• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Yazılımcı olmak istiyorum

yildirimalper

Forumdan uzaklaştırıldı
Selam nişantaşı üniversitesin 2 yıllık radyo tv bitirdim. Ne yazık ki bölümümle alakalı hiçbir işte çalışamadım. Yazılım işine yönelmek istiyorum ama şimdi tekrar üniversite vs. çok uzun geliyor. Herhangi bir kursla bu işi çözebilirmiyim.
Not : Kurs önerecek arkadaşlar olursa evim kadıköyde.

Öneriye bak uzun iş.

Selam nişantaşı üniversitesin 2 yıllık radyo tv bitirdim. Ne yazık ki bölümümle alakalı hiçbir işte çalışamadım. Yazılım işine yönelmek istiyorum ama şimdi tekrar üniversite vs. çok uzun geliyor. Herhangi bir kursla bu işi çözebilirmiyim.

Bu şahısı kaile almamanı öneriyorum konularda gereksiz yorumlar kasıyor gereksiz öneriler de bulunuyor.

Hangi alanda yazılımcı olmak istiyorsunuz? Windows, mobil, iOS, web... uzar gider liste. Önce bunu belirleyip sonra o alana Udemy kursları ile adım atmanızı öneririm. Fiziksel bir kursa pek ihtiyaç yok. İyi 2-3 tane kurs ile bir şeyler yapabilecek kıvama gelirsiniz. Sonrasında iş sizin merak ve isteğinize kalmış.

ilk önce kurslara yönelin ve bitirebilirseniz eğer üni düşünün...

kafana koyduysan her türlü her şartta yaparsın bu işi, ben şuan C# ve Unity öğreniyorum kısa zamanda gelişeceğimi düşünüyorum.. kursa felan da gerek olduğunu sanmıyorum, aslında aynı durumdayız ben de turizm okudum çalışıyorum ama tabi sıkıcı geliyor. önce üniversite düşünmek yerine çalışırken aynı zamanda öğreniyorum, ileride ihtiyaç duyarsam bi üniversite okurum ama bu işler için doğru insanlarla da tanışmanız önemli.. forumda güzel tecrübeli yazılımcılar mevcut. :)

Yildirim Bey,

" Öncelikle şunu söylemeliyim yazılım mesleğini neden istiyorsunuz ? "

Para için istiyorsanız para yazılımda senin kabiliyetine göre paran yükselir fakat programlama öğrenmek uzun ve eğlencelidir(kişiden kişiye) yazılım mesleğini temelini öğrendiniz sonra kendinizi geliştirmek için kesinlikle [İngilizce] öğrenmenizde fayda var.

# Temeli öğrenmek için [Forumdan] & [Google] & [Youtbe]'da bulacağınız dersleri ve makaleleri izleyip inceleye bilirsiniz.
# Programlamayı öğrenmek için size en eğlenceli gelen programlama dilini bulmalısınız. [C#,Java,C,C++,Python...]
# Daldan dala atlamayın sadece sevdiğiniz dilde ilerleyin.
# Programlama dili zamanla,sabırla,pratik ile öğrenilir.

Kolay Gelsin.

İlk başta matematiğin ve İngilizcen iyi olmalı, programlama dillerinde çok fazla formül ve İngilizce terimler kullanılıyor. Sonrasında dillerin programlama algoritmasını öğren ki yazılım geliştirirken öyle fazla zorlanmamak için söylüyorum. Ayrıca programlama dili kursları var Udemy gibi sitelerde.