Yeni telefon aldım ne kadar süre sarjda tutmalıyım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan IDAHO
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

IDAHO

Doçent
Reaksiyon puanı
192
Arkadaşlar bugun LG G4 Aldım %40 Şarjla geldi bende bunu bitirdim taktım sarja şuan %100 oldu şimdi bunu prizden çekiyimmi yoksa dediklerin gibi 8-10 saat sarjda bekletiyimmi öyle derler ya hep ilk aldığında beklet diye acaba zarar verirmi bataryaya ????

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhaba,

Oncelikle hayirli olsun. Kutu icinden cikan sarj ne kadar ise o %0 oluo cihaz kapanana kadar kullanin urunu. Telefon kapansin pil bosalsin yani. Sonra cihaz kapaliyken sarja takin. %100 olup, sarj oldu, doldu, sarj edildi gibi bir ibare cikana kadar doldurun. Sonra sarj aletini cikarin ve urunu kullanmaya baslayin.

8-9 saat beklemenize gerek yok cunku cihazlarda %100 oldugunda sarj kesici sayesinde zaten doluma.devam etmez. %100 oldumu islem bitmistir.

IDAHO

Doçent
Reaksiyon puanı
192
teşekkür ederim bi an şüpheye düştüm de :)

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Merhaba,

Oncelikle hayirli olsun. Kutu icinden cikan sarj ne kadar ise o %0 oluo cihaz kapanana kadar kullanin urunu. Telefon kapansin pil bosalsin yani. Sonra cihaz kapaliyken sarja takin. %100 olup, sarj oldu, doldu, sarj edildi gibi bir ibare cikana kadar doldurun. Sonra sarj aletini cikarin ve urunu kullanmaya baslayin.

8-9 saat beklemenize gerek yok cunku cihazlarda %100 oldugunda sarj kesici sayesinde zaten doluma.devam etmez. %100 oldumu islem bitmistir.

Bu şarjı komple bitirme olayı eskide kaldı artık. Şu an telefonların çoğu Li-On batarya olarak üretiliyor ve hiçbir zaman telefon kapanana kadar bitirilmesi önerilmiyor.

%10 civarlarına gelince şarja takılması önerilir. Nette bir çok konu mevcut.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Bu konuda meslegim geregi yeteri kadar hakimim. O durun normal sarj icin gecerli. Sifir cihaz.kutu.icinden ciktigindaki icindeki sarj fabrikada normal dolum yapilmiyor. Anlik sok dolum veya pil uretilirken ki enerji.ile.geliyor. Sizin.bahsettiginiz cihazi normal.olarak kullanilmaya baslandigi.zamanlar icin.gecerli. İlk stok sarj icin.degil. İnternette bizde sizin gibi bircok yazi okuyoruz. Ama hepsi dogru degil. Durumi surdan anlayabilirsiniz. Kutidan cikab sarj ornegin %40. Bu sarj normalde ornegin 4 saatte bitmesi gerekirken 1.5-2 saatte bitiyor. Bu tarz.normal sarj aleti ile %100 dolumu yapildiktan sonra tamamen bitmeden sarj etmesi onerilir. Bazi.seyler yorunlanarak.yazildigi.icin ilk alindigi.andan itibaren o eski usule gore diye.bir laf soylenir.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Arkadaşlar bugun LG G4 Aldım %40 Şarjla geldi bende bunu bitirdim taktım sarja şuan %100 oldu şimdi bunu prizden çekiyimmi yoksa dediklerin gibi 8-10 saat sarjda bekletiyimmi öyle derler ya hep ilk aldığında beklet diye acaba zarar verirmi bataryaya ????

Hayırlı olsun öncelikle bataryalar eskisi gibi değil %100 olunca çıkar kullan sıkıntı olmaz 10 saat bile koysan %100 olduktan sonra şarj almaz daha