk geliştiricilerini de elimizden geldiğince öne çıkaracağız.

Artado Store'da proje yayınlamak ve Artado Developers
Artado Store'da projelerinizi Artado Developers ile yayınlayabilir, kontrol edebilir ve bizim geliştirdiğimiz API'leri kullanabilirsiniz. Google'ın Play Console'u ile neredeyse aynı mantık diyebiliriz. Artado Developers'ı bu hafta içinde kapalı beta olarak paylaşacağız. Kapalı betaya Discord sunucumuzdan katılabilirsiniz. Kapalı betaya katılmak ve önceden projenizi yayınlamak çok önemli. Çünkü mağazada yayınlanan ilk projeler daha çok öne çıkarılacak ve mağazaya gelen ilk kullanıcılar direkt olarak sizin projenizi görecek. Ayrıca mağaza ne kadar çok içerik dolar ise bizde o kadar hızlı mağazayı yayınlarız. Bu yüzden kapalı betaya katılmanız hem bizim için hem de sizin için çok önemli.

Proje hakkında sorularınızı sorabilirsiniz. Ayrıca hem kapalı beta hakkında bilgi almak hem de tüm projelerimiz hakkında en son bilgiye ulaşmak için Discord sunucumuza katılmayı unutmayın!
 

vigilantemre

Müdavim
Katılım
26 Mayıs 2019
Mesajlar
1,590
Reaksiyon puanı
1,537
Puanları
113
Ellerinize emeğinize sağlık. Bu projede baya ışık görüyorum, tamamen açık kaynaklı bir ekosistemi kim istemez ki.
 

ardatdev

Öğrenci
Katılım
21 Ağustos 2021
Mesajlar
52
Reaksiyon puanı
56
Puanları
18
Ellerinize emeğinize sağlık. Bu projede baya ışık görüyorum, tamamen açık kaynaklı bir ekosistemi kim istemez ki.
Teşekkür ederim. Umarım başarılı oluruz fakat insanların dikkatini çekmek cidden zor. Projenin daha başındayız o yüzden reklam vermekten çekiniyorum ama şu anda insanlara çok ihtiyacımız var. Beta testerlarına, geliştiricilere özellikle, o yüzden forumlarda vs tanıtmayı deniyorum. Ulaşabildiğim kadar kişiye ulaşmaya çalışıyorum. Sizde Artado'yu yaymamda yardımcı olursanız, bir yerlerde paylaşırsanız cidden çok iyi olur. Proje zaten açık kaynak ve tek geliri bağışlar ki şu ana kadar maks 20 liraya ulaşmışızdır. Zaten her şeyi kendi cebimden karşıladım kaç yıldır. Para o kadar önemli değil fakat projenin amacına ulaşması için insanlara ulaşmamız gerek. O yüzden sizin de paylaşım yapmanız çok yardımcı olur veya Artado'yu yaymam için tavsiyede bulunmanız bile yeterli olur. Şu anda her türlü fikire açığım.
 
Üst