Yardım Yeni bilgisayarda Windows 11 ani takılmalar

emyglcx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
2 hafta önce yeni bir laptop satın aldım. Freedos olan bu bilgisayara kendim Microsoftun sitesinden indirdiğim güncel windows 11 kurdum ancak ilk günden beri ani takılmalar yaşıyorum. mesela görev çubuğundaki ses wifi çubuğuna veya bildirim sekmesine tıkladığımda 2-3 saniye bi donma oluyor ama arkada herhangi bir video açıksa ses kesilmiyor bu süreçte. aynı şekilde bir uygulamayı açtığımda da bu sorunu yaşıyorum her zaman olmuyor ama yine de sık oluyor bu durum. internetten araştırdığımda yazılımsal bi sorun olduğunu gördüm. bazı cmd komutları vardı sistemde bozuk dosyaları taramak için sfc/scannow gibi ama onları da yapmama rağmen bişey bulunmadı. bu sorunun bir çözümü var mı yoksa temiz kurulum mu yapmam gerekiyor tekrardan. Ayrıca wifi ses çubuğuna tıkladığımda donduğu esnada parlaklık sıfırda gözüküyor ardına ekran çok kısa bi zaman aralığında beyazlayıp geri düzeliyor parlaklık çubuğu da düzeliyor donma da gidiyor. sürücülerim de güncel markanın bilgisayarın yanında gönderdiği driver bulunan bellekle kurdum sürücüleri.

Sefa Göregen

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
81
Yaşadığın sorun çok büyük ihtimal yazılımsal bende Windows 11 de bunun gibi garip hatalarla karşılaşıyorum bilgisayarımın özellikleri iyi olmasına rağmen donma ve takılmalar oluyor, hiçbir işlem yapmıyorken normal ofis işleri yaparken bile takılma donma yapabiliyor.
Senin sorunun da çok büyük ihtimal Windows 11 'den kaynaklı.

emyglcx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yaşadığın sorun çok büyük ihtimal yazılımsal bende Windows 11 de bunun gibi garip hatalarla karşılaşıyorum bilgisayarımın özellikleri iyi olmasına rağmen donma ve takılmalar oluyor, hiçbir işlem yapmıyorken normal ofis işleri yaparken bile takılma donma yapabiliyor.
Senin sorunun da çok büyük ihtimal Windows 11 'den kaynaklı.
Hocam yabancı forumları da araştırdım. çoğu kullanıcı bu durumu 24H2'de yaşamış. 23H2ye geri dönünce de sorunun düzeldiğini belirtmiş. 25H2 yayınlanmış kısa süre önce ona güncelleyip bakacağım olmadı 23H2ye temiz kurulum yaparım.

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,933
Sanal hafıza değerini RAM ile aynı boyuta çıkarıp, cihazı yeniden başlatın. Sitem bilgileri bölümünden bu değerlerin oranlarını görebilirsiniz.