Erdogan46
Öğrenci
Mide rahatsızlığınız varsa yemek aralarında su içmeyin. Yemekten en az yarım saat önce ya da yemekten en az iki saat sonra suyunuzu için.
Bunun için doktor,kimyager vs.. olmaya gerek yok. Kendim bedenimde tecrübe ettiğim bir şeyi faydalı olabilir diye yazdım. Tavsiye ettiğim herkeste olumlu sonuçlar gösterdi. Ben sıradan bir vatandaşım, insan bir şeyleri bilmesi için illa da bir şeyler olmak zorunda değil. Sonuçta ameliyat işi yapmıyorum. Sen söyle bakalım, bu latince yazdığın olaylar nasıl oluyor halk bunu anlayacak mı acaba ? Anladık mürekkep yalamış birisin. Unutma İbn_i Sina diplomalı biri değildi ! O yüzden insanları hemen hakir görecek cümleler kurma. Bugün doktorlar sayesinde ilaçlara bağımlı bir millet haline geldiğimizi de hatırlatırım sanaaklımda oluşan sorular.
1) Kimsiniz ?
2) bize bir polisakkarit/protein sindiriminin nasıl olduğunu tarif edebilecek bir yetkinliğiniz varmı ?( kendi kendinize sorgulayınız,buraya yazma zorunda değilsiniz)
3) dayanağınız nedir?
(şu haliyle hiç dikkate almadım doğrusu bu başlığı)
Bilgilendirme için teşekkür ederiz kardeşim.Mide rahatsızlığınız varsa yemek aralarında su içmeyin. Yemekten en az yarım saat önce ya da yemekten en az iki saat sonra suyunuzu için.
Bunun için doktor,kimyager vs.. olmaya gerek yok. Kendim bedenimde tecrübe ettiğim bir şeyi faydalı olabilir diye yazdım. Tavsiye ettiğim herkeste olumlu sonuçlar gösterdi. Ben sıradan bir vatandaşım, insan bir şeyleri bilmesi için illa da bir şeyler olmak zorunda değil. Sonuçta ameliyat işi yapmıyorum. Sen söyle bakalım, bu latince yazdığın olaylar nasıl oluyor halk bunu anlayacak mı acaba ? Anladık mürekkep yalamış birisin. Unutma İbn_i Sina diplomalı biri değildi ! O yüzden insanları hemen hakir görecek cümleler kurma. Bugün doktorlar sayesinde ilaçlara bağımlı bir millet haline geldiğimizi de hatırlatırım sana
Samimiyetiniz yazdıklarınızdan belli olduğu için size hak veriyorum. Ben sadece tecrübemi paylaşmak istedim. Sözlerim kırıcı veya yanlış anlaşılmalara sebep olduysa özür dilerim. Amacım tartışma oluşturmak değil. Hakikat uğruna çok şey feda ederim. Yazınızı okudum sizi haklı buldum. Ne anlatmak istediğinizi çok iyi anladım. Bir mühendis doktorluk sıfatı ile hastaya bakamayacağı gibi bir doktor da inşaat alanında işlem yapmamalı. Yolunuz açık, sabrınız ve anlayışınız bol olsun.bak kardeşim ... kırılmak gücenmek yok.. (amacım bu değil zaten) anlayacağınız dilde yazmaya çalışacağım zaten.
1) önce insanlar birbiri ile anlayacağı dilde konuşur , halbuki biz sizi bu şekilde anlamış olmuyoruz. ben tıp alanında dersler almıştım halen de bağımsız araştırmacı olarak çalışmalarımı sürdürmekteyim fakat bunu yaparken de faraza bu alanda bir çalışma yapacak isem onların anlayacağı dilde konuşmaya özen göstermeliyim ki takdir alsın kabul görsün.
aksi takdirde kimse dikkate almayacağı gibi bazı sorunlara da yol açacaktır.(aşağıyı okuyun)
2) birsürü protokol var. mesela ICMJE (link: ICMJE | Home ) insan üzerinde yapılacak klinik denemeler için bir çalışmanın etik kuruldan geçmiş olmasını şart koşmaktadır.
3) siz başlıkta diyorsunuz ki mide rahatsızlığınız varsa...
ya keşke dünya bu kadar basit olsa ...
bak aklıma neler getirdin: ülser ve duodenal ülser, kanser , reflü , (ben bu alanda uzman değilim ve bunlar sadece anlık olarak benim aklıma gelmiş olanlar . ..bir de bunların açınımları var)
4) öne sürdüğünüz kanıt ve örneğin hiçbir derinliği yok. çünkü ibni sina (avicenna) sadece kütüphaneyi kullanabilmek için dahi büyük enerji harcamıştır.. kitapları yalayıp yutmuştur. hal böyle iken kütüphanelerimiz yığınla kitapla dolu iken (ki bu meşakkat dahi çoktan modernleşmiş ve ortadan kalkmıştır artık bilimsel materyallere ulaşmak bir pc ve internetle ulaşılabilecek kadar kolay. onları depolamak yani kütüphaneler mi? bil flash disk kadar yakın size)
siz de çıkmış onlar orda kalsın ...bunu deneyin diyorsunuz (kimse kale almaz)
5) bahsettiğiniz eleştiriye gelince. doktorların hepsinin aynı kalitede olmadığı biliniyor ,ki zaten evet diploma herşey değil. (aşağıdada belirtildi) fakat bu belli protokollerin gözardı edilebileceği yada sağlık alanında ki yasaların yada yönetmeliklerin gözardı edilebileceği anlamına gelmiyor. bu alanda birşey yapılacak ise çerçeveye uymanız gerekecek.
HARİÇTEN
dediğim gibi insanlarla bikere onların anlayacağı dilden konuşmak ve emek vermek gerekli.
yabancı dilde bir forumda bir zat kalkmış bir sürü kod içeren bir html ((js) scriptler var içinde ayrıca css) dosyasını yüklemiş. şurda şu niye böyle oluyor şuranın rengi neden sarı olmuş diyor hanfendi.
bi bakalım hata nerde derken yazdığı kodlarda 5 taneye yakın <body> 3 taneden fazla <head> etiketi tespit edince (tek bir dosyada), aaa siz önce temelleri öğrenin bence diyip kestim şahsen ki halen bu alandada bir uzmanlığım bulunmuyor.mesela bu forumda u konuda size yardımı dokunacak birsürü arkadasmız vardır.
ama söylemeye çalıştığım şey: illaki bilişimde diplomanız olması gerekmez. ama bilişimde uzamanlaşmak için aynı metotları kullanmasanız bile belli şeyleri öğrenmek zorundasınız. (zaten bu örnekteki hanımefendi de muhtemelen bir şablon aldı oraya yapıştırdı , düzenlemek istedi fakat kod bilgisi olmayınca hepsini biririne karıştırdı.çorba oldu)
Samimiyetiniz yazdıklarınızdan belli olduğu için size hak veriyorum. Ben sadece tecrübemi paylaşmak istedim. Sözlerim kırıcı veya yanlış anlaşılmalara sebep olduysa özür dilerim. Amacım tartışma oluşturmak değil. Hakikat uğruna çok şey feda ederim. Yazınızı okudum sizi haklı buldum. Ne anlatmak istediğinizi çok iyi anladım. Bir mühendis doktorluk sıfatı ile hastaya bakamayacağı gibi bir doktor da inşaat alanında işlem yapmamalı. Yolunuz açık, sabrınız ve anlayışınız bol olsun.