Yeis Sensura - Dokunmam Farklı Tene 1-2

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
güzel şarkılardır bence...
1.
[video=youtube;hI_z5tdQJtQ]http://www.youtube.com/watch?v=hI_z5tdQJtQ&feature=relmfu[/video]
2.
[video=youtube;uEgZQKvKNiQ]http://www.youtube.com/watch?v=uEgZQKvKNiQ[/video]

mehmet0321

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Yeus sensura kim ?
İnternette araştırmaya üşendim.:)

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Yeus sensura kim ?
İnternette araştırmaya üşendim.:)

Seni tanımayanlar için kendinden ve bugüne kadarki çalışmalarından bahseder misin ?

Adım Mehmet Çetin. 21 Ağustos 1989 Aydın/Nazilli doğumluyum. İlköğretim ve lise hayatımı Nazilli’de tamamladım. Şuan Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisiyim dolayısıyla şimdilik Ankara’da yaşıyorum.....
Bugüne kadar, bir tanesi kendi solo albümüm olmak üzere kayıtlarını alıp, mixlerini yaptığım 4 tane albüm bulunmakta. Bunların içlerinden Sehabe’nin ikinci solo albümü olan “Kardan Adam Güneş’e Aşık” haricindekileri benim bu işte pişmemi sağlayan kilometre taşları olarak görüyorum. Geri kalan albümlerin lirikal kalitelerini bir kenara koyacak olursak, müzikal olarak çok da nitelikli olduklarını düşünmüyorum. Ama belli bir işte ilerlemek istiyorsanız kat ettiğiniz yol geçmişte verdiğiniz emekle doğru orantılı oluyor her zaman. Ayrıca sizlerinde bildiği gibi geçtiğimiz günlerde “Yeistrumental” isimli beat albümümü dinleyicinin beğenisine sundum.

Yeis Sensura ne demektir ve neden bu ismi kendine uygun gördün ?

Yeis’in anlamı birçok yerde “elem ve umutsuzluk” olarak geçmekte. Sensura’nın ise herhangi bir anlamı yok diyebilirim; yani Yeis i belirtme görevinde kullanıyorum. Herkesin kendi mahlasıyla ilgili bir hikâyesi vardır ama benimki sadece küçükken koyduğum ve bugüne kadar süregelen bir mahlas diyebilirim. Gerçi Yeis le ilgili şöyle bir köprü kurarsak da yanlış olmaz sanırım; hayat felsefesi olarak biraz mükemmeliyetçi olduğumdan “her zaman daha iyisi vardır” diyorum birçok şeye. Bu da nerdeyse hiçbir şeyden zevk almamayı, ya da hiçbir şeyi beğenmemeyi getiriyor. Bunun gayet kötü bir şey olduğunun farkında olmakla beraber bazen insanı daha da olgun yaptığı kanaatindeyim.

Görünüşünden ötürü adının yanına bir de "yerli Bob Marley" sıfatı yakıştırıldı. Sen ne demek istersin bu konuda ?

Dürüst olmak gerekirse bu yakıştırmalar başlamadan önce Bob Marley in hayat felsefesi ve müzik hayatı hakkında (No Woman No Cry parçası hariç) pek bir fikrim yoktu. Sonradan sonradan keşfettikçe “ne cahilmişim” dedim kendi kendime. Bazı insanlar benim bu cahilliğimi bilmeden Bob Marley e benzemeye çalıştığım tarzında yorumlar yaptılar. Yalnız şöyle bir durum var ki Bob Marley’in saçları her ne kadar rastalıysa benim saçlarımda bir o kadar doğaldı. Yani saçlarım hiçbir imajsal müdahaleye maruz kalmamıştı (“Iyy ne iğrenç” derseniz anlayışla karşılarım :) ). Saçımla ilgili kurduğum cümlelerin eylemlerinde geçmiş zaman eki kullandım çünkü artık o tarz bir saça sahip değilim, bazı sağlık durumlarından ötürü hiç istemesem de saçlarımı kestirmek zorunda kaldım. Ayrıca saçım o haldeyken başıma gelenleri, yolda yürürken olanları, bizim insanımızın verdiği orijinal ötesi tepkileri anlatırsam herhalde diğer sorulara asla geçemem :) .

mehmet0321

Doçent
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=200254]SiaivuS[/MENTION] Okudum.

mehmet0321

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Adam iyi biri ama ben karamsar müzikler sevmiyorum.Özellikle de aşk temalı müzikleri.Ama beste güzel müzik kulağa hoş geliyor [MENTION=200254]SiaivuS[/MENTION]

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Adam iyi biri ama ben karamsar müzikler sevmiyorum.Özellikle de aşk temalı müzikleri.Ama beste güzel müzik kulağa hoş geliyor @SiaivuS

anlıyorum.. umarım size göre parçalarıda paylaşırım eminim hoşunuza gidecek parçalar vardır

mehmet0321

Doçent
Reaksiyon puanı
0
anlıyorum.. umarım size göre parçalarıda paylaşırım eminim hoşunuza gidecek parçalar vardır
Ben metal müzik severim.Kimisi satanist kimisi kedikesen der ama aslında bir yaşam tarzıdır.
Satanist olanlar blackmetal ve satanistmetalciler.
Diğer bir sürü metal müzik tarzı tamamen farklıdır.Heavymetal müzikler süperdir(metalica System of a down Iron maiden ...)

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Ben metal müzik severim.Kimisi satanist kimisi kedikesen der ama aslında bir yaşam tarzıdır.
Satanist olanlar blackmetal ve satanistmetalciler.
Diğer bir sürü metal müzik tarzı tamamen farklıdır.Heavymetal müzikler süperdir(metalica System of a down Iron maiden ...)
metal seven bir dostuma ilk dinlettiğim rap :) [video=youtube;IBcOoW9QgH4]http://www.youtube.com/watch?v=IBcOoW9QgH4[/video]