Yazılımda İngilizcenin Önemi

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
2. dil istemek için mantıklı bir sebep göremiyorum. ama iyi bir ingilizce istemeleri çok normal. programcının ingilizce dökümanlardan faydalanabilmesi gerekli. yoksa her gelişmeyi 1 sene geriden takip eder.

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=160691]Janmark[/MENTION];
Daha bir şirkette çalışmak nasip olmadı.
Ama lazım olsun veya olmasın bir mühendisin İngilizce 'yi çok iyi bilmesi gerek. İngilizce kaynaklardan daha fazla yararlanılıyor. Ve kendini geliştirmesi için de çok çok önemli...

İlk mesadaki arkadaşta, uzman bir yazılımcı olmak istediğini söylüyor arkadaşının. Bu adama gidip de, okuduğunu anlasan yeterli demek ne kadar doğru?
İnsanları yanlış yönlendirmeyelim bari...

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
@Janmark;
Daha bir şirkette çalışmak nasip olmadı.
Ama lazım olsun veya olmasın bir mühendisin İngilizce 'yi çok iyi bilmesi gerek. İngilizce kaynaklardan daha fazla yararlanılıyor. Ve kendini geliştirmesi için de çok çok önemli...

İlk mesadaki arkadaşta, uzman bir yazılımcı olmak istediğini söylüyor arkadaşının. Bu adama gidip de, okuduğunu anlasan yeterli demek ne kadar doğru?
İnsanları yanlış yönlendirmeyelim bari...

tamam haklısın, biryerde çalışmıyor ve bunları konuşuyorsan haklısından başka birşey diyemem :)

Eleskovic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yazdığın kodları anlamanın en kolay yolu İngilizce bilmektir.Programlamaya başlarken yüksek seviyede İngilizcem vardı bu yüzden hiç zorlanmadım.Şuan bir sürü script ve programlama dili biliyorum ve bunları İngilizce'ye borçluyum.İngilizce bilmeden yazılım yazılabilir mi?Tabii ki evet ama sorarsan ki İngilizce bilmeden yazılımcı olunur mu?Cevabım hayır olacaktır.