'Yemekteyiz' tepki topluyor

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
'Yemekteyiz' Programı'nın Türk gelenek, görenek ve sofra adabına aykırı olduğu iddia edildi.

yemekteyiz.jpg

Show TV'de yayınlanan 'Yemekteyiz' yarışması hafta içi her akşam ekrana gelmeye devam ediyor. Her hafta farklı beş yarışmacı ile süren programda, her akşam sırayla bir yarışmacı diğer dört yarışmacıyı evinde kurduğu davet sofrasında ağırlıyor. Büyük ödüle sahip olmaya çalışan yarışmacılar birbirlerini yemeklerinin lezzeti ve sofra düzenlerine göre değerlendirerek birbirlerine puan veriyor. Birbirlerine çeşitli ağır eleştiriler de getiren yarışmacılar, türlü nedenlerle birbirlerinden bol bol puan kırıyor. Ancak ilgi çeken yarışmaya itirazı olanlar da var.
Amerika, Almanya, Fransa, İngiltere, Macaristan, Danimarka ve Hırvatistan'da büyük izlenme paylarına sahip olan yarışmanın Türk gelenek ve göreneklerine uygun olmadığı iddia ediliyor. Yeni Şafak'tan Nurşen Şentürk, yazısında yemek ustalarına konuyu sordu ve şöyle yazdı:
'Programda beş kişi birbirlerinin yaptığı yemekleri, sofra düzenini acımasızca eleştiriyor. Dozu ayarlanamayan kimi eleştiriler yemek sofrasında seslerin yükselmesine sebep oluyor. Bu durum kavga dövüş izlemeyi sevenlerin dikkatini çekse de toplumda tepki uyandırıyor.

TARİFLER UYGULANMIYOR

Türk televizyonlarında yemek programları denildiğinde akla gelen isimlerden biri olan Eyüp Usta (Sevinç) Star TV'de Eline Sağlık programını hazırlayıp sunuyor. Eyüp Usta Yemekteyiz programı için “Program yemek programı olarak görünse de format reyting üzerine kurulmuş” diyor. Bu programı bir yemek programı olarak görmediğini söyleyen Eyüp Usta, “Kaldı ki verilen tariflerin de izleyici tarafından uygulandığını düşünmüyorum” şeklinde konuşuyor.

Çeşitten yanayız kavgadan değil

Geçmişten günümüze gelen yemeklerin bölgesel farklılıklarını izleyicilerle paylaşan Kültür Aşı programının sunucu Esra Düzdağ, “Biz de televizyonda çeşitlilikten yanayız ancak bu gibi, Türk insanını kavgacı ve dedikoducu gösteren programlar bizim kültürümüzle örtüşmüyor” diyor. Programın diğer sunucusu Neslihan Demir de “Misafir ağırlamanın çıkar meselesine dönüştüğü programların bize uygun bir elbise olduğuna inanmıyorum” şeklinde konuşuyor.'

futureng

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Herkes dikkat çekip artist olmaya çalışıyor. Bu tarz programların hiç birinde saf anadolu halkı ve insanına hiç rastlamıyorum. Varmısın yokmusunda dahil. Rayting kırmak için bilerek abuk subuk karakterler ya da göz zevklerine hitap edecek karakterler seçiliyor.

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
hiç de değil ben çok seviom ben de katılcam :D

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Fish'm sevmiyom bu programı izlemiyom da ama sen katılırsan takipcisi olacağımdan emin olabilirsin :D ayrı bir soluk getireceksin bu programa hiç şüphe yok :D

Hep destek tam destek :icon_: diycem ama bu programa dışardan destek verilmiyodu onu hatırladım birden :wassat:

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
olsun şirinecim izlendiğimi bilmek bile yeter :D

gitcem ortalığı karıştırcam yemek nasıl yapılırmış eleştiri nasıl olurmuş göstercem hepsine :D

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Ya aslında formatı çok güzel ilk programlara göz gezdirdim bida bakmadım sonradan cıvıtıyorlar yemekleri aşşalıyorlar büssürü israf Hepsi çöpe gidiyor çok terbiyesizlik bence nimete kusur bulmak!

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Fish'm zeytin yağlı yaprak sarması yap laf eden olursa bana haber ver basım orayı :D

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
laf edenin başına tabağı geçiririm...:D
şimdiden program formatına uygun kişilik sergiliyim ki sonradan yadırgamayasınız beni :D

naim benim hemşerim bitanedir o :Pp

eozulu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Program tamamen yönetmenin istekleri doğrultusunda çekiliyor. Yönetmen kime nasıl davranılacağını, ne kadar puan verileceğini vs vs. herşeyi ayarlıyor ve oyunculara söylüyor. Oyuncularda kendilerine verilen görevleri yerine getiriyorlar. Olay bundan ibaret.

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
boş verin bu olaya kızan arkadaşlar türk halkının kaderidir böle şeylere bile bile katlanmak

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
E zâlike hayrun nuzulen em şeceretuz zakkûm(zakkûmi). İnnâ cealnâhâ fitneten liz zâlimîn(zâlimîne). İnnehâ şeceretun tahrucu fî aslil cahîm(cahîmi). Tal’uhâ ke ennehu ruûsuş şeyâtîn(şeyâtîni). Fe innehum le âkilûne minhâ fe mâliûne min hel butûn(butûni). Saffat (62-66)

Yani;

Nüzul (Allah'tan indirilen karşılık) olarak bu mu yoksa zakkum ağacı mı daha hayırlı? Muhakkak ki Biz, onu (zakkum ağacını) zalimler için fitne (imtihan) kıldık. Muhakkak ki o (zakkum ağacı), cahîmin (cehennemin) dibinde çıkan bir ağaçtır. Onun meyveleri şeytanların başları gibidir. Muhakkak ki onlar, mutlaka ondan (zakkum ağacından) yiyecek, böylece onunla karınlarını dolduracak (doyuracak) olanlardır.

Umarım burada bahsi edilen zalimler bunlardır.

adeleks

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kır Ortaya 1,2 Yumurta Yanınada Melemen Birde Çay tmm işte bak nasıl 1. oluyorsun :D

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
naim i nie elleyelim beaaa halla hallaaa :D

olmaz yaprak sarcam dolma doldurcam ben adeleks daha aşağısı kurtarmaz :D

bi de içli köfte yapcam :ph34r:

emrenax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence çok gereksiz ve saçma bi program.Reyting amaçlı düzenlenmiş bir çok saçma programlardan biri işte..

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
bence hoş bi program birkaç tarif öğrendikkk
en kısa zamanda uyguluycamm inşş:)

korsan12

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bi kaç sefer seyrettim bayram tatilinde berbat bir program bence

afram

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya bence yaptıkları şey dedikodu va arkadan konuşmak farkettiyseniz biri yemek almaya mutfak a gittiğinde hemen aralarında konuşamaya başlıuyorlar ve o kişi geri geldiğinde susuyorlar resm en arkalarından konuşuyorlar çok fazla ağır eleştiri var bence birbirlerini çok kırıyorlar

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
tartışmaya bile değmez hiç ilgimi çekmeyen tamamen yapmacık bir program..

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
ya anlamıyorum bayram haftası baktım ben bu programa

masa düzenini temizliği servisi peçeteleri eleştiriyorlar da kendilerine bakmıyorlar

yani bi yemek masasında kıl tüy olması bi kusurdur tamam ama yemekte otururken de özellikle ev sahibinn yannda herkesn ortasnda burun kıvırmak yüzünü ekşitmek yok bu olmamış bana uymamış demek de tamamen görgüsüzlüktür bence....

kardeşim eleştirini sonra yemek masasında yapmaa. görgü kuralları diye bişey var

afram

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya anlamıyorum bayram haftası baktım ben bu programa

masa düzenini temizliği servisi peçeteleri eleştiriyorlar da kendilerine bakmıyorlar

yani bi yemek masasında kıl tüy olması bi kusurdur tamam ama yemekte otururken de özellikle ev sahibinn yannda herkesn ortasnda burun kıvırmak yüzünü ekşitmek yok bu olmamış bana uymamış demek de tamamen görgüsüzlüktür bence....

kardeşim eleştirini sonra yemek masasında yapmaa. görgü kuralları diye bişey var
evt aynen katılıyorum çok fazla eleştiriyorlar ve aynısı da kendi başlarına geliyo

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
sadece bir bölümünü izledim iğrenç o ne program türü öyle

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
çok yapmacık bir program..yarışmacıların rol yaptıklarını düşünüyorum..gerçek hayatta böylelerinin olduğuna inanmıyorum yada inanmak isttemiyorum...

meçhul_yolcu

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Misafirine böyle davranan bir toplum değiliz biz, hele böyle misafir hiç değiliz.
Biz misafiri kapıda karşılar, güler yüzle içeriye alır ve rahat edeceği biçimde masaya oturturuz.misafirlerin evde bulunduğu süre içerisinde onun hoşnut kalabilmesi için her türlü imkanı sunar ve asla dedikodu yapmayız.giderken kapıya kadar karşılar "Güle güle, iyi ki geldiniz, ayağınıza sağlık" diye yolcularız.misafir de "Ellerinize sağlık, çok güzel olmuş, Allah binbir bereket versin, biz eksilttik Allah artırsın" der ve kalkar gider. bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı olduğunu düşünüp ev sahibinin arkasından konuşmaz.

yani kısacası büyük harfle yazacağım kusuruma bakmayın.
TV'DE BİRBİRİMİZİ 'YEMEKTEYİZ'

gelenek ve göreneklerimizi insanlığımızı yemekteyiz.
saygılarımla.
paylaşım için teşekkürler.Rapchy kardeşim.yüreğine sağlık.

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
yaaaa aman herşeye de kusur bulmasak ölürüz vallahi yaaa .....

kavgada olsa güzel aman kavga olmasa sanki millet izlyecek rayting kaygısı ayrıca bende sefiyorum :)

hele de naim :D :D bir numara yaaa