Yere çarpan uçak alev topuna döndü

Bu konuyu okuyanlar

spybot

Müdavim
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
135287.jpg

Yere çarpan uçak alev topuna döndü


22 Mayıs 2010 Cumartesi 07:50
Hindistan Havayollarına ait bir yolcu uçağı iniş sırasında pistten çıkarak yere çarptı Uçak alev topuna döndü..




Hindistan'ın güneyinde inişe geçtiği sırada yere çakılan Air India Express havayolu şirketine ait yolcu uçağında bulunan 158 kişi yaşamını yitirdi. 158 yolcu ve 8 mürettevat taşıyan uçaktaki 8 kişi kurtuldu.

Dubai’den kalkan uçak, Karnataka eyaletindeki Mangalore Havaalanı'na inişe geçtiği sırada pisti ıskalayarak yere çakıldı ve alev aldı.

Air India Express'den yapılan açıklamada 8 kişinin de kazadan sağ olarak kurtulduğu bildirildi. Şirket yetkilisi Anup Srivastava, kazadan yaralı kurtulan 8 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığını duyurdu.

Kaza anına şahitlik eden bir Hintli, uçağın yoğun yağış yüzünden pisti ıskaladığını söyledi.

Air India, uçağın Boeing 737-800 model olduğunu ve altısı uçak mürettabatı olmak üzere toplam 166 kişi taşıdığını bildirdi.

Televizyon kanalları uçağın TSİ 04.00 sularında düştüğünü belirtti. Kanalların geçtiği görüntülerde, uçağın ormanlık bir araziye düştüğü görüldü.

Kazadan sağ olarak kurtulan Pradeep adlı bir kazazede, CNN-IBN televizyonuna yaptığı açıklamada, uçağın yere yumuşak bir şekilde dokunduğunu, ancak 15 saniye sonra titremelerle sallanarak 2 parçaya ayrıldığını söyledi.

Uçakta önce küçük bir yangın çıktığını anlatan Pradeep, daha sonra meydana gelen şiddetli bir patlamayla alevlerin büyüdüğünü belirtti.

Kazanın ardından 4 kişiyle birlikte uçaktan bir çukura atlayarak kurtulan Pradeep, elinden yaralandığını ayrıca bacaklarında yanıklar bulunduğunu söyledi.

Kazadan kurtulan Abdul Puttur adlı diğer bir kazazede de, yine aynı televizyona yaptığı açıklamada, enkaz haline gelen uçaktan atlayarak kurtulduktan sonra uçakta mahsur kalan iki yolcuyu daha çekerek kurtardığını anlattı.



http://www.internethaber.com/yere-carpan-ucak-alev-topuna-dondu-254291h.htm
 

MtHan

Müdavim
Katılım
3 Şubat 2008
Mesajlar
1,432
Reaksiyon puanı
14
Puanları
0
Eşekten düşüp ölenlerin sayısını geçti bu sene :)
 
Üst