Yeni PC, Eski Monitör Uyum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan meefes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

meefes

Asistan
Reaksiyon puanı
80
Merhaba, iyi forumlar !
Yeni bir sistem topladım. Ama monitör değiştirmek için bütçem yoktu. Bundan dolayı yeni bilgisayarıma eski monitörü bağlamam gerek. Ama aklımda bazı sorular var.
Şimdi bildiğim kadarıyla monitör ekran kartına bağlanmalı. Benim ekran kartı modelim:
MSI GeForce GTX 1650 SUPER VENTUS XS OC 4GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı
Monitörüm: Eski bir Casper monitör. VGA,DVI ve AUDIO girişleri var. 50/60Hz.
Sorularım ise, Ekran kartının hangi çıkışını kullanmalıyım? (DisplayPort x 1 / HDMI x 1 / DL-DVI-D x 1)
Monitörümde hangi çıkışı kullanmalıyım?
Nasıl bir dönüştürücü almam gerekli?
Ayrıca HDMI to VGA ve VGA to HDMI farkı nedir?

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906
Merhaba, iyi forumlar !
Yeni bir sistem topladım. Ama monitör değiştirmek için bütçem yoktu. Bundan dolayı yeni bilgisayarıma eski monitörü bağlamam gerek. Ama aklımda bazı sorular var.
Şimdi bildiğim kadarıyla monitör ekran kartına bağlanmalı. Benim ekran kartı modelim:
Sorularım ise, Ekran kartının hangi çıkışını kullanmalıyım? (DisplayPort x 1 / HDMI x 1 / DL-DVI-D x 1)

Ekran kartında günlük kullanıcı için DP port ile HDMI arasında ciddi fark yok, istediğinizi kullanabilirsiniz. Sistemi monitöre bağlamak için dönüştürücü lazım ama piyasadaki çoğu dönüştürü işe yaramıyor ya da iyi performans veremiyor. Sizin yerinizde olsam mevcut monitörü elden çıkarıp üstüne biraz ekleyerek yeni bir monitör alırdım.

Son düzenleme:

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Merhaba, iyi forumlar !
Bununla uğraşmak yerine arkadaşın dediği gibi yeni monitör alın.

meefes

Asistan
Reaksiyon puanı
80
Teşekkürler. Ama belirttiğim gibi bütçem yok. Bilgisayar grldiği zaman kullanmak istiyorum. Zaten 2-3 ay sonra kadar güzel bir monitör alırım. Önerdiğiniz dönüştürücü var mıdır?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
hdmı to vga ile vga to hdmı arasındaki fark biri hdmı e.kartı çıkışından vga monitör girişi için,diğeri vga e.kartı çıkışından HDMI monitör girişi içindir.
Senin kullanacağın en mantıklı çözüm,DVI olanı kullanman. DVI bi kablo ile dene.fAKAT MONİTÖR GİRİŞİ DVI A YANİ analog ise sorun olabilir. Kablo satın almadan önce bi arkadaşından falan kablo bulup dene. Olmazsa ,aktif bi HMI TO VGA alırsın.

meefes

Asistan
Reaksiyon puanı
80
hdmı to vga ile vga to hdmı arasındaki fark biri hdmı e.kartı çıkışından vga monitör girişi için,diğeri vga e.kartı çıkışından HDMI monitör girişi içindir.
Senin kullanacağın en mantıklı çözüm,DVI olanı kullanman. DVI bi kablo ile dene.fAKAT MONİTÖR GİRİŞİ DVI A YANİ analog ise sorun olabilir. Kablo satın almadan önce bi arkadaşından falan kablo bulup dene. Olmazsa ,aktif bi HMI TO VGA alırsın.
Anladım benim monitörüm DVI-D girişli Ekran kartımda. Herhalde direkt bir tane DVI-D kablosu almam gerek.
indir.png
Monitördeki DVI-D(Dual) Ekran kartı da DUAL herhalde

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
E.KARTLARI zaten yeni nesil kartlarda hep DVI -D . Moniitöründe D ise hiçbi sorun olmaz.:)

meefes

Asistan
Reaksiyon puanı
80
Peki son sorum :) Single ve Dual diye kendi içlerinde ayrılıyolar. Bunların farkları neler? Birde Single ve Dual birbirine dönüştürücü olmadan takılabilir mi?

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
DVI-D Single Link: DVI D, sadece dijital görüntü verir. Single link ise en fazla 1920x1080 ve 60 Hz destekler.

DVI-I Dual Link: DVI-I, hem analog hem de dijital görüntü verir. Dual Link ile 1080p çözünürlük üzerine çıkabilirsiniz ve 60 Hz üstünü destekler.

Not: DVI-D monitörü DVI-I çıkışlı ekran kartına bağlayabilirsiniz. Dual link veya single link fark etmez.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Bildiğimm kadarıyla dual olanlar 60HZ ve 1080p den daha yüksek çözünürlükler için gerekli.Sizde farketmez,zaten monitörün 60 hz ve en çok 1920x1080p dir.