Yazılımcı olmak için illa üniversite okumak zorunlu mu

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,755
Çok iyi bir üniversite ise evet.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dediğimi bir zaman sonra anlarsın sen gider üniversite okursun ama bir bakarsın üniversiteye gitmeyip aklını kullanan bir kişi senden daha iyi bir kademede olur.
Ben okumadan patron olmuş yada müdür olmuş birisini görmedim şimdiye kadar. Sen gördün mü? Onlar hep boş hayal. Asgari ücret ile başlarsın bir lokanta da komi olarak, 20 sene sonra garsonluğa terfi etmiş bulursun kendini (belki başka bir lokanta da).

Sanayi de çırak olarak başlarsın bir Tornacı da, 10 sene sonra usta olarak çalışmaya devam edersin, yine bir başka atölye de.

Balıkçı olarak girersin bir tekne de işe, ve hayatın boyunca da sezonluk balıkçı olarak devam edersin aynı işe.

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,809
Okumaya da bilirsin ama okumalısın. Lisans eğitimi şartı yok ama kendini göstermen, ve CV'nin güçlü olması için üni. şart.

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,315
Programlama dili öğrenmek için üniversite okumak gerekmiyor. Ama bol bol çaba sarfetmek gerekiyor. Mesela ben doktorum; ama kendi başıma C++ ve Delphi öğrendim. Ancak niye öğrendiğimi ben de bilmiyorum.?

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
Ben okumadan patron olmuş yada müdür olmuş birisini görmedim şimdiye kadar. Sen gördün mü? Onlar hep boş hayal. Asgari ücret ile başlarsın bir lokanta da komi olarak, 20 sene sonra garsonluğa terfi etmiş bulursun kendini (belki başka bir lokanta da).

Sanayi de çırak olarak başlarsın bir Tornacı da, 10 sene sonra usta olarak çalışmaya devam edersin, yine bir başka atölye de.

Balıkçı olarak girersin bir tekne de işe, ve hayatın boyunca da sezonluk balıkçı olarak devam edersin aynı işe.
Piyasada dolu ilk okul mezunu patron var.

• Komik
Reactions: 023

404 Not Found

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,861
O kadar üniversite mezunu varken neden üniversitesiz birini alsınlar ki?

• Beğen

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,809
Programlama dili öğrenmek için üniversite okumak gerekmiyor. Ama bol bol çaba sarfetmek gerekiyor. Mesela ben doktorum; ama kendi başıma C++ ve Delphi öğrendim. Ancak niye öğrendiğimi ben de bilmiyorum.?
Zaten tıp okumak ayrı bir zor, yanında da prog. dili öğrenmek, helalll

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
Göster bir tane inanalım.
Gir google a bak görürsün dolu açılmış konu var. Üniversite mezunu olunca hemen patron oluyorsun veya hemen iş buluyorsun değil mi? Okumak değil tecrübe edinmek hayatın zorluklarını ve gerçeklerini öğrenmek önemli.

023

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,609
Gir google a bak görürsün dolu açılmış konu var. Üniversite mezunu olunca hemen patron oluyorsun veya hemen iş buluyorsun değil mi? Okumak değil tecrübe edinmek hayatın zorluklarını ve gerçeklerini öğrenmek önemli.
Üniversite okuyamadın sanırım tamam avut kendini.

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,315
Zaten tıp okumak ayrı bir zor, yanında da prog. dili öğrenmek, helalll
Benimki bir şey değil ki. Bizim hastanede bir profesör var. Bu adam, hep tıbbı bitirdi, üstüne TUS'u kazanıp, bir de profesör oldu. Yetmedi, bir de hukuk fakültesini bitirdi. İnek olmak biz tıpçıların kanında var, ne yapalım?

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,809
Benimki bir şey değil ki. Bizim hastanede bir profesör var. Bu adam, hep tıbbı bitirdi, üstüne TUS'u kazanıp, bir de profesör oldu. Yetmedi, bir de hukuk fakültesini bitirdi. İnek olmak biz tıpçıların kanında var, ne yapalım?
İnşallah ben de 5 sene sonra aranıza katılırm :)

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
Üniversite okuyamadın sanırım tamam avut kendini.
Bu sene gitcem üniversiteye sırf o 4 yıllık diploma için başka bir amaçı yok. Çevremde o kadar insan varki üniversite mezunu okuduğu bölüm veterinerlik ama çalıştığı iş inşaat sektörü.

023

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,609
Bu sene gitcem üniversiteye sırf o 4 yıllık diploma için başka bir amaçı yok. Çevremde o kadar insan varki üniversite mezunu okuduğu bölüm veterinerlik ama çalıştığı iş inşaat sektörü.
Sevdiği iş oymuş demekki :) (!)

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
910
Çok iyi bir üniversite ise evet.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dediğimi bir zaman sonra anlarsın sen gider üniversite okursun ama bir bakarsın üniversiteye gitmeyip aklını kullanan bir kişi senden daha iyi bir kademede olur.
Universite okuyan aklini kullanamiyor mu?

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
910
tabi nasıl bir duygu olduğunu bilmiyorum ama büyük ihtilmalle arkadaş gerçekten avunmak için böyle söylüyor
Bu tip insanlar, 10 basarili kisiden uni okumayip aklini kullanarak basarili olan 2 kisiyi goruyorlar, ama uni okuyup ustune bir de aklini kullanarak basarili olan 8 kisiyi gormuyorlar.

B3R4TS4R1

Asistan
Reaksiyon puanı
113
Konuyla ilgili değil ama yazılımcı olmak için matematiğin iyi olması gerekiyor demi

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
910
Konuyla ilgili değil ama yazılımcı olmak için matematiğin iyi olması gerekiyor demi
Bu, hangi alanda is yapmak istedigine bagli. Web tasarim icin 4 islem yeterli. Programlama icin matematikten ziyade matematiksel zeka lazim, cunku programlama aslinda algoritmadan ve problem cozmekten geciyor. Ama kriptografya (sifreleme bilimi) gibi bir sektorde yazilimci olacaksan cok ileri duzey matematik bilgisine ihtiyacin var.

• Beğen

B3R4TS4R1

Asistan
Reaksiyon puanı
113
Bu, hangi alanda is yapmak istedigine bagli. Web tasarim icin 4 islem yeterli. Programlama icin matematikten ziyade matematiksel zeka lazim, cunku programlama aslinda algoritmadan ve problem cozmekten geciyor. Ama kriptografya (sifreleme bilimi) gibi bir sektorde yazilimci olacaksan cok ileri duzey matematik bilgisine ihtiyacin var.
Bem daha çok programlama ile ilgilenmek istiyorum

yazılım_yazar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
aa şansa bak ki ben de web tasarlama alanında kendimi geliştirmek istiyordum. ne güzel dört işlem yeterliymiş

• Komik

023

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,609
aa şansa bak ki ben de web tasarlama alanında kendimi geliştirmek istiyordum. ne güzel dört işlem yeterliymiş
Web tasarım mı yoksa web sunucuları mı? Yani görünen kısmı mı yapacaksın (front-end) görünmeyen kısmı mı (back-end)?

basit

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,518
Diplama istiyorlar iş verenler. Eğer kendin şirket açarsan ve uzmansan bu konularda hiç gitme.