Yazmaya karşı koruma hatası

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Geçen gün evi karıştırırken 3-5 yıl önce aldığım ,fakat "bozukmuş bu ya!!" diye bir sitemle kaldırıp attığım hafıza kartı okuyucuyu buldum.Bakıyım dedim sorunu neymiş.Biraz araştırdım fakat bir sonuca varamadım :).Birde SDN Forumda şansımı deneyeyim dedim .Neyse fazla uzatmadan ;

Şimdi sorun şu:

Karttaki veriyi bilgisayara atarken sorun yok.Ancak bilgisayardan karta veri aktarımı sırasında "Yazmaya karşı koruma" hatası alıyorum.
Çözümü,fikri olan varsa dinlemedeyim

s0zuy.png

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Bu kartların bazılarının yanında bir tırnak oluyor, o yazmaya karşı korumaya alıyor ya da korumayı kaldırıyor. Yani açık ve kapalı durumu var. Şu an ki haline bir bak ve diğer duruma getirip dene bir de... Sonucu da buraya yazmaya unutma ;)

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bu kartların bazılarının yanında bir tırnak oluyor, o yazmaya karşı korumaya alıyor ya da korumayı kaldırıyor. Yani açık ve kapalı durumu var. Şu an ki haline bir bak ve diğer duruma getirip dene bir de... Sonucu da buraya yazmaya unutma ;)

Bahsettiğim kartta okuyucuda tırnak yok .ancak bundakinden bahsediyosan
kingston_3.jpg
bundaki açık durumda

orkySystems

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Çoktan biçimlendirmeyi denediğini düşünerek,
önce şuna dikkat et; anahtarı dışında değildir doğru ama içinde olabilir belki. Yani okuyucu yuvasına takarken kartı dibine kadar götürme mesela ya da tam aksini dene.. anlatabilmişimdir umarım..

Bir de şöyle bir şey deneyebilirsin sanıyorum:
Başlat--Çalıştır
regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicesPolicies
Burada 'Writing Protect' gibi bir ifade olmalı. Onun değerini kontrol et, 1 ise, 0 yap.
Bu dediğim dosyayı bulamazsan orada, önce bir usb disk koruma programı edin, onu kurduğunda, StorageDevicesPolicies aktif olacaktır. Aynı zamanda bu tip bir programla, yine kilitleyip açabilirsin yazma korumasını. Biçimlendirme yoluyla ilgili bir mesele yani. MacOS'da NTFS kullanmak gibi..

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Mobil bir cihaza takıp , mobil cihazın usb bağlantısı yolu ile bilgisayara bağlamayı deneyebilirsin.

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Çoktan biçimlendirmeyi denediğini düşünerek,
önce şuna dikkat et; anahtarı dışında değildir doğru ama içinde olabilir belki. Yani okuyucu yuvasına takarken kartı dibine kadar götürme mesela ya da tam aksini dene.. anlatabilmişimdir umarım..

Bir de şöyle bir şey deneyebilirsin sanıyorum:
Başlat--Çalıştır
regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicesPolicies
Burada 'Writing Protect' gibi bir ifade olmalı. Onun değerini kontrol et, 1 ise, 0 yap.
Bu dediğim dosyayı bulamazsan orada, önce bir usb disk koruma programı edin, onu kurduğunda, StorageDevicesPolicies aktif olacaktır. Aynı zamanda bu tip bir programla, yine kilitleyip açabilirsin yazma korumasını. Biçimlendirme yoluyla ilgili bir mesele yani. MacOS'da NTFS kullanmak gibi..

Regedit li olan kısmı yanı kayıt defterini birçok defa farklı biçimde kurcaladım.Ama bu yol bir işe yaramadı.

Ama şu anahtarın içinde olma durumunu denememiştim.Bir deneyeyim yazarım .:wink:

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1
denedim fakat işe yaramadı:confused1:

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1

mekolac44

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Sağol ama bu senın yöntem değilki.Birkaç yıl önce Recep Baltaş yazmıştı bu makaleyi
işe yarıyor ama değilmi ben onu internette bulana kadar 3 gün geçti şimdi baskaları da aramasın diye sorunu çıkana yazıyorum kötü mü oluyor ???
sen işe yaradımı onu söyle sonra katıl istilama yada yat yere yat yere :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ayrıca benim konum windows7 bölümünde junior editörde değil

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar konuyu daha da hortlattım ama çözümü buldum. :) Az önce aynı problemi yaşıyordum. İki gündür ne yaptıysam olmamıştı. Ancak formatter siliconpower program ile hallettim. Arattırın bulursunuz nette. geçmiş olsun.

axeafrica27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kesin çözüm şu :) hiçbirşey işe yaramıyor. sadece ghost 11 programı ile başka bir flash belleği kaynak gösterip local > disk > to disk yaparak şeklini şemalini değiştirebilirsiniz ancak. ben 25-26 program denedim olmadı, regeditle uğraştım olmadı, bilgisayarım > yönet ile uğraştım olmadı, rus sitelerinden bi ton program indirdim olmadı. olmadığı gibi sonunda flash disk kayboldu geri getiremedim :) son çare ghost 11 ilie başka flash diski buna klonlamak oldu ve işe yaradı... inşallah sizde kurtulursunuz :)) iyi günlerrr.