Yeni tehlike: GPS ile yarış!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan amidi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

amidi

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Karayollarında yapılan "seyir cihazları ile ölümüne yarış" büyük tehlike yaratıyor

653458_detay.jpg

İngiliz Independent gazetesi, dün yayınladığı bir makalede sürücüleri yoldaki yeni bir tehlikeye karşı uyardı. Gazeteye göre, "seyir cihazları ile ölümüne yarış" oyununa İngiltere'de 7 milyon kişi katılıyor. Yapılan araştırmaya göre, GPS destekli "TomTom" gibi seyir cihazlarına gidecekleri yeri giren sürücüler, hedeflerine, cihazın kendilerine verdiği tahmini varış süresinin altında ulaşmaya çalışıyor. Bu da aşırı hız yapmak, kırmızı ışıkta durmamak gibi son derece tehlikeli ve ölümcül sonuçlara yol açabilecek davranışlarla sonuçlanıyor. 3 milyon 600 bin İngiliz sürücü, "aleti yenmeye çalışırken" hız sınırını aştıklarını söyledi. GPS destekli cihazla yarış yapan 144 bini aşkın kişi, park etmiş bir araca çarptıklarını ya da başka bir otomobille burun buruna geldiklerini itiraf etti. Bu tür cihazların trafikte öfkeyi de artırdığı öne sürülüyor.

habertürk

Yani arkadaş bir insan GPS ile neden yarışmak ister,makinaya neyi kanıtlamak ister,hadi diyelim sistemin verdiği tahmini varış süresinden daha erken bir zamanda vardı varacağı yere eline ne geçer veya bu yolda hayatını kaybetse ne yoluna gitmiş olur...anlamak cidden zor.Sanırım ülkemizde bu saçmalık ya yok ya da ben bilmiyorum umarım kendini bir şey zaneden birileri çıkıpta bu uygulamayı ülkemizde de yaygınlaştırmaz.Sonuçta bu işi yapacak olanların genelinin maddi yönden zengin olacağı varsayımını yaparsak olan yine bu yolda bunların zarar vereceği fakir fukaraya olacak.Sonuçta paranın açamayacağı kapı yok değil mi?...

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Rakamlar son derece uçuk.
Haber olmasaydı daha iyiydi. Kimsenin böyle bir yarıştan haberi olmayacaktı.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
-Alo
-Efendim
-Kanka rekorumu yeniledim.
-Ne rekoru lan ??
-Gps'le kapışıyoz ya 2 gündür
-Ha ben makineyi bozdum be olum dayanamadı, gücüne mi gitti ne ?
-Makine'de bozuldu kimle yarışsam lan ben? Aha yanımda bir araç durdu.Kanka kapatıyom işim var.

Ertesi gün.

Aşırı sürat yapan zengin pislik genç tırın altında can verdi.Tomtom firması kendi ürettiği cihazı bozduğu için adamı kınadı.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Bende bisiklette kullanıyorum cep telefonundan..:D

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Tehlike konusunda son derece hak veriyorum ama eğlence bakımından da zevklidir he :D Bilgisayardaki Test Drive'ı güncel hayata uyarmışlar :D

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Samilcan sen galiba Test Drive'da hiç kaza yapmadın :D