"Yerli otomobil rüya çöpe atın gitsin!"

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan spybot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Devlet o konuda zaten bir şey yaptı, aksini yapacaklarını da pek sanmıyorum... Hocamızla muhabbet ediyorduk ve konu döndü dolaştı güneş enerjisine geldi: "Çocuklar, devletimiz malesef insanların bu enerji boyunduruğundan kurtulmalarını istemiyor... Bu bağlamda güneş panellerinin yıllık ithalatına kota getirdiler..." Kota olmasa bile örneğin oteller, iş hanları vs. belirli ölçüde enerjilerini kendileri karşılayabilir... O ölçünün dışında kalan kısmı enerji sağlayıcı firmalardan alma zorunlulukları vardır... Sadece güneş paneli değil özel tasarımlı rüzgar gülllerinin de bu işe dahil olduğunu belirtmek isterim... Tam bağımsız enerjiyi kimseye yedirmezler... Onca gökdelen var İstanbul' da, en tepelerinde acayip rüzgar esiyor ama esse ki ne fayda...

Bir şeyi çok iyi biliyorum o da: "Biz yapamayız diyenler yüzünden bu hale geldik, ama biz yapamayız yanlısı insanların çoğu patron ve patroniçeler halini aldılar" Biz yapamayız diyen adamdan korkacaksın arkadaş, çünkü KESİN bizden değildir...

Olay bu kadar net işte. Her şey para her şey rant olmuş, nasıl hesap vereceğiz diye düşünen yok. Tabi tapılan şey kendi yaptığımız put olan para olunca millet niye dert etsin ki hesap gününü!

Reaksiyon puanı
10,315
bu adam yahudi olmasaydı eğer, söylediklerini şöyle bir düşünebilirdim, acaba haklılık payı olabilir mi diye!
diğer konularda söyledikleri gayet mantıklı aslında...
fakat otomobil konusu bu ülkenin adeta namus meselesidir. iran bile kendi otomobilini yapmışken, bizim bundan mahrum olmamımız söyleyenlerin niyetlerinden şüphe ederim. kaldı ki döviz açığının en büyük nedenlerinden biri de otomobil değil midir?

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
bu adam yahudi olmasaydı eğer, söylediklerini şöyle bir düşünebilirdim, acaba haklılık payı olabilir mi diye!
diğer konularda söyledikleri gayet mantıklı aslında...
fakat otomobil konusu bu ülkenin adeta namus meselesidir. iran bile kendi otomobilini yapmışken, bizim bundan mahrum olmamımız söyleyenlerin niyetlerinden şüphe ederim. kaldı ki döviz açığının en büyük nedenlerinden biri de otomobil değil midir?

Otomobil üretelim ama mutlaka elektrikli olmalı ve fransızların politikasına göre piyasaya sürülmeli... Batarya pahalı olduğu için aylık kiralama yöntemiyle bu iş yapılmalı... Benzin bir süre daha vazgeçilmez yalnız büyük otomobil firmalarının teker teker elektrikli araç işine yönelmeleri bir şeyin işareti... Bu işareti doğru yorumlamak gerek, yerli malı elektrikli aracımızı ürettik diyerek fransızın arabasını gazetecilere göstermek yanlış bir tutum... Yerli demek ne demek onu öğrenmek gerek...

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Türkiye, 'yerli otomobil' yapma projesini hemen çöpe atmalı, yanlış bir yatırım

Söyleyen kim?

İshak Alaton

O halde yapılması gereken dört elden yerli otomobil için çalışmalara başlamak...

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Ben farklı düşünüyorum. Bencede otomobil üretme işinden vazgeçilip daha farklı projelere yatırım yapılmalı. Uçak ve gemi sanayine daha ağırlık verilip bunların motor üretimine ağırlık verilmeli. Enerji sektörüne özellikle önem verilmeli hatta nükleer enerji olayına çok geç kaldık ama kesinlikle girmeliyiz.

Bilmiyorum habariniz varmı ama malesef amerika istedi diye (evet evet yanlışlık yok adamlar resmen istediler) elimizdeki zenginleştirilmiş uranyumu amerikaya verdik. Al efendim sen tut diye. Neyi verdik. Zenginleştirilmiş uranyumu. Ne işe yarar bu. Nükleer bomba yapmaya(tabiki birtek bu işe yaramıyor).

Amerika bizde zenginleştirilmiş uranyum bulunmasını tehlikeli buldu ve istedi bizde elimizdekini zenginleştirilmiş uranyumu bu adamlara verdik. Sanki al biz yapmayak sen yap bomba at kafamıza ileride der gibi. Haaa şunuda belirteyim bir tek biz değil bizim gibi daha başka ülkelerde verdi ellerindeki zenginleştirilmis uranyumu amerikaya. Adamlar resmen ben abiyim ver dedim vereceksin ulan havasındalar.

İşte vermeyen direnen iran, kuzay kore gibi ülkeleride kendilerine cephe yapıyorlar.

Neyse bu konulara girersem çok üzülürüm. Onun için şunu diyorum. Bize gösterilenlerin tersinede bir bakmayı unutmayalım. Saman altından ne sular geçiyor haberdar olalım. falan filan işte hepiniz zeki insanlarsınız anladınız işte.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kendi ürünümüz bu araç olur, uçak olur, kağıt olur, bilgisayar olur, parça olur yani herşey olsun ama olsun arkadaşlar. Bknz: Mount and Blade oyunu adı duyurulduktan sonra online sıralamalarda zirveyi zorluyor ve bunu yapan 2 mühendis.

Aracımız yapalım bir bakalım yapabiliyor muyuz? Yapabiliriz tabi ki de ama önümüzü bu adam gibi kesmeye çalışanlar olmasın.

Farkında mısınız bilmiyorum fakat artık haftada 3-4 kere herhangi bir faturamıza zam yapılıyor. Bunu önlemek ya da vergiyi azaltmak için herhangi bir çalışma yapmaya çalışan yok. Araç da yapalım ama 1 şeyi doğru yaparken neden 2. olanı yapamıyoruz. Onu da yapalım.

Ben üretilmesinden yanayım herşeyin üretilmesinden yanayım. Bir bilgisayar programcılığı eğitimi gördüm lisede üniversitede. Ve bize doğru olan şey şudur: Varolan bir program mı var tamam o zaman yapmaya gerek yok değil sen de yap onu sen daha iyi yap. Yonja, Hi5 => Facebook.