Yeni bölüm önerileri

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Bazen banlamalarda yargısız infaz ve yanlış anlama sonucu banlama gerçekleşebiliyor - başıma çok geldiğinden biliyorum - böyle durumlarda banlanan kişi forumda hiçbir konuya giriş yapamıyor, yorum yazamıyor kendini ifade etme şansı bulamıyor.

Bu nedenle gerek sınırsız gerek geçici süre banlanan kişiler için, banlandıkları halde görebilecekleri, yorum yazabilecekleri bir bölüm açılsa daha adaletli olacağı kanısındayım. Böylelikle moderatörlerle iletişime geçip derdini ifade edip yanlış anlaşılmaları düzeltelebilir. Bu herkes için daha adaletli olur.

Bu banlanan kişilere özel açılacak bölümü güvenlik sebepleriyle sadece moderatörlerin görmesi çok rahat sağlanabilir. Eğer banlanan kişi burada da huzursuzluk yaratıyorsa bu bölümü de görmemeleri sağlanabilir.

Diğer önerim ise, forumdaki taraftar konuları misali, üniversiteye hazırlanan öğrencilerin üye olduğu, takip edildiği ve düzenli bir şekilde çalışmalarını ve durumlarını raporladığı, deneme sınav sonuçlarını paylaşıp aynı yolda ilerleyen arkadaşlarıyle iletişime geçebileceği bir bölüm hayata geçirebilir. Forumda buna yakın konular olsada işlevsel değil ve aktif bir yönetimi yok.

Böylelikle aynı yoldan geçmiş arkadaşlardan destek alıp, sorularına çözüm bulabilirler.

Gördüğüm kadarıyla bazı arkadaşların aileleri bu dönemde çocuklarıyla yeteri kadar ilgili olmayıp gereken takibi göstermiyorlar. Bunu forum içerisinde bir dayanışma şeklinde bu arkadaşlar için hep birlikte takip edip, gözlemleyip, rekabet ile motivasyon oluşturabiliriz diye düşünüyorum.

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
aynen katılıyorum her iki dediğine de,hatta ödev falan linkleri de verilebilir,yani bir bölümü sınav ve ders içerikleriyle ilgili yapılabilir ama gereksiz konu açmamak kaydıyla