- Konuyu başlatan
İnşallah öyle olmaz öyle olursa iş uzun o kutudan yok bizim apartmanda .Ekli dosyayı görüntüle 9761 Benim bildiğim yer altından gelen kabloyu bu kutuya takıyorlar bu kutuda sizin eve gidiyor.Siz gene de araştırın .
İnşallah öyle olmaz öyle olursa iş uzun o kutudan yok bizim apartmanda .Ekli dosyayı görüntüle 9761 Benim bildiğim yer altından gelen kabloyu bu kutuya takıyorlar bu kutuda sizin eve gidiyor.Siz gene de araştırın .
Onu biliyorum zaten o sıkıntı değil upload ı yada download ı aynı anda kullanmam olur biter. Ve sence ne kadar upload alırım canlı yayın genelde yapmıyorum. YouTube kanalım var ona video atıyorum. Canlı yayını çok ender yapıyorum.10-13 download alırsın da 2-4 upload alamazsın benden söylemesi. Ayrıca upload yaparken download, download yaparken de upload'ı verimli bir şekilde yapamazsın. Twitchde yayın falan yapma hayalin varsa da o iş adsl ile zor.
Onu biliyorum zaten o sıkıntı değil upload ı yada download ı aynı anda kullanmam olur biter. Ve sence ne kadar upload alırım canlı yayın genelde yapmıyorum. YouTube kanalım var ona video atıyorum. Canlı yayını çok ender yapıyorum.
Ya komşu ilçede var burada yok. Yoksa bende aynısını yapacaktım. Sence kutu ile uğraşır mıyım ?Ya 0,7 mbit civarında yada 1 mbit gibi alırsın diye düşünüyorum
Etrafında uydunet varsa geç derim ama çok yerde yok.
Yan binada kutu varsa oradan çekersin kablonu. Bizim diğer yerde öyle, sokakta telekom kutusu hatta bizim binanın içinde yan binalara buradan gidiyor telekom kabloları.İlgin için teşekkür ederim. Ama merak ettiğim konu binada kutu falan yok sıkıntı çıkar mı acaba ? 1 yıldır bıktık operatör intarnetlerinden zaten yetmiyor bana. Ve çoğu zaman online oyunlar oynuyorum video upload ediyorum hangisini onerirsin ? Ve turkcell ADSL de kotu diyorlar ne diyorsun ?
Yan değil de karşı binada var. Nasıl olacak o ? Hem bildigim kadarı ile telekomdakiler falan bu işe karşı diyorlar.Yan binada kutu varsa oradan çekersin kablonu. Bizim diğer yerde öyle, sokakta telekom kutusu hatta bizim binanın içinde yan binalara buradan gidiyor telekom kabloları.
Sabit hat bağlanınca yer altı internet hattı çekilmez .Yaşadığım bir durum buTürk Telekom dan Ev Telefonu, sabit hat ve internet bağlatın, o hat ile birlikte internet kablosu çekerler bir süre kullanın sonra kapatırsın.
Peki hocam aldığım hız nasıl olur ?Türk Telekom dan Ev Telefonu, sabit hat ve internet bağlatın, o hat ile birlikte internet kablosu çekerler bir süre kullanın sonra kapatırsın.
Ya kardeş yapma be aldığım hız beni tatmin eder mi ? Ve lanet olsun edecekse yer altida istemiyorum.Sabit hat bağlanınca yer altı internet hattı çekilmez .Yaşadığım bir durum bu
Karşı filan değil. Bizim binada telefon ve internet kullanan artık yok. Yan binalara bizim binanın içinden gidiyor telekom kabloları ve arıza olunca bizim zillere basıyorlar ve rahatsız oluyoruz. Kaç kere telekomu aradık kaç kere bunu kaldırın dedik kaldırmadılar hala. Artık o telekom kutusunu biz kendimiz söküp atacağız sonunda.Yan değil de karşı binada var. Nasıl olacak o ? Hem bildigim kadarı ile telekomdakiler falan bu işe karşı diyorlar.
Senin dediğini anladım sence ben karşıdan alabilir miyim ? Alamassam eğer sabit hat cektirsem çektirebilir miyim ? Çünkü bina 6 katlı ve o sabit hat direkleri bina yanında küçücük kalıyor.; (Karşı filan değil. Bizim binada telefon ve internet kullanan artık yok. Yan binalara bizim binanın içinden gidiyor telekom kabloları ve arıza olunca bizim zillere basıyorlar ve rahatsız oluyoruz. Kaç kere telekomu aradık kaç kere bunu kaldırın dedik kaldırmadılar hala. Artık o telekom kutusunu biz kendimiz söküp atacağız sonunda.
Hız konusunda tatmin edermi bilememYa kardeş yapma be aldığım hız beni tatmin eder mi ? Ve lanet olsun edecekse yer altida istemiyorum.
Ne kadar bi hız alırım ve dediğim gibi bina 6 katlı sabit hat çekerler mi ? Ve bi 8 MBPS download 1 MBPS upload alsam yeter.Hız konusunda tatmin edermi bilemem
Tamam Cevaplarınız için teşekkürler. Konu ben gezene kadar kilit o zaman.@PixelArt Bizler sana öneri ve başımızdan geçen olayları aktarıyoruz, burada hiç kimse sana şu kadar hız alırsın kablo buradan çekilir, şu kadar metre kablo gider gibi bir şey söyleyemez. Yapman gereken İnternet servis sağlayıcılarına gidip görüşmen veya komşuların ile birlikte toplu başvuru yapmak. En sağlıklısı bu şekilde.
Tamam Cevaplarınız için teşekkürler. Konu ben gezene kadar kilit o zaman.
Tamam zaten nerden kilitleyeceğimi bulamadım. : )Konu açık kalsın![]()
Sabit hat dediğin şey zaten telekom hattı. Dostum size en yakın telekom hattından kablo çekilmesi lazım olay bu kadar basit.Senin dediğini anladım sence ben karşıdan alabilir miyim ? Alamassam eğer sabit hat cektirsem çektirebilir miyim ? Çünkü bina 6 katlı ve o sabit hat direkleri bina yanında küçücük kalıyor.; (
Peki hat çekildi diyelim ı çekilen hattaki kabloyu ne yapacaklar ? İş gene elinde sonunda o lanet kutuyamı kalıyo yoksa ? Yada direk çekilen kabloyu ADSL yapıp modeme mi takıyorlar?Sabit hat dediğin şey zaten telekom hattı. Dostum size en yakın telekom hattından kablo çekilmesi lazım olay bu kadar basit.
Yer altından gelen kablo sizin katlarınızda ki kablolara bağlanacak diye biliyorum .Peki hat çekildi diyelim ı çekilen hattaki kabloyu ne yapacaklar ? İş gene elinde sonunda o lanet kutuyamı kalıyo yoksa ? Yada direk çekilen kabloyu ADSL yapıp modeme mi takıyorlar?
Hmm gene kutuya kaldık desene. ; ( Bu arada emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.Yer altından gelen kablo sizin katlarınızda ki kablolara bağlanacak diye biliyorum .
Dostum telekom hattı binana çekilince zaten kutu koyuyorlar binaya. O binaya koydukları kutudan daireye hat çektirmesin size kalıyor. Elektrikçi çağırıp çektirebilirsin.Peki hat çekildi diyelim ı çekilen hattaki kabloyu ne yapacaklar ? İş gene elinde sonunda o lanet kutuyamı kalıyo yoksa ? Yada direk çekilen kabloyu ADSL yapıp modeme mi takıyorlar?
Kutu falan olsa diğer kısım çok kolay zaten.Dostum telekom hattı binana çekilince zaten kutu koyuyorlar binaya. O binaya koydukları kutudan daireye hat çektirmesin size kalıyor. Elektrikçi çağırıp çektirebilirsin.