Yazılımda İngilizcenin Önemi

kadirdemir

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim bir arkadaşım ingilizce bilmeden de uzman bir yazılımcı olacağını düşünüyor. İngilizce kaynaklardan nasıl yararlanacağını sorduğumda google translate'den hallederim diyor. İngilizcenin yazılımdaki önemini bana anlatabilecek biri var mı?

Piyonist

Profesör
Reaksiyon puanı
3
İngilizcenin yazılımdaki önemi alkolsüz biraya benzer alkol yoksa güzel kafada yok.

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşın o kafayla bırak uzmanını, yazılımcı bile olamaz.

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Benim bir arkadaşım ingilizce bilmeden de uzman bir yazılımcı olacağını düşünüyor. İngilizce kaynaklardan nasıl yararlanacağını sorduğumda google translate'den hallederim diyor. İngilizcenin yazılımdaki önemini bana anlatabilecek biri var mı?

Okuduğunu anlayacak kadar bilsen yeterli :)

Piyonist

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ya zaten günümüzde (bildiğim kadarıyla) yazılım dersleri çoğu üniversitede ingilizce veriliyor yanlışmıyım? [MENTION=160691]Janmark[/MENTION] [MENTION=105867]E32KERNEL[/MENTION] [MENTION=133435]kadirdemir[/MENTION]

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ya zaten günümüzde (bildiğim kadarıyla) yazılım dersleri çoğu üniversitede ingilizce veriliyor yanlışmıyım? @Janmark @E32KERNEL @kadirdemir

Ben konyada okudum türkçe idi kocaeli ve sakaryada okuyan arkadaşlarım var onlardada türkçe, sular seller gibi ingilizceye gerek yok bence çıkan hataları anlayabilecek kadar ingilizce bilinmesi yeterli :)

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ve çalıştığım yerlerdede aynen dediğim şekildeydi ingilizce düzeyi :)

Piyonist

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ben konyada okudum türkçe idi kocaeli ve sakaryada okuyan arkadaşlarım var onlardada türkçe, sular seller gibi ingilizceye gerek yok bence çıkan hataları anlayabilecek kadar ingilizce bilinmesi yeterli :)
demekki yanlışım :S

Whisper1907

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Ya zaten günümüzde (bildiğim kadarıyla) yazılım dersleri çoğu üniversitede ingilizce veriliyor yanlışmıyım? @Janmark @E32KERNEL @kadirdemir

Bizde de dersler Türkçe ancak ilk sene ingilizce, ikincisi sene mesleki ingilizce dersleri mevcut.
Bazı üniversitelerin eğitimi de ingilizce veren ayrı bölümleri bulunuyor.

kadirdemir

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bana göre hangi dalda olursa olsun sadece yazılımda değil uzman olmak için ingilizce bilmen gerekli. Uluslararası bilgi paylaşımları olur ve bu kaynaklar çoğu zaman ingilizcedir. Tıp, Hukuk, Mühendislik alanları...

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bana göre hangi dalda olursa olsun sadece yazılımda değil uzman olmak için ingilizce bilmen gerekli. Uluslararası bilgi paylaşımları olur ve bu kaynaklar çoğu zaman ingilizcedir. Tıp, Hukuk, Mühendislik alanları...

Bak türkçe konuşuyorum hala anlamıyorsun, ingilizce öğrensen ne olacak, Diyorumki "Okuduğunu anlayacak kadar bilsen yeterli" bu cümlenin tam olarak neresini anlamadın çok merak ediyorum ?

Piyonist

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ya ben lisede 1 ve 2 sınıfta ingilizce görmüştüm o kadar (birde ilk okul tabii) şuan ki işimden önce büyükadada garsonluk yaptım. ve çok turist geliyordu. Onlarla anlaşmakta hiç zorlanmadım. Korkulacak bir şey yok. Biz mesela konuşurken devrik cümleleri anlabiliyoruz. Cümle doğru olmasa bile mesajı alıyoruz. Herşiyimiz 4-4 lük değil. Onlarda bizim gibi ( başka bir gezegenden gelmedilerse). konuşurken çok rahat anlaşabilir. Ama sınavlarda ne yapar bilemem. [MENTION=160691]Janmark[/MENTION] abime katılıyorum.

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0

Doğrudur, İngilizce veriliyor. Yazılım dünyasında, İngilzce şart. Gidin bir tane orjinal İngilizce kaynaktan Türkçe 'ye çevrilmiş bir kitap alın. Kitabın ne kadar sığ, ne kadar basit kaldığını, anlatılmak isteneni anlatamadığını göreceksiniz.Çevirirken kitap gerçek anlamını kaybediyor.
Daha sonra, internette, bloglarda falan verilen derslerde çok sığ. Ama İngilizce kaynaklar çok zengin.

Ve şu da var ki, İngilizce , Türkçe 'den kat kat zengin bir dil. Çoğu şey, İngilizce 'de daha iyi anlam ifade ediyor. Türkçe 'de karşılığı olmadığı için, saçma sapan karşılık veriyorlar. Mesela ben 'hacker' kelimesine halen daha Türkçe 'de bir karşılık bulamadım. 'Bilgisayar korsanı' demek, kelimenin gerçek anlamını karşılamıyor.

kadirdemir

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bak türkçe konuşuyorum hala anlamıyorsun, ingilizce öğrensen ne olacak, Diyorumki "Okuduğunu anlayacak kadar bilsen yeterli" bu cümlenin tam olarak neresini anlamadın çok merak ediyorum ?

arkadaşım sen heralde freelance takılıyorsun. sen biraz iş ilanlarını takip et. sen bununla hiç bir zaman devlet işine giremezsin. kpds veya toefl'den haberin yok. sen o zaman anlayacak kadar bilmeye devam et . :)

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Valla şunu söyliyim ben;
Mühendis falan olup da İngilizce bilmemek, boşuna okumaktır. [MENTION=160691]Janmark[/MENTION] arkadaşım;
Mühendislik fakültesini bitirmişsen ve sende sadece "okuduğunu anlayabiliyorsan" ve bu yeterli geliyorsa, durum kötü. Hem de çok kötü..

kadirdemir

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Valla şunu söyliyim ben;
Mühendis falan olup da İngilizce bilmemek, boşuna okumaktır. @Janmark arkadaşım;
Mühendislik fakültesini bitirmişsen ve sende sadece "okuduğunu anlayabiliyorsan" ve bu yeterli geliyorsa, durum kötü. Hem de çok kötü..

bu sözüyle olayın farkında değil. Devlet uzman yada uzman yardımıcısı alırken her zaman ingilizceyi sınav sonucuyla istiyorlar. Büyük kurumlar da aynı şekilde ama freelance takılıyorsan anladığın kadar ingilizce bilmen yeterli tabi.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Günlük konuşma ingilizcesi ile teknik ingilizce (yani ben öyle tabir ediyorum :) ) birbirinden farklı . yani ingilizceyi az bilen biri, ingilizce konuşamasa bile, bir programlama kitabında bir komutun ne işe yaradığını okuyarak anlayabilir. (aynı ben :) )

---

Hatta şu an bir örnek vereyim. "Microsoft Visual Basic 6.0 Programmer's Guide" kitabından rastgele bir sayfa açtım ve ilk paragrafı buraya yazayım bakalım kaç kişi anlamayacak.

1. Right-click your Hierarchical FlexGrid, and select Properties from the shortcut menu. The Hierarchical FlexGrids's Property Pages dialog box appears.

:)

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
ingilizcenin önemi vardır.ama bence çok düşük.eğer gerçekden Matematik,Sayısal zekası iyiyse ingilizce açığıını kapatır.

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bu sözüyle olayın farkında değil. Devlet uzman yada uzman yardımıcısı alırken her zaman ingilizceyi sınav sonucuyla istiyorlar. Büyük kurumlar da aynı şekilde ama freelance takılıyorsan anladığın kadar ingilizce bilmen yeterli tabi.

Devlette çalışmayı düşünmüyorum, ben 1 yıl ders görüp ingilizce öğreneceğime C# dahada çok kastım ve daha çok işime yaradı :)

Valla şunu söyliyim ben;
Mühendis falan olup da İngilizce bilmemek, boşuna okumaktır. @Janmark arkadaşım;

Valla ilginç 3-5 yerde çalıştım hepside 20-30 yıllık şirketler hiç birinde ingilizce gereksinimi görmedim :) Çok merak ediyorum sen nerede çalışıyorsun ve ingilizce gerektiriyor :)

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
[MENTION=160691]Janmark[/MENTION] nerelerde çalıştın bilmiyorum ama bütün büyük firmalar yabancı dile bakarlar. hatta 2.yabancı dil arayanlar bile mevcut. ben %100 ingilizce okuyorum ve geçen ay büyük bir firmada( adını vermeyeceğim) staj yaptım. orada benim dışımda birçok stajyer vardı doğal olarak türkçe okuyanlar da vardı. orada onların durumunu görünce içimden dedim ki iyi ki ingilizce okuyorum.

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
@Janmark nerelerde çalıştın bilmiyorum ama bütün büyük firmalar yabancı dile bakarlar. hatta 2.yabancı dil arayanlar bile mevcut. ben %100 ingilizce okuyorum ve geçen ay büyük bir firmada( adını vermeyeceğim) staj yaptım. orada benim dışımda birçok stajyer vardı doğal olarak türkçe okuyanlar da vardı. orada onların durumunu görünce içimden dedim ki iyi ki ingilizce okuyorum.

yalnız anlayamadığınız veya anlamak istemediğiniz durum şuki ben ingilizce bilmiyor değilim :)

selenyildiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mükemmel derecede ingilizce bilmek büyük şirketler için gerekli.yani senin calştıgın şirket yurtdışıyla temasda degilse ingilizceni unutursun gider..
zaten yurtdışıyla temasda olmayan şirkette illa ingilizce bilen adam arıyorum demez heralde
eger sadece ing kaynaklardan ders calısmak için ing seviyesini soruyosan okudugunu anlaman yeterli

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yalnız anlayamadığınız veya anlamak istemediğiniz durum şuki ben ingilizce bilmiyor değilim :)
bilmiyor ya da biliyor olmandan bahsetmiyoruz. konuyu açan arkadaşa "okuduğunu anlasan yeter" demenden bahsediyoruz. iş dünyasında böyle değil. iş görüşmesindeki adam sana okuduğunu anlıyor musun diye sormuyor ki ingilizce seviyeni belirten sertifika ya da sınavı soruyor. tabi önceki mesajda dediğim gibi bunlar önemli firmalar için geçerli. diğerlerini bilemem.