Yeni Sistemimde Hata

FatabeyTheBest

Doçent
Reaksiyon puanı
544
Herkese iyi günler. 2 gün önce bütün parçalarım geldi ve monteleyip kullanmaya başladım. 2 gündür sorunsuz kullanıyordum. Fakat bugün bilgisayarı açtığımda hoşgeldiniz ekranına kadar geldi. Sonrasında ekran dondu ve mavi ekran hatası verdi. Mavi ekran hata kodu registry_filter_driver_exception. Yeniden başlattığımda ise reboot and select proper boot device hatası alıyorum. Lütfen sadece bilgili kişiler yardımcı olsun. En son çare windowsu baştan kurarım sanırım da 15 saatlik Witcher3 ilerlemem kaybolucak çok istemiyorum. BIOSta 1. boot device olarak SSDim seçili ve ssd gözüküyor. Acaba kendi kendine windowsu silmiş olabilir mi? Sistem
Ryzen 5 1600 AF
Nvidia GTX 1650 Super
Gigabyte B450M S2H
Team T-Force Vulcan 2x8 Gb 3200MHz
Sharkoon SHP650

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259
Herkese iyi günler. 2 gün önce bütün parçalarım geldi ve monteleyip kullanmaya başladım. 2 gündür sorunsuz kullanıyordum. Fakat bugün bilgisayarı açtığımda hoşgeldiniz ekranına kadar geldi. Sonrasında ekran dondu ve mavi ekran hatası verdi. Mavi ekran hata kodu registry_filter_driver_exception. Yeniden başlattığımda ise reboot and select proper boot device hatası alıyorum. Lütfen sadece bilgili kişiler yardımcı olsun. En son çare windowsu baştan kurarım sanırım da 15 saatlik Witcher3 ilerlemem kaybolucak çok istemiyorum. BIOSta 1. boot device olarak SSDim seçili ve ssd gözüküyor. Acaba kendi kendine windowsu silmiş olabilir mi? Sistem
Ryzen 5 1600 AF
Nvidia GTX 1650 Super
Gigabyte B450M S2H
Team T-Force Vulcan 2x8 Gb 3200MHz
Sharkoon SHP650
SSD diskinizin marka modeli nedir?

FatabeyTheBest

Doçent
Reaksiyon puanı
544
Adata SX8100
hocam bu arada biosa tekrar girdim. Öncesinde Boot option değiştiremiyordum fakat şimdi 2. bir şey gözüküyor. Hangisi seçili olmalı normalde?
Screenshot_20200725-143148_Gallery.jpg

FatabeyTheBest

Doçent
Reaksiyon puanı
544
Fast Boot enabled yaptım.
CSM zaten enabled ona dokunmadım.
1. olarak Adata SX8100NP seçtiğimde reboot hatası alıyorum.
1. olarak Windows Boot Manager ibaresi olanı seçtiğimde de sistem açılıyor fakat başında sanki format atıcakmışım gibi Anakartın markası görünüp altında noktalar dönüyor.
Ek not: Sürekli yeniden başlatıyordum şimdi kapatıp açtığımda bir sorun olnadab normal açıldı.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259
Fast Boot enabled yaptım.
CSM zaten enabled ona dokunmadım.
1. olarak Adata SX8100NP seçtiğimde reboot hatası alıyorum.
1. olarak Windows Boot Manager ibaresi olanı seçtiğimde de sistem açılıyor fakat başında sanki format atıcakmışım gibi Anakartın markası görünüp altında noktalar dönüyor.
Ek not: Sürekli yeniden başlatıyordum şimdi kapatıp açtığımda bir sorun olnadab normal açıldı.
CSM'i disabled (devre dışı) yapmalısın. :) UEFI Olarak 8 ve üzerinde sorun çıkartabiliyor ve gerekmiyorda.

FatabeyTheBest

Doçent
Reaksiyon puanı
544
CSM'i disabled yapmalısın. :) UEFI Olarak 8 ve üzerinde sorun çıkartabiliyor ve gerekmiyorda.
Hocam kusura bakmayın heyecandan ingilizce de gitti :) Neden böyle bir sorun çıkardı anlamıyorum. Dediğim gibi Boot Optionlarında sadece SX8100NP vardı. Az önce kurcalayınca bir tane daha oluştu :) Şu an sistem sıkıntısız açıldı yine de CSMyi kapatayım mı?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259
Hocan kusura bakmayın heyecandan ingilizce de gitti :) Neden böyle bir sorun çıkardı anlamıyorum. Dediğim gibi Boot Optionlarında sadece SX8100NP vardı. Az önce kurcalayınca bir tane daha oluştu :) Şu an sistem sıkıntısız açıldı yine de CSMyi kapatayım mı?
Evet, kapa CSM'i.