Yeni Pc alıyorum

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar merhaba,Yeni bir Laptop alıcamm 2 yada 3 gün içerisinde ben bir pc baktım Samsung model
Teknik özellikleri söyle

İşlemci
  • Intel® Core™ i7 İşlemci2670QM
  • (2,20 GHz, 6 MB L3 Cache)
  • Fiziksel Özellikler

• 379,6 x 255,5 x 31,4 ~ 37mm (14,9" x 10" x 1,23" ~ 1,45")
  • 2,6 kg (5,73 lb)
  • Grafik
  • NVIDIA® GeForce® GT 540M Graphics, Optimus™ teknolojisi
  • 2 GB DDR3
  • Bellek
  • 8 GB DDR3 Sistem Belleği 1333 MHz (4 GB x 2)
  • 2 DIMM Yuvası
  • Saklama
  • 1TB S-ATAII Sabit Sürücü (5 400RPM)
  • BluRay Sürücü
  • Multimedya
  • HD Ses
  • SRS Premium Ses Efekti
    Mikrofon Gürültü Bastırma
  • 3 watts Stereo Hoparlörler (1,5 watts x 2)
  • 1,3 megapiksel HD Web kamerası
Büyük ihtimal bu Pcye önerdim gözümü,Bana Casper Pc alma dediler yada Acer marka Hp de zorunda olmadıkça alma dediler Sony yada Samsung önerdiler sizcealıcağım bu Pc iyimi ben performans için alıcam bu Pcyi arkadaşlar onun için performansı bnm için önemli,Yada siz önerirsiniz maximimum 2500 Tl'yi geçmesin arkadaşlar bütcem bu kadar ?Teşekkürler:) 2 gün sonra alıcam acil Pc için öneride bulunun yardımcı olun bana arkadaşlar .

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
http://www.monsternotebook.com.tr/monster-notebook.html?opf=p1219&opr=5055
2500tl

http://www.monsternotebook.com.tr/monster-notebook.html?opf=p1166&opr=5055
2250TL (ekran kucuk)

işlemciler yeni nesil i7 ivy bridge.. 8gb ram ve senin önerdiklerinden çok daha iyi bir oyun kartı gt650m 2gb

kartlarda 540 ile 630 aynı seviye.. ama tercihin 630 olsun yeni nesil..

oyun için 660/650 ilk tercihin olsun.. 7690m ikinci tercihin olsun.. oyun için bu bütçeye alabıleceğin en iyi oyun laptop 650 ve 7690 seviyesinde kalmalı

DexterRolling

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
GT540M ile rahatça oyun oynayabilirsin.Yani oyun için dizüstü bilgisayar alacaksan en kötüsünden GT540M olmalı.Bazı oyunları medium - low ayarlarda oynayabilirsin.Kötü bir kart değil ama BF3 gibi ağır oyunlarda kısman gerek.Mesela Low - 720 p gibi.

Ayrıca 3. Nesil i7 işlemciler daha performanslı oluyor.Üstelik daha az enerji harcayıp daha az ısınıyorlar.

650M , 540M den daha iyidir.Fakat unutma.DDR3 GT650M, DDR5 GT650 ' in çekirdek frekansından daha yavaştır.O yüzden mutlaka DDR5 olmalı diye düşünüyorum.630M ve 540M aynı seviye kartlar ama 630M daha iyi gibi.

Sana önerebileceğim iki notebook var.

1-) http://www.sanalmarketim.com/urun/b...750GB-GT650M-2GB-15.6#34;-Full-HD-Win-7-Prem. ( i7 İşlemci )
2-) http://www.sanalmarketim.com/urun/4...6GB-750GB-GT650M-2GB-15.6#34;-Full-HD-FreeDos ( i5 İşlemci )

Oyun için i5 yeter ama 3D ve grafik ile uğraşacaksan i7 ' li olanı almak daha mantıklı.

Sanalmarketim ve pcdepo da satılıyorlar.İki site içinde iyi yorumlar gördüm.

Aslında en mantıklısı 17.3 inç ekranlı bir notebook almak.Bu modelin 17.3 inç ekranlısı da var.Onlara da bakabilirsin.

Monster notebooklar biraz pahalı ama gerçekten performanslı bilgisayarlar ( Monsternotebook.com.tr).

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar aldım :) casper marka aldım i7 işlemci 3.50 (2.nesil),nvidia GT 520 M EKRAN KARTI 8 GB DA RAM VAR :) 500 GB HAFIZA :) 2.400 tl aldım :) önerileriniz için teşekkürler :)

numantekinay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar aldım :) casper marka aldım i7 işlemci 3.50 (2.nesil),nvidia GT 520 M EKRAN KARTI 8 GB DA RAM VAR :) 500 GB HAFIZA :) 2.400 tl aldım :) önerileriniz için teşekkürler :)

çok pis kazıklanmissin geçmiş olsun. geçen asus i7 2670qm 2gb gt555m 4 ram 750 hdd 1850 liraydı darty de sen en iyisi soğuk bi şu iç bunun üstüne

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
dostum iyi günlerde kullan ama 520m kartlı bi pc ye 2500 vermek cok cok kotu olmus :)

araba5

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Naptın geri ver çabuk gt520m berbat bir kart.Kazıklanmışsın

DexterRolling

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum benim yazdığımı beğenmişssin ama yanlış yapmışssın.GT520M ile oyun mu oynanır? Sen en kötü GT650M alacaktın...

Herhalde arkadaş MSI markasını tanınmayan, bilinmeyen ve ya kazık bir marka sanmış.Öyleyse normal.Çoğu kişi hiç duymadım diyor.Ama MSI ' nin teknik servisi ve bilgisayarları hatta garantisi Casper ' dan kat kat iyi.

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
iyide zaten peşin fiyatına almadım bunu için bu kadar yukseldi fiyat kredi kartına taksit yaptırdım bundan dolayı böylle oldu peşin fiyatına 1990 mı öle bişey geliyordu ekran kartıma bu kadar herkes kötü diyor üzüldüm :( ama crysis ,arcania,gta 4 ,daarksiders, ne bileyim bu tarz böyle devasa oyunları çok rahat oynuyorumm ki ,yani şöyle kasma diye birşey olmuyor ekran kartına bakmıştım nvdianın sitesinden çok çok övüyordu .aldım artık kazık yada kar ,o kadar inceleyemiyeceğim :) pcden memnunum :) saolun önerileriniz için :) yinede arkadaşlar az geçsin 1 sene sonra ekran kartını değiştirirm ben :) olmazsa :)

araba5

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iyide zaten peşin fiyatına almadım bunu için bu kadar yukseldi fiyat kredi kartına taksit yaptırdım bundan dolayı böylle oldu peşin fiyatına 1990 mı öle bişey geliyordu ekran kartıma bu kadar herkes kötü diyor üzüldüm :( ama crysis ,arcania,gta 4 ,daarksiders, ne bileyim bu tarz böyle devasa oyunları çok rahat oynuyorumm ki ,yani şöyle kasma diye birşey olmuyor ekran kartına bakmıştım nvdianın sitesinden çok çok övüyordu .aldım artık kazık yada kar ,o kadar inceleyemiyeceğim :) pcden memnunum :) saolun önerileriniz için :) yinede arkadaşlar az geçsin 1 sene sonra ekran kartını değiştirirm ben :) olmazsa :)
Ekran kartı değişmez.

Aeolian

Doçent
Reaksiyon puanı
2
vatan bilgisayara gidip 3 saniye içinde bana 2000 tl lik notebook verin desen daha iyi bir notebook alırdın emin ol

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Dostum benim yazdığımı beğenmişssin ama yanlış yapmışssın.GT520M ile oyun mu oynanır? Sen en kötü GT650M alacaktın...

Herhalde arkadaş MSI markasını tanınmayan, bilinmeyen ve ya kazık bir marka sanmış.Öyleyse normal.Çoğu kişi hiç duymadım diyor.Ama MSI ' nin teknik servisi ve bilgisayarları hatta garantisi Casper ' dan kat kat iyi.
ben MSI duydumda anakart markası diye biliyordum gerçekten ,iyidir ona sözüm yokta yaygın olmadığına ama aklımda bulunsun :)

Ekran kartı değişmez.

neden değişmesin ekran kartını değiştiriyorlar ya ?? alla alla :D

vatan bilgisayara gidip 3 saniye içinde bana 2000 tl lik notebook verin desen daha iyi bir notebook alırdın emin ol
wala bilmiyorum :D bukadaR PCDEN ANLAMADIĞIM İÇİN AMA AZ DA OLSA DONANIM NEDİR RAM NEDİR İŞLEMCİ NEDİR bunlardan anlıyorum ,almadan önce nerdeydinizz :D şimdi aldıktan sonra bana kızıyorsunuz ne bileyim i7 işlemci gördüm :D atladım direk 8 gb ram 2 gbda ekran kartı görünce ekran kartı markasıda Nvidia die kafama yattı ,520 m'miş 620simiş 700müs onlardan anlamam çok ama teknosada görevli cocuk çok övdü herşeyini karşılar dedi,ekran kartımda okadar kötü olamaz yaa :(

-------------------------- ve bu arada i7 işlemci ama 2 ci nesil mişş yani normal i7 side varmış bide mhz olarak yuksek 3.50 2.nesil i7 işlemci acaba diyorum bundan mı fiyatı yuksek geldi bana taksit yapsam bile sizin dediklerinize göre arkadaşlar gerçekten 300 350 tl kazık yemiş gibi görünüyorum..?? kaFAM KARIŞTI ALDIĞIM MARKA CASPER fiyatlar sabitte yani heryerde olan bir Pc markası ama ne bileyim bende anlamadım ..:S

çok pis kazıklanmissin geçmiş olsun. geçen asus i7 2670qm 2gb gt555m 4 ram 750 hdd 1850 liraydı darty de sen en iyisi soğuk bi şu iç bunun üstüne

okadarda pis sayılmaz i7 işlemci tmm bu güzel ram iyi ramı ne ama kaç mhz ddr kaç ? bnm pcde 1990 mı ne senin dediğin peşin fiyatına dır o taksitlil al bakalaım sana kaça gelcek o dediğinin ekran kartısı ne modeli ne 2 gb demekle iyi olmuyor özelikleri ne ,illa vardır bişeyii yani dediğim gibi senin dediğin laptop peşin fiyatına öyledir

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
ve bu arada arkadaşlar bnm pcmde intel HD grafik kartı var bu nedir anlamadım ben ?? mesela şöle bir oyun çalıştırmak için sağ tıkladımda bana böyle diyor intel grafik işlemci ile çalıştır yada Nvida yüksek performanslı ile çalıştır diye 2 secenek çıkıyor _?? hangisi ile çalıştırmam gerek ? yardımcı olurmusunuz

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
HD grafik işlemcisi,i7 işlemcinin özelliği.. özellikle güçten tasarruf emek için fiş takılı değilse HD grafik çalışır.. Sen kartın yani, Nvida yüksek performanslı denileni çalıştıracaksın oyunlar için

Aeolian

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ben MSI duydumda anakart markası diye biliyordum gerçekten ,iyidir ona sözüm yokta yaygın olmadığına ama aklımda bulunsun :)

neden değişmesin ekran kartını değiştiriyorlar ya ?? alla alla :D

wala bilmiyorum :D bukadaR PCDEN ANLAMADIĞIM İÇİN AMA AZ DA OLSA DONANIM NEDİR RAM NEDİR İŞLEMCİ NEDİR bunlardan anlıyorum ,almadan önce nerdeydinizz :D şimdi aldıktan sonra bana kızıyorsunuz ne bileyim i7 işlemci gördüm :D atladım direk 8 gb ram 2 gbda ekran kartı görünce ekran kartı markasıda Nvidia die kafama yattı ,520 m'miş 620simiş 700müs onlardan anlamam çok ama teknosada görevli cocuk çok övdü herşeyini karşılar dedi,ekran kartımda okadar kötü olamaz yaa :(

-------------------------- ve bu arada i7 işlemci ama 2 ci nesil mişş yani normal i7 side varmış bide mhz olarak yuksek 3.50 2.nesil i7 işlemci acaba diyorum bundan mı fiyatı yuksek geldi bana taksit yapsam bile sizin dediklerinize göre arkadaşlar gerçekten 300 350 tl kazık yemiş gibi görünüyorum..?? kaFAM KARIŞTI ALDIĞIM MARKA CASPER fiyatlar sabitte yani heryerde olan bir Pc markası ama ne bileyim bende anlamadım ..:S

okadarda pis sayılmaz i7 işlemci tmm bu güzel ram iyi ramı ne ama kaç mhz ddr kaç ? bnm pcde 1990 mı ne senin dediğin peşin fiyatına dır o taksitlil al bakalaım sana kaça gelcek o dediğinin ekran kartısı ne modeli ne 2 gb demekle iyi olmuyor özelikleri ne ,illa vardır bişeyii yani dediğim gibi senin dediğin laptop peşin fiyatına öyledir
öncelikle yazım şekline dikkat et o ne öyle bir büyük harf bir küçük harf.ikincisi o savunduğun bilgisayarının ekran kartı hafızası 2gb olan en alt model herhalde piyasadaki.2 gb demekle olmuyor işte.ramin de ddrını sormana gerek yok piyasada ddr3ler var sadece.ayrıca o bahsedilen asus senin bilgisayarını havada çarpar böler herhalde.

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
HD grafik işlemcisi,i7 işlemcinin özelliği.. özellikle güçten tasarruf emek için fiş takılı değilse HD grafik çalışır.. Sen kartın yani, Nvida yüksek performanslı denileni çalıştıracaksın oyunlar için
hmmm saoll bilgin içinn neyse ya kazığı yemişizz :D ne 520 M'miş bilseydim almazdım :(

öncelikle yazım şekline dikkat et o ne öyle bir büyük harf bir küçük harf.ikincisi o savunduğun bilgisayarının ekran kartı hafızası 2gb olan en alt model herhalde piyasadaki.2 gb demekle olmuyor işte.ramin de ddrını sormana gerek yok piyasada ddr3ler var sadece.ayrıca o bahsedilen asus senin bilgisayarını havada çarpar böler herhalde.
sen havada çarptın böldün beni zaten bana burda öneride bulunuz diye söyledim parayı vwren benim sen neden sinirleniyorsan ,hayret bişey hakaret edicekseniz yazmayın olur biter .Orada Pc ayaklarına yatıpda laf yapma burda,üzücü bişey.Büyük harf konusu ise sana özenle yapılmış bişey değil o yazım hatası.

Aeolian

Doçent
Reaksiyon puanı
2
hmmm saoll bilgin içinn neyse ya kazığı yemişizz :D ne 520 M'miş bilseydim almazdım :(

sen havada çarptın böldün beni zaten bana burda öneride bulunuz diye söyledim parayı vwren benim sen neden sinirleniyorsan ,hayret bişey hakaret edicekseniz yazmayın olur biter .Orada Pc ayaklarına yatıpda laf yapma burda,üzücü bişey.Büyük harf konusu ise sana özenle yapılmış bişey değil o yazım hatası.
Hayır teknosada çalışan arkadaş bi güzel aldırmış sana bilgisayarı,sen de nasıl sahiplendiysen kendi bilgisayarını savunuyosun,benim lafım komple bilgisayarına o bilgisayar senin bilgisayarının çok önünde bir bilgisayar,havada çarpar böler diye bilgisayarına söylüyorum sen hakaret algılıyosun,sen hayatında hakaret görmemişsin.sana mutluluklar arkadaşım bilgisayarla çok güzel sindirmişsin

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Hayır teknosada çalışan arkadaş bi güzel aldırmış sana bilgisayarı,sen de nasıl sahiplendiysen kendi bilgisayarını savunuyosun,benim lafım komple bilgisayarına o bilgisayar senin bilgisayarının çok önünde bir bilgisayar,havada çarpar böler diye bilgisayarına söylüyorum sen hakaret algılıyosun,sen hayatında hakaret görmemişsin.sana mutluluklar arkadaşım bilgisayarla çok güzel sindirmişsin
:D hey Allahım peki öyle olsun ,üstündür teknolojiye ayak yetiştiremezsin 1 ay sonra dediğinin bir üst modeli çıkar o daha üstün olur ,saol yinede hakaret etsende -.- beni çarptın ikye böldün -.-

ee arkaşın teki dedi ekran kartı değiştiremezsin dedi laptopda :S,ben ekran kartını ileriye dönük değiştirememmi peki ?? aklım karıştı :S

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
:D hey Allahım peki öyle olsun ,üstündür teknolojiye ayak yetiştiremezsin 1 ay sonra dediğinin bir üst modeli çıkar o daha üstün olur ,saol yinede hakaret etsende -.- beni çarptın ikye böldün -.-

ya her işte bir hayır vardır. İyi kötü almışsın artık. İlerde satar daha üstüne geçersin. güle güle kullan.

ryodo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
kardeş o özelliklerde bi casper 1600 liraya falan alabilirdin keşke arkadaşların dediklerinden birini alsaymışın imkanın varsa bence iade et ama genede hayırlı olsun

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
kardeş o özelliklerde bi casper 1600 liraya falan alabilirdin keşke arkadaşların dediklerinden birini alsaymışın imkanın varsa bence iade et ama genede hayırlı olsun

keşke öyle bir imkanım olsa ne yazikki :S

suleymnx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsung , Sony , Casper bunlar boş.En iyisi MACBOOK !!! Al rahat et.Sonra pişman olma :cool:

DexterRolling

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Büyük ihtimalle ekran kartı değişmez.Hem nasıl değiştireceksin ? Çok ucuz değil :D

DexterRolling

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
http://forum.shiftdelete.net/dizust...09-hangi-laptoplarda-ekran-karti-degisir.html

Ben yinede yanlış bilgi vermek istemiyorum.Bazı dizüstü bilgisayarın ekran kartı değişir ama seninkinin ekran kartı değişmez.Değişebilen kartlarda eski ve düşük seviye dizüstü bilgisayarlar oluyor.

Yine hatırlatmak isterim.Bir dizüstü bilgisayar alırken bakacağınız ilk şey ekran kartıdır.İşlemci / Ram çok önemli parçalardır ama bir dizüstü bilgisayarın en önemli parçası ekran kartıdır.

neyse kardeş sen memnunsan işini görüyosa önemli değil güle güle kullan

Aynen.Casper çok kötü bir marka değil.Artık vermişssin parayı.Güzel bir laptop.

Hayırlı olsun.Güle güle kullan..

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
http://forum.shiftdelete.net/dizust...09-hangi-laptoplarda-ekran-karti-degisir.html

Ben yinede yanlış bilgi vermek istemiyorum.Bazı dizüstü bilgisayarın ekran kartı değişir ama seninkinin ekran kartı değişmez.Değişebilen kartlarda eski ve düşük seviye dizüstü bilgisayarlar oluyor.

Yine hatırlatmak isterim.Bir dizüstü bilgisayar alırken bakacağınız ilk şey ekran kartıdır.İşlemci / Ram çok önemli parçalardır ama bir dizüstü bilgisayarın en önemli parçası ekran kartıdır.

Aynen.Casper çok kötü bir marka değil.Artık vermişssin parayı.Güzel bir laptop.

Hayırlı olsun.Güle güle kullan..

saol teşekkür ederim aklımda bulunsun artık .peki neden değiştirelemiyor ekran kartı anakrtıyla komple bir mi oluyor ?? ilginç bir durum

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Dostum amacın neydiki admların önerilerini dinlemeden burnunun dikine gitmişsin :D

saol teşekkür ederim aklımda bulunsun artık .peki neden değiştirelemiyor ekran kartı anakrtıyla komple bir mi oluyor ?? ilginç bir durum
Ard arda attığım için özürdilerim. Ekran kartı değiştirilebilir her leptopta değiştirilmi bilmem ama internette birkaç video bulabilirsin zamanım olsaydı kesinlike videoların linklerini verirdim. :) Ayrıca ekran kartı pek iyi sayılmaz :)