Yeni Gelecek Windows İşletim sistemi: ''Windows 10X''

Bu konuyu okuyanlar

Redlonmas

Spectator
Katılım
16 Mart 2020
Mesajlar
2,474
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
3,093
Puanları
113
Yeni Windows 10X, Microsoft'un tamamen modern teknolojilerle geliştirdiği yeni işletim sistemi. Hem dizayn hem de teknik açıdan birçok değişikliğe uğrayan Windows 10X hakkında bilinen bütün detayları sizlerle paylaştık.

Microsoft'un Windows 10 işletim sistemini sürekli geliştirmesi, Windows 11 konusundaki beklentileri iyice düşürmüştü. Ayrıca Microsoft forumlarında, Windows 11 ile ilgili sorulara verilen belirsiz cevaplar da Microsoft'un yeni bir işletim sistemi adı üzerine odaklanmadığını doğrular nitelikteydi. Nitekim kullandığımız cihazlar değişiyor ve Windows 10X geliyor.
Windows 10X, kullanıcılara sunacağı özellikleriyle birlikte bütün Windows kullanıcılarını heyecanlandırıyor. Yeni işletim sistemi Windows 10X’in tasarımından çıkış tarihine kadar bugüne dek açıklanan, kesinleşmek üzere bütün detaylarını sizlerle paylaştık. Keyifli okumalar dileriz.
Windows 10X ne zaman çıkacak?
Windows 10X

Microsoft, yaptığı basın açıklamasında Windows 10X işletim sisteminin 2020 yılının ikinci yarısında kullanıcılarla buluşacağını açıkladı. Tahminlere göre Windows 10X’in çıkış tarihinin yıl sonundan önce olması beklenmiyor. Yeni işletim sistemini görmek için biraz daha bekleyeceğiz gibi duruyor.
Windows 10X hangi cihazlarda çalışacak?
Windows 10X

Microsoft, ilk başlarda Windows 10X’i sadece katlanabilir çift ekrana sahip mobil cihazlara özel bir işletim sistemi olarak lanse etmişti. Şirket ilerleyen zamanlarda yeni işletim sisteminin bilgisayarlarda ve tek ekrana sahip diğer cihazlarda da kullanılacağını açıkladı.
Şu an piyasada çift ekranlı cihazlardan çok bilgisayar, tek ekranlı telefon ve tablet olduğu düşünüldüğünde; yeni işletim sisteminin daha geniş bir kitleye hitap edecek olması son derece mantıklı gibi gözüküyor.
Windows 10X

Şu an Windows 10X sadece 2020’nin ilk yarısından sonraki tarihlerde çıkacak cihazlarda bulunacak. Bu da demek oluyor ki yeni işletim sistemi Windows 10X'i kullanmak isterseniz, içerisinde Windows 10X yüklü yeni bir cihaz satın almanız gerekli.
Microsoft, Windows 10 kullanıcılarının bilgisayarlarını Windows 10X’e yükseltmesine olanak sağlayacak bir güncelleme yayınlamayacağını ve yeni işletim sisteminin internet üzerinden indirilemeyeceği de belirtti.
Windows 10X özellikleri
  • Yenilenmiş kullanıcı arayüzü
  • Yeni Başlat menüsü
  • Yeni Görev Çubuğu
  • Yeni Eylem Merkezi
  • Yeni başlangıç ekranı
  • Oluşturma Modu
  • Eski uygulamaları destekleyen işletim sistemi
  • Geliştirilmiş Windows güncellemeleri
  • Dinamik arka plan
Yenilenmiş kullanıcı arayüzü: Denetim Masası, Dosya Gezgini ve İletişim Çubuğu yok
Windows 10X

Windows 10X, tamamen modern teknolojiyle geliştirilmiş yeni bir kullanıcı arayüzüne sahip. Yeni işletim sistemi, görünümünü cihazın pozisyonuna göre ayarlayabiliyor. Örnek verecek olursak katlanabilir bilgisayarlarda, işletim sisteminizi bilgisayarın tablet, dizüstü bilgisayar ve film modu gibi seçeneklerinde farklı şekillerde kullanabiliyor olacaksınız.
Windows 10 ve önceki nesillerinde bulunan Denetim Masası, Dosya Gezgini ve İletişim Çubuğu gibi özellikler Windows 10X’de kullanılamayacak. Microsoft Shell kullanıcı arayüzünün tamamen yeniden tasarlandığı düşünüldüğünde yukarıda belirttiğimiz işlemleri eskiye göre çok daha kolay gerçekleştireceğimize şüphe yok.
Yeni Başlat menüsü
Windows 10X

Microsoft, yeni Başlat menüsünü üretkenliğe daha çok odaklanmış bir şekilde tasarladığını belirtiyor. Yeni Başlat menüsünün üst kısmında internet üzerinden arama yapmanıza olanak sağlayan arama çubuğu ve bilgisayarda bulunan uygulamalara erişebileceğiniz bir kısım bulunuyor. Kullanıcılar, son kaydettikleri Microsoft Office belgeleri ve internette en son gezindikleri sitelere Başlat menüsünden kolay bir şekilde erişim sağlayabilecek.
Başlat menüsü, kullanıcıların isteğine göre kişiselleştirebilir olacak. Başlat menüsünde hangi uygulamayı, klasörü veya internet sitesini görmek istediğinize kendiniz karar verebileceksiniz. Ayrıca dilediğiniz uygulamaları tek bir klasör altında toplayabileceksiniz.
Windows 10X

Yeni Windows 10X işletim sistemi, kullanıcıların kendi tercihlerine göre ayarlanabilen Görev Çubuğuna sahip. Yeni Görev Çubuğunda sabitlenmiş ve çalışan öğeler gözükecek ve tıpkı Windows 10’da olduğu gibi kullanıcılar çubuğu sağ tarafa sürükleme seçeneğine de sahip olacak.
Yeni Görev Çubuğu, dokunmatik merkezli bir sisteme sahip. Bu da demek oluyor ki Görev Çubuğunu dokunmatik ekranda kullandığınız zaman yeni bir uygulama açtığınızda Görev Çubuğu minimalize edilecek. Cihaza klavye ve fare bağladığınızda ise Görev Çubuğu eski tarzında minimalize olmadan çalışmaya devam edecek.
Yeni Eylem Merkezi
Windows 10X

Yeni Başlat Menüsü ve Görev Çubuğu’na ek olarak Windows 10X’de bir de yeni Eylem Merkezi bulunuyor. Bu yeni Eylem Merkezi üzerinden bilgisayarınızda hızlı bir şekilde basit ayarlamalar yapabilirsiniz. Bu ayarların içerisinde ses ayarları, cihazın pil yüzdesi, güç seçenekleri, ekran parlaklığı gibi kullanıcının işine yarayacak seçenekler bulunuyor.
Yeni Başlangıç Ekranı
Windows 10X

Microsoft, Windows 10X’de her şeyi baştan aşağı yeniledi ve bilgisayarı ilk çalıştırdığımız zaman karşımıza çıkan başlangıç ekranı da bu değişimden nasibini aldı. Windows başlangıç ekranı, tıpkı önceki nesillerde olduğu gibi kullanıcılara kurulum aşamasında yol göstermeye devam ediyor.
Önceki nesillerinden farklı olan tarafları ise başlangıç ekranının modern bir şekilde tamamen yeniden tasarlanması ve Cortana’nın artık kullanılamıyor oluşu. Microsoft’un Windows kullanıcılarına sunmuş olduğu kişisel asistan Cortana, Windows 10X başlangıç ekranında maalesef kullanılamıyor.
Oluşturma modu
Windows 10X

Compose Mode yani Oluşturma Modu, Windows 10X’de Eylem Merkezi’nde konumlandırılan tamamen üretkenliğe odaklandırılmış yeni bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Bu özelliğin amacı ise cihazları dizüstü bilgisayar gibi kullanabilmek. Yeni Oluşturma Modu, klavyeyi Surface Neo gibi cihazlara yerleştirdiğiniz anda klavye ve fare arasında geçiş sağlayarak kullanıcının Touchpad tarzında bir sanal klavyeye erişimini sağlıyor.
Bu sanal klavye üzerinden kullanıcılar, Emoji veya GIF seçeneklerine erişebiliyor, mürekkep özelliği sayesinde fareyi kalem gibi kullanarak yazı yazabiliyor. Oluşturma modu aktif olduğunda, Görev Çubuğu geleneksel halini koruyarak ekranda minimalize edilmeden durabiliyor, böylelikle kullanıcılar fare üzerinden bilgisayardaki bütün özelliklere rahatça erişebiliyor.
Windows 10X’de uygulamaların pencere modu yerine tam ekran çalışacağı bilinen bir gerçek. Ancak Oluşturma Modu aktif olduğu zaman uygulamalar arası erişimin kolaylaşması için pencere modunun bir şekilde aktif edilmesi gerekiyor. Windows cihazların dizüstü bilgisayar gibi kullanılmasını hedefliyorsa, pencere moduna bir an önce izin vermeli.
Eski uygulamaları destekleyen işletim sistemi
Windows 10X

Windows 10X'in tamamen yeni ve modern teknolojiyle donatıldığını daha önce de belirtmiştik. Microsoft, Windows 10X’den önce çıkarılan uygulamaların yeni sistemde tamamen kusursuz bir şekilde çalışması için çok fazla emek harcıyor.
Microsoft, aynı anda açık olan iki eski uygulamanın birlikte daha iyi çalışabileceğini söylüyor. Yani aynı anda bir eski bir yeni uygulama çalıştırmak çok az da olsa bir gecikme yaşatabilirken, iki eski uygulama aynı anda daha kusursuz bir şekilde çalışabilecek.
Geliştirilmiş Windows güncellemeleri
Windows 10X

Microsoft, Windows Update sistemini Windows 10X’te daha hızlı çalışacak bir şekilde tasarlıyor. Yeni gelen güncelleştirmelerin yüklenmesi, Windows 10’da olduğu gibi uzun sürmeyecek ve güncellemeler siz bilgisayarınızı kullanırken arka planda indikten yeniden başlatılmaya hazır olduğunda kullanıcıları uyaracak.
Şirketin yaptığı testlere göre güncelleme yüklendikten sonra sistemin yeniden başlatılıp hazır hale getirilmesi 90 saniyeden daha kısa bir sürede gerçekleşecek. Windows 10’da yaklaşık 10-15 dakika güncelleme beklediğimizi düşünürsek yeni güncellemelerin bu kadar kısa sürmesi büyük bir avantaj.
Dinamik arka plan
Windows 10X

Henüz resmi olarak açıklanmasa da, Windows 10X’in duruma göre değişebilen dinamik arka plana sahip olacağı söylentiler arasında. Söylenenlere göre sistem, kendisini cihazın saatine göre ayarlayarak sabah, öğle ve akşam görüntüsünde dağ manzaralı arka plana sahip. Bu arka plan aynı zamanda bir görünüp bir kaybolan bulutlara da sahip olacağı söyleniyor.


Kaynak:
 

_emre_emre_

Müdavim
Katılım
6 Nisan 2020
Mesajlar
2,442
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
2,265
Puanları
113
Yaş
124
ben windows'un yapacağı işe tüküreyim. 500tl'ye windows 10 alıp sırf ek 500tl ödemedik diye en kilit özelleştirme özellikleri yok(gpedit.msc) ve windows 10x'e sırf her özellik olsun diye 100tl ödeyeceğiz? Gidip 50tl ye alacağız. Windows zaten Win10'u yeni çıkardı ve denetim masasını kaldırmaları sıkıntılı.
 

Assad Najjar

Müdavim
Katılım
18 Ocak 2019
Mesajlar
1,673
Reaksiyon puanı
2,305
Puanları
113
Yaş
30
İlk önce "Windows 8" adı altında Başlat Menüsü'nü kaldırmışlardı. Şimdi "Windows 10X" adı altında Dosya Gezgini'ni kaldırıyorlar.

Apple ile Microsoft'un yenilik yapma konusunda çok büyük bir ortak noktaları var: İkisi de saçmalıyor.
 

UserMc

Öğrenci
Katılım
16 Ocak 2021
Mesajlar
71
Reaksiyon puanı
23
Puanları
8
Yaş
34
Aşırı saçma. Her yeni sürüm daha iyi olması gerekirken daha da saçmalıyorlar. Denetim masası ve dosya gezgini yoksa windows da yoktur. ne yani artık explorer.exe yok mu? Olmaz öyle şey. evi bassalar bile 10x'e geçmem ben -_-
Mesaj otomatik birleştirildi:

ha bu arada 2021'in çeyreğindeyiz hala 10X çıkmadı ?
(zaten çıkmasın da9
 

Utku92

Müdavim
Katılım
30 Haziran 2012
Mesajlar
5,340
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
3,846
Puanları
113
Yaş
32
10x i çektiler vazgeçtiler. Onu 11 diye millete satacak microsoft. Çok uyanıklar çook. :D Mac OS un ölüsü yetiyor performans anlamında. High Sierra kullanıyorum. Oyun da oynanabilseydi microsoft'un işi zordu.
 

basit

Müdavim
Cezalı
Katılım
24 Kasım 2020
Mesajlar
6,306
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
6,528
Puanları
113
10x i çektiler vazgeçtiler. Onu 11 diye millete satacak microsoft. Çok uyanıklar çook. :D Mac OS un ölüsü yetiyor performans anlamında. High Sierra kullanıyorum. Oyun da oynanabilseydi microsoft'un işi zordu.
Apple oyun işine girse güzel olacak o zaman.
 

basit

Müdavim
Cezalı
Katılım
24 Kasım 2020
Mesajlar
6,306
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
6,528
Puanları
113
Her oyun çalışsa kimse windows kullanmaz. PC kullanıcısı da hackintosh kurar.
Ama şöyle düşünmek lazım. Windows her bilgisayarla neredeyse çok uyumlu çalıştı. Bence gönülleri fethetti. Bir standart oldu.
Biz oyun oynuyorsak, bu yurt dışındaki akrabalarımızın ve Windows'un sayesinde :D.

O yüzden kötülemeyeceğim hiç.
Windows 10 adamdır, beton yetmez.
 

Utku92

Müdavim
Katılım
30 Haziran 2012
Mesajlar
5,340
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
3,846
Puanları
113
Yaş
32
Ama şöyle düşünmek lazım. Windows her bilgisayarla neredeyse çok uyumlu çalıştı. Bence gönülleri fethetti. Bir standart oldu.
Biz oyun oynuyorsak, bu yurt dışındaki akrabalarımızın ve Windows'un sayesinde :D.

O yüzden kötülemeyeceğim hiç.
Ben sevmiyorum windowsu. Sadece oyun için kullanıyorum. Zorunluluk gibi. Macdeki performans çok çok üst düzey. Windowsda o kadar temizlesem bile chrome 6-7 sn sürüyor açması. Mac de tık diye açıyor. Veri kopyalarken taşırken. Kötü yanı ekran kartım 1080 ti diye üst sürüme geçemedim. O beni çok üzdü. :cry:
 

basit

Müdavim
Cezalı
Katılım
24 Kasım 2020
Mesajlar
6,306
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
6,528
Puanları
113
Ben sevmiyorum windowsu. Sadece oyun için kullanıyorum. Zorunluluk gibi. Macdeki performans çok çok üst düzey. Windowsda o kadar temizlesem bile chrome 6-7 sn sürüyor açması. Mac de tık diye açıyor. Veri kopyalarken taşırken. Kötü yanı ekran kartım 1080 ti diye üst sürüme geçemedim. O beni çok üzdü. :cry:
Aynen öyle sıkıntı varmış. High Sierra'da mı kalıyor?
 

Utku92

Müdavim
Katılım
30 Haziran 2012
Mesajlar
5,340
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
3,846
Puanları
113
Yaş
32
Aynen öyle sıkıntı varmış. High Sierra'da mı kalıyor?
Apple ile nvidia bozuştuğundan dolayı high sierra dan sonraki mac oslarda desteği çekti. İşin komiği eski kepler mimarili nvidia kartlar çalışıyor. Birde amd ekran kartları. Satıp amd almaya çalışacağım. Hackintosh diyip geçme bu opencore ile gerçek mac performansı alıyorsun.
 

Harnapazade

Müdavim
Katılım
16 Şubat 2017
Mesajlar
1,610
Reaksiyon puanı
1,442
Puanları
113
Yaş
30
Yeni dosya yöneticisini denedim hiç beğenmedim düzgün çalışmıyor, eskisini kullanamayacaksak çok saçma olur.
 

emin:)

Müdavim
Katılım
4 Ocak 2021
Mesajlar
1,753
Reaksiyon puanı
1,124
Puanları
113
Yaş
23
Yeni Windows 10X, Microsoft'un tamamen modern teknolojilerle geliştirdiği yeni işletim sistemi. Hem dizayn hem de teknik açıdan birçok değişikliğe uğrayan Windows 10X hakkında bilinen bütün detayları sizlerle paylaştık.

Microsoft'un Windows 10 işletim sistemini sürekli geliştirmesi, Windows 11 konusundaki beklentileri iyice düşürmüştü. Ayrıca Microsoft forumlarında, Windows 11 ile ilgili sorulara verilen belirsiz cevaplar da Microsoft'un yeni bir işletim sistemi adı üzerine odaklanmadığını doğrular nitelikteydi. Nitekim kullandığımız cihazlar değişiyor ve Windows 10X geliyor.
Windows 10X, kullanıcılara sunacağı özellikleriyle birlikte bütün Windows kullanıcılarını heyecanlandırıyor. Yeni işletim sistemi Windows 10X’in tasarımından çıkış tarihine kadar bugüne dek açıklanan, kesinleşmek üzere bütün detaylarını sizlerle paylaştık. Keyifli okumalar dileriz.
Windows 10X ne zaman çıkacak?
Windows 10X

Microsoft, yaptığı basın açıklamasında Windows 10X işletim sisteminin 2020 yılının ikinci yarısında kullanıcılarla buluşacağını açıkladı. Tahminlere göre Windows 10X’in çıkış tarihinin yıl sonundan önce olması beklenmiyor. Yeni işletim sistemini görmek için biraz daha bekleyeceğiz gibi duruyor.
Windows 10X hangi cihazlarda çalışacak?
Windows 10X

Microsoft, ilk başlarda Windows 10X’i sadece katlanabilir çift ekrana sahip mobil cihazlara özel bir işletim sistemi olarak lanse etmişti. Şirket ilerleyen zamanlarda yeni işletim sisteminin bilgisayarlarda ve tek ekrana sahip diğer cihazlarda da kullanılacağını açıkladı.
Şu an piyasada çift ekranlı cihazlardan çok bilgisayar, tek ekranlı telefon ve tablet olduğu düşünüldüğünde; yeni işletim sisteminin daha geniş bir kitleye hitap edecek olması son derece mantıklı gibi gözüküyor.
Windows 10X

Şu an Windows 10X sadece 2020’nin ilk yarısından sonraki tarihlerde çıkacak cihazlarda bulunacak. Bu da demek oluyor ki yeni işletim sistemi Windows 10X'i kullanmak isterseniz, içerisinde Windows 10X yüklü yeni bir cihaz satın almanız gerekli.
Microsoft, Windows 10 kullanıcılarının bilgisayarlarını Windows 10X’e yükseltmesine olanak sağlayacak bir güncelleme yayınlamayacağını ve yeni işletim sisteminin internet üzerinden indirilemeyeceği de belirtti.
Windows 10X özellikleri
  • Yenilenmiş kullanıcı arayüzü
  • Yeni Başlat menüsü
  • Yeni Görev Çubuğu
  • Yeni Eylem Merkezi
  • Yeni başlangıç ekranı
  • Oluşturma Modu
  • Eski uygulamaları destekleyen işletim sistemi
  • Geliştirilmiş Windows güncellemeleri
  • Dinamik arka plan
Yenilenmiş kullanıcı arayüzü: Denetim Masası, Dosya Gezgini ve İletişim Çubuğu yok
Windows 10X

Windows 10X, tamamen modern teknolojiyle geliştirilmiş yeni bir kullanıcı arayüzüne sahip. Yeni işletim sistemi, görünümünü cihazın pozisyonuna göre ayarlayabiliyor. Örnek verecek olursak katlanabilir bilgisayarlarda, işletim sisteminizi bilgisayarın tablet, dizüstü bilgisayar ve film modu gibi seçeneklerinde farklı şekillerde kullanabiliyor olacaksınız.
Windows 10 ve önceki nesillerinde bulunan Denetim Masası, Dosya Gezgini ve İletişim Çubuğu gibi özellikler Windows 10X’de kullanılamayacak. Microsoft Shell kullanıcı arayüzünün tamamen yeniden tasarlandığı düşünüldüğünde yukarıda belirttiğimiz işlemleri eskiye göre çok daha kolay gerçekleştireceğimize şüphe yok.
Yeni Başlat menüsü
Windows 10X

Microsoft, yeni Başlat menüsünü üretkenliğe daha çok odaklanmış bir şekilde tasarladığını belirtiyor. Yeni Başlat menüsünün üst kısmında internet üzerinden arama yapmanıza olanak sağlayan arama çubuğu ve bilgisayarda bulunan uygulamalara erişebileceğiniz bir kısım bulunuyor. Kullanıcılar, son kaydettikleri Microsoft Office belgeleri ve internette en son gezindikleri sitelere Başlat menüsünden kolay bir şekilde erişim sağlayabilecek.
Başlat menüsü, kullanıcıların isteğine göre kişiselleştirebilir olacak. Başlat menüsünde hangi uygulamayı, klasörü veya internet sitesini görmek istediğinize kendiniz karar verebileceksiniz. Ayrıca dilediğiniz uygulamaları tek bir klasör altında toplayabileceksiniz.
Windows 10X

Yeni Windows 10X işletim sistemi, kullanıcıların kendi tercihlerine göre ayarlanabilen Görev Çubuğuna sahip. Yeni Görev Çubuğunda sabitlenmiş ve çalışan öğeler gözükecek ve tıpkı Windows 10’da olduğu gibi kullanıcılar çubuğu sağ tarafa sürükleme seçeneğine de sahip olacak.
Yeni Görev Çubuğu, dokunmatik merkezli bir sisteme sahip. Bu da demek oluyor ki Görev Çubuğunu dokunmatik ekranda kullandığınız zaman yeni bir uygulama açtığınızda Görev Çubuğu minimalize edilecek. Cihaza klavye ve fare bağladığınızda ise Görev Çubuğu eski tarzında minimalize olmadan çalışmaya devam edecek.
Yeni Eylem Merkezi
Windows 10X

Yeni Başlat Menüsü ve Görev Çubuğu’na ek olarak Windows 10X’de bir de yeni Eylem Merkezi bulunuyor. Bu yeni Eylem Merkezi üzerinden bilgisayarınızda hızlı bir şekilde basit ayarlamalar yapabilirsiniz. Bu ayarların içerisinde ses ayarları, cihazın pil yüzdesi, güç seçenekleri, ekran parlaklığı gibi kullanıcının işine yarayacak seçenekler bulunuyor.
Yeni Başlangıç Ekranı
Windows 10X

Microsoft, Windows 10X’de her şeyi baştan aşağı yeniledi ve bilgisayarı ilk çalıştırdığımız zaman karşımıza çıkan başlangıç ekranı da bu değişimden nasibini aldı. Windows başlangıç ekranı, tıpkı önceki nesillerde olduğu gibi kullanıcılara kurulum aşamasında yol göstermeye devam ediyor.
Önceki nesillerinden farklı olan tarafları ise başlangıç ekranının modern bir şekilde tamamen yeniden tasarlanması ve Cortana’nın artık kullanılamıyor oluşu. Microsoft’un Windows kullanıcılarına sunmuş olduğu kişisel asistan Cortana, Windows 10X başlangıç ekranında maalesef kullanılamıyor.
Oluşturma modu
Windows 10X

Compose Mode yani Oluşturma Modu, Windows 10X’de Eylem Merkezi’nde konumlandırılan tamamen üretkenliğe odaklandırılmış yeni bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Bu özelliğin amacı ise cihazları dizüstü bilgisayar gibi kullanabilmek. Yeni Oluşturma Modu, klavyeyi Surface Neo gibi cihazlara yerleştirdiğiniz anda klavye ve fare arasında geçiş sağlayarak kullanıcının Touchpad tarzında bir sanal klavyeye erişimini sağlıyor.
Bu sanal klavye üzerinden kullanıcılar, Emoji veya GIF seçeneklerine erişebiliyor, mürekkep özelliği sayesinde fareyi kalem gibi kullanarak yazı yazabiliyor. Oluşturma modu aktif olduğunda, Görev Çubuğu geleneksel halini koruyarak ekranda minimalize edilmeden durabiliyor, böylelikle kullanıcılar fare üzerinden bilgisayardaki bütün özelliklere rahatça erişebiliyor.
Windows 10X’de uygulamaların pencere modu yerine tam ekran çalışacağı bilinen bir gerçek. Ancak Oluşturma Modu aktif olduğu zaman uygulamalar arası erişimin kolaylaşması için pencere modunun bir şekilde aktif edilmesi gerekiyor. Windows cihazların dizüstü bilgisayar gibi kullanılmasını hedefliyorsa, pencere moduna bir an önce izin vermeli.
Eski uygulamaları destekleyen işletim sistemi
Windows 10X

Windows 10X'in tamamen yeni ve modern teknolojiyle donatıldığını daha önce de belirtmiştik. Microsoft, Windows 10X’den önce çıkarılan uygulamaların yeni sistemde tamamen kusursuz bir şekilde çalışması için çok fazla emek harcıyor.
Microsoft, aynı anda açık olan iki eski uygulamanın birlikte daha iyi çalışabileceğini söylüyor. Yani aynı anda bir eski bir yeni uygulama çalıştırmak çok az da olsa bir gecikme yaşatabilirken, iki eski uygulama aynı anda daha kusursuz bir şekilde çalışabilecek.
Geliştirilmiş Windows güncellemeleri
Windows 10X

Microsoft, Windows Update sistemini Windows 10X’te daha hızlı çalışacak bir şekilde tasarlıyor. Yeni gelen güncelleştirmelerin yüklenmesi, Windows 10’da olduğu gibi uzun sürmeyecek ve güncellemeler siz bilgisayarınızı kullanırken arka planda indikten yeniden başlatılmaya hazır olduğunda kullanıcıları uyaracak.
Şirketin yaptığı testlere göre güncelleme yüklendikten sonra sistemin yeniden başlatılıp hazır hale getirilmesi 90 saniyeden daha kısa bir sürede gerçekleşecek. Windows 10’da yaklaşık 10-15 dakika güncelleme beklediğimizi düşünürsek yeni güncellemelerin bu kadar kısa sürmesi büyük bir avantaj.
Dinamik arka plan
Windows 10X

Henüz resmi olarak açıklanmasa da, Windows 10X’in duruma göre değişebilen dinamik arka plana sahip olacağı söylentiler arasında. Söylenenlere göre sistem, kendisini cihazın saatine göre ayarlayarak sabah, öğle ve akşam görüntüsünde dağ manzaralı arka plana sahip. Bu arka plan aynı zamanda bir görünüp bir kaybolan bulutlara da sahip olacağı söyleniyor.


Kaynak:
Gereksiz.
 

Utku92

Müdavim
Katılım
30 Haziran 2012
Mesajlar
5,340
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
3,846
Puanları
113
Yaş
32
10x i çektiler vazgeçtiler. Onu 11 diye millete satacak microsoft. Çok uyanıklar çook. :D Mac OS un ölüsü yetiyor performans anlamında. High Sierra kullanıyorum. Oyun da oynanabilseydi microsoft'un işi zordu.
+1 inizi alırım forumdaşlar ????? dediğim gibi oldu.
 

Redlonmas

Spectator
Katılım
16 Mart 2020
Mesajlar
2,474
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
3,093
Puanları
113
Dostum proje iptal edildi. Keşke biraz araştırsaydın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

+1 inizi alırım forumdaşlar ????? dediğim gibi oldu.
Adam geleceği gördü. Bruh
 
Üst