Haber Yerli işlemci ''Çakıl''

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290

Mikail_Ebrinç

Profesör
Reaksiyon puanı
2,700
Evren Samanyolu Galaksisi Güneş Sistemi Dünya
Askeri anlamda yaptığımız bir çok şeyin sivil hayata geçmesi gerek.
umarım yere çakılmaz :D

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
Askeri anlamda yaptığımız bir çok şeyin sivil hayata geçmesi gerek.
Giriş seviyesi bişeydir. İntel amd performansı beklemek yanlış olur bence. Sonuçta adını şimdi duyduk.

Reaksiyon puanı
1,766
Giriş seviyesi bişeydir. İntel amd performansı beklemek yanlış olur bence. Sonuçta adını şimdi duyduk.
Zaten muhtemelen önce askeri alanda yani işlemcilerin çok performans vermesine gerek olmayan yerlerde kullanırlar bir yandan da geliştirme sürecine devam ederler belirli bir seviye den sonra piyasaya da gelir herhalde.

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
Zaten muhtemelen önce askeri alanda yani işlemcilerin çok performans vermesine gerek olmayan yerlerde kullanırlar bir yandan da geliştirme sürecine devam ederler belirli bir seviye den sonra piyasaya da gelir herhalde.
Hatta bence şöyle dicekler:
-Lan bizim işlemci gayet iyi performans veriyo. Her testi geçiyo. E ozaman piyasaya sunalımda herkes kullansın.

Şaka biryana gerçekten piyasaya sürülürse baya ucuz olur intel ve amd ye göre. Oyuncularada bişey çıkartırlar sonradan belki. İşlemcilere hayvan gibi para vermek zorunda kalmayız :D

404 Error

Dekan
Reaksiyon puanı
12,459
Keşke herkesin satın alabileceği güçlü bir işlemci de çıkarsalar. Belki ilk başlarda AMD ve İntel gibi iyi olmayabilir ama zamanla iyi yerlere gelebilirler. Biz de bir kaç bin TL vereceğimize, bir kaç yüz TL verirdik. Çok istiyorum bilgisayarların veya bilgisayar parçalarının bizim ülkede üretilmesini. Böyle olursa herkes istediği bilgisayarı daha rahat alır. Ama daha bekleyeceğiz gibi. Zamanı var daha sanırım. Sabırlı olmak lazım.

Reaksiyon puanı
1,766
Hatta bence şöyle dicekler:
-Lan bizim işlemci gayet iyi performans veriyo. Her testi geçiyo. E ozaman piyasaya sunalımda herkes kullansın.

Şaka biryana gerçekten piyasaya sürülürse baya ucuz olur intel ve amd ye göre. Oyuncularada bişey çıkartırlar sonradan belki. İşlemcilere hayvan gibi para vermek zorunda kalmayız :D
O işlemcileri üreten makineler benim böbreklerden ciğerden fln daha pahalıdır herhalde :D bu iş için iyi para yatırılması lazım. Oğuz Ergin den dinlediğim kadarıyla başarabilirmişiz bence de yaparız gibime geliyor zaten

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
İşlemci üreten hem askeri hem sivil olarak üreten pek bir ülke yok.GPU(Ekran kartı)nda da durum böyle.Üretilen teknolojiler askerî anlamda kullanılıyor olabilir önce.
Zaten şuan da olan çip sıkıntısı yüzünden bu tür şeylerin prototipte olsa üretilmeye çalışılması bence iyi bir şey.

Reaksiyon puanı
1,766
Aynı türdeki audiler vw ler falan baya fırladı. Buda fırlamaz herhalde bi 300K olur fiyatı dimi? Yoksa milyonlar ödemeyelim yapıştırlar hacizi :D
Togg SUV maudilleri bir milyon lira bundan vergiyi düşsek yerli olduğunu hesaba katsak Tahminimce en fazla 300bin olur

Bu arada bişeye bakacaktım google da ne aratılmış bi yandan sinir oldum bi yandan güldüm :D
Screenshot_2021-08-21-13-27-03-97_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608

benefe

Profesör
Reaksiyon puanı
1,677
İşlemcinin
tatmin edici performans almamız sağlanırsa ve piyasaya sürülürse bizim ömrümüz yetmeyebilir bunları görmeye

Umarım hızlıca geliştirilip çok başarılı bir işlemci haline gelir zaten ilk başlarda kimse şuanki işlemci performanslarında olmasını beklememeli. Sevindim bu habere umarım ki başarılı olur

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
Acaba bu işlemciler oyun içinde kullanılabilirmi? Tabi genel amaç ev kullanımı olur