SDN FORUM ÜYESİ
Asistan
Bilgisayarı normal bir şekilde kullanırken ( youtube video izlemek vs) kendi kendine bilgisayar yeniden başlatılıyor. Hiçbir şey olmamış gibi çalışmaya devam ediyor. anlayamadım. Durup dururken oluyor.
Merhaba;Bilgisayarı normal bir şekilde kullanırken ( youtube video izlemek vs) kendi kendine bilgisayar yeniden başlatılıyor. Hiçbir şey olmamış gibi çalışmaya devam ediyor. anlayamadım. Durup dururken oluyor.
Evet güncelMerhabalar;
Bütün sürücüleriniz güncel mi?Son zamanlarda herhangi bir güncelleme yaptınız mı veya korsan bir yazılım yüklediniz mi?
Dediğim gibi durup dururken. Eskiden mavi ekran hatası verip kapandığı oluyordu fakat son zamanlarda kendiliğinden yeniden başlatma gibi anlam veremediğim bir eylem ortaya çıktı. Bu sefer mavi ekran da yok. Bİr an görüntü kesiliyor ve bilgisayar yeniden açılmaya başlıyor.Merhaba;
Sorun ilk nasıl başladı? Bilgisayarı Malwarebytes ile taratın.
Mavi ekran hatası vermesi zaten bazı şeylerin kötü gittiğine işarettir.Mavi ekrandan başlayıp bu hataya dönmesi gayet normal.Büyük ihtimalle donanımsal sıkıntı vardır ama tam olarak hangi parçada teker teker denemek gerek.Evet güncel
---- Mesajlar birleştirildi ----
Dediğim gibi durup dururken. Eskiden mavi ekran hatası verip kapandığı oluyordu fakat son zamanlarda kendiliğinden yeniden başlatma gibi anlam veremediğim bir eylem ortaya çıktı. Bu sefer mavi ekran da yok. Bİr an görüntü kesiliyor ve bilgisayar yeniden açılmaya başlıyor.
Bende aynen öyle düşünürek yeni işlemci aldım. Kargoda şu an bakalım ondan sonra ne olacak...Mavi ekran hatası vermesi zaten bazı şeylerin kötü gittiğine işarettir.Mavi ekrandan başlayıp bu hataya dönmesi gayet normal.Büyük ihtimalle donanımsal sıkıntı vardır ama tam olarak hangi parçada teker teker denemek gerek.
Bilgisayara bir daha mavi ekran gelirse hata koduna dikkat edin. Masaüstüne girebiliyorsan Memtest ile de ramlerini test et.Dediğim gibi durup dururken. Eskiden mavi ekran hatası verip kapandığı oluyordu fakat son zamanlarda kendiliğinden yeniden başlatma gibi anlam veremediğim bir eylem ortaya çıktı. Bu sefer mavi ekran da yok. Bİr an görüntü kesiliyor ve bilgisayar yeniden açılmaya başlıyor.
SYSTEM SERVİCE EXCEPTİONHata kodu bu.Bilgisayara bir daha mavi ekran gelirse hata koduna dikkat edin. Masaüstüne girebiliyorsan Memtest ile de ramlerini test et.
Memtest ile ramleri test edin. Driverları ve biosu güncelleyin daha sonra sorun devam ediyor mu gözlemleyin.SYSTEM SERVİCE EXCEPTİONHata kodu bu.
Biosu güncelledim. Driverlar zaten günceldi. Memteset ile yaklaşık olarak 1 saat kadar test ettim. Baktım biteceği yok durdurdum. 2 tane hata tespit edilmiş.Memtest ile ramleri test edin. Driverları ve biosu güncelleyin daha sonra sorun devam ediyor mu gözlemleyin.
Kaynak: https://drive.google.com/file/d/1rBvbuEhQQ7w-w9MNV8_7PqF-jt23YuXF/view?usp=sharingMemtest ile ramleri test edin. Driverları ve biosu güncelleyin daha sonra sorun devam ediyor mu gözlemleyin.
Geliştirici seçeneklere gelin ve oradan başlangıç onarmayı deneyin.
Ben onu bulamadım kardeşim daha açık tarif eder misinGeliştirici seçeneklere gelin ve oradan başlangıç onarmayı deneyin.
Bilgisayar açılırken F8 deyip Gelişmiş Seçeneklere girebilirsin. Ya da bilgisayarı Shift tuşuna basılı tutarak Gelişmiş Seçeneklere girebilirsin.Ben onu bulamadım kardeşim daha açık tarif eder misin
Memtest ile ramlerinin testini tamamla. Ramlerin sorunlu gibi görünüyor. Bilgisayarın masaüstü mü?Bende başlangıç onarma bu bilgisayarı onaramadı diyor.
Zaten benim harddiskimden fazla ses geliyor. Bununla ilgili farklı bir konuda açmıştım. Tam 12den vurdun.Aynı hatayı aldıgınız takdirde harddiskinizi değiştiriniz.
Evet masaüstü ama o testin bir sonu yok. İngilizce olarak ne kadar uzun süre test ederseniz hata şansı o kadar artar yazıyor. Memtest64 ile teset ettim doğru program değil mi?Bilgisayar açılırken F8 deyip Gelişmiş Seçeneklere girebilirsin. Ya da bilgisayarı Shift tuşuna basılı tutarak Gelişmiş Seçeneklere girebilirsin.
Memtest ile ramlerinin testini tamamla. Ramlerin sorunlu gibi görünüyor. Bilgisayarın masaüstü mü?
Evet doğru program. Büyük ihtimalle ramlerin sorunlu. Başka bir ram varsa bilgisayarı onun ile kullanmayı dene. Ram slotlarını temizle. Ramleri silgi ile sil.Evet masaüstü ama o testin bir sonu yok. İngilizce olarak ne kadar uzun süre test ederseniz hata şansı o kadar artar yazıyor. Memtest64 ile teset ettim doğru program değil mi?