Yemek yerken dişim kırıldı dişçiyi arayım mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KaTaRaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Az önce karnım acıktı bir şeyler yiyim dedim. Ağzıma taş geldi sandım yemekten sonra fark ettim ki dişim kırılmış. Dişçiyi arıyım mı? Ağrı sızı yok fakat gizli çürük olmuş. Çürük yeri de görüyorum. Basıya maruz kalınca da ağrı sızı yok ama dilim dişime gitmeye başladı. Ne yapmalıyım?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
O kırılan kısımdan içeriye doğru dişin çürümeye başlar eninde sonunda. Bi dişçiye gitmelisin,yani.

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
O kırılan kısımdan içeriye doğru dişin çürümeye başlar eninde sonunda. Bi dişçiye gitmelisin,yani.
Pazartesiye kadar ağrı sızı olur mu onu merak ediyorum. Pazartesi günü gidicem zaten de haftasonu yasağı başladı. En büyük endişem o.

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,299
Bir hekim olarak söylemeliyim ki dişin kırılmaya başladıysa bir süre sonra yemek yerken acımaya başlar, yani aşırı hassasiyet gelişir.

Dişinin durumuna göre dolgu yeterli olabileceği gibi köprü de gerekebilir, kısmi protez de gerekebilir.

Protez fiyatı, seçeceğin malzemeye göre değişir. Mesela zirkonyum protezin fiyatı tuzludur.

Geçmiş olsun, kafana takılan bir soru olursa çekinmeden sor, elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.

Not: Diş hekimi değilim ben, normal hekimim; ama birkaç diş hekimliği dersi de aldım.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,961
Pazartesiye kadar ağrı sızı olur mu onu merak ediyorum. Pazartesi günü gidicem zaten de haftasonu yasağı başladı. En büyük endişem o.
Aşırı soğuk yada sıcak yemek yemez, asitli ve şekerli içecekler tüketmez isen pazartesi ye kadar sıkıntı olmaz diye düşünüyorum