Yazılıma nereden başlayayım?

Shadow`

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İyi günler. Bilgisayar konusuna çok meraklıyım 10 senelik bilgisayar 8 senelik internet geçmişim var. Bu sene üniversite sınavlarına girdim ve Bilgisayar Mühendisi olmak istiyorum.
Bu arada da bu yaz tatilini fırsat bilip öğrenebildiğim kadar çok şey öğrenmek istiyorum bu konuda.

Şimdiye kadar bir sürü internet sitesi kurdum. Çok az PHP ve orta derecede HTML biliyorum.
Photoshopla da haşır neşir oldum bir aralar onu da az biliyorum yani kafama göre bir şey pek yaratamıyorum.(Dersler olmadan tek yapabildiğim Resimi ölçeklendirip ona uygun efektli yazılar yazmak:biggrin:)
Flash konusuna da meraklıyım ama hiç çalışmadım.

Yazılım konusundaki tecrübelerinizden faydalanıp nereden başlayıp hangi yolu izlemem gerektiğini merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Html I alfabe gibi ogrenip php yada asp ogrenmelisin. Ama ben phpciyim. Ayrica yaninda gorsel olarak jquery ajax ogrenmek sana kalmis. Ayrica masaustu yazilim olarak visual basic net c# c++ gibi dilleri ogrenerek baslayabilirsin.
Php vb konuda takildiginizi sorabilirsiniz.

Shadow`

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Peki hepsini aynı anda öğrenebilir miyim yoksa sırayla mı gideyim? ve nereden öğrenmemi tavsiye edersin?

ktlpby

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Pascaldan Başla C den yürü Java Flash la koş SİTE yaparak coş :=)) Bu dizilim umarım mantıklı olur :D Temelden başlayacxam diyorsan pascak 2 ayınıalmaz tamamen çözmen

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
Pascaldan Başla C den yürü Java Flash la koş SİTE yaparak coş :=)) Bu dizilim umarım mantıklı olur :D Temelden başlayacxam diyorsan pascak 2 ayınıalmaz tamamen çözmen

pascal dan baslama devri bitti, hala 10 sene önceki ezber tavsiyeler. python var ruby var

ktlpby

Doçent
Reaksiyon puanı
0
10 sene önce değil Haala Okullarda temel pascal ile atılıyor :D

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Bizde niye Java ile başladılar? :D

ktlpby

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Lise farkı.Ben ilk başlarda istemedim pascal C filan başlasak daha iyi olmazmı filan dedim ama sene sonunda olmasada 15 tatilde anladım temel için iyiymiş :D Ama okulda 1 senede anlatamadı öğretmen anlattıkarını 2 ayda bitirirdim :D Ama ne yapsın tüm sınıfa anlatıyor anlayan var anlamayan var :D Ama java ile başlamak isterdim :D

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Biz de lisede ya Pascal ya da Turbo C ile başlamıştık.

duff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben şuanda bilişim 11.sınıf öğrencisiyim. 10.sınıfta C# ile başladık yazılıma. Bu senede HTML ile giriş yapıp PHP, ASP.NET... diye devam etcekmişiz. Yani öyle dedi bizim bölüm şefi :D

selenyildiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
zaten pascal temelleri öğrenmek için kullanılıyo artık başka bişe için kullanan yok nerdeyse :D cok eskide kaldı..

Piyonist

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Matematik - Fizik - Geometri - Analitik Geometri - Analitik Düşünme - Farklı Tarzlarda Müzik Dinleme -En Az Bir Müzik Aleti Çalabilme - Algoritma - Pepee - Calliou - Kitap - Sosyal Aktiviteler
(Şaka yapmıyorum son derece ciddiyim bir yazılımcının çok yönlü düşünmesi gerekir. Olaya farklı açılardan bakabilmen lazım)

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Matematik - Fizik - Geometri - Analitik Geometri - Analitik Düşünme - Farklı Tarzlarda Müzik Dinleme -En Az Bir Müzik Aleti Çalabilme - Algoritma - Pepee - Calliou - Kitap - Sosyal Aktiviteler
(Şaka yapmıyorum son derece ciddiyim bir yazılımcının çok yönlü düşünmesi gerekir. Olaya farklı açılardan bakabilmen lazım)

matemati fizik geometri ve analitik Geometri oyun programlama ve bunları kullanacağı bi alanda yazılım yapmayacaksa bilmesine gerek yok :) müzik dinleme, müzik aleti çalabilme ile programlama yapmanın arasındaki bağı çözemedim bana çok saçma geldi :) Zaten iyi yazılımlar çıkarabilen adamlar zeki adamlardır, zekilik : herkesin düşünemeyeceği herkesin göremeyeceği şeyler gören ve düşünen kişidir. çalışkanlıkla karıştırılmaması gerekir. Ama Analitik Düşünme ve Algoritma çok önemli söylediklerinin arasından bir tek bunlara katılırım :)

Piyonist

Profesör
Reaksiyon puanı
3
matemati fizik geometri ve analitik Geometri oyun programlama ve bunları kullanacağı bi alanda yazılım yapmayacaksa bilmesine gerek yok :) müzik dinleme, müzik aleti çalabilme ile programlama yapmanın arasındaki bağı çözemedim bana çok saçma geldi :) Zaten iyi yazılımlar çıkarabilen adamlar zeki adamlardır, zekilik : herkesin düşünemeyeceği herkesin göremeyeceği şeyler gören ve düşünen kişidir. çalışkanlıkla karıştırılmaması gerekir. Ama Analitik Düşünme ve Algoritma çok önemli söylediklerinin arasından bir tek bunlara katılırım :)

Yanlış anlama ama yani en zeki insan bile bir aynı işi sürekli yaparsa mal olur. Burada amacım zihnini farklı alanlara da çekmek. Tamam bir hedefe odaklanmak/odaklanabilmek iyi bir şey bu sıra da kendini de harap etmemen lazım. Biraz daha önyargısız yaklaşırsan hepsinin nedenini anlayacaksın :)

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Yanlış anlama ama yani en zeki insan bile bir aynı işi sürekli yaparsa mal olur. Burada amacım zihnini farklı alanlara da çekmek. Tamam bir hedefe odaklanmak/odaklanabilmek iyi bir şey bu sıra da kendini de harap etmemen lazım. Biraz daha önyargısız yaklaşırsan hepsinin nedenini anlayacaksın :)

Zihni farklı alanlara çekmeye gerek yok, bırak ne istiyorsa onu yapsın :) Kesinlikle önyargı ile yaklaşmıyorum, ben bu işi yapıyorum, neyin ne olduğunu biliyorum ve nelere gerek olduğunu :) zaten bütün gün oturup harıl harıl beyin fırtınası yapıp kod yazmıyorsun, haliylede beyin rahatlıyor senin farklı şeyler yapmana gerek yok :) Ha hiçbirşey yapmada demiyorum yapacaksın tabiki gez toz dolaş ama o dengeyi iyi kurman gerek yoksa birinden yoksun kalıyorsun.

Piyonist

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Zihni farklı alanlara çekmeye gerek yok, bırak ne istiyorsa onu yapsın :) Kesinlikle önyargı ile yaklaşmıyorum, ben bu işi yapıyorum, neyin ne olduğunu biliyorum ve nelere gerek olduğunu :) zaten bütün gün oturup harıl harıl beyin fırtınası yapıp kod yazmıyorsun, haliylede beyin rahatlıyor senin farklı şeyler yapmana gerek yok :) Ha hiçbirşey yapmada demiyorum yapacaksın tabiki gez toz dolaş ama o dengeyi iyi kurman gerek yoksa birinden yoksun kalıyorsun.

He işte sen bu işi yapıyorsun. Sen farklısın herkes senin gibi değil ya da sen herkes gibi değilsin. Herkesin kafası olayları farklı şekilde algılıyor.

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
He işte sen bu işi yapıyorsun. Sen farklısın herkes senin gibi değil ya da sen herkes gibi değilsin. Herkesin kafası olayları farklı şekilde algılıyor.

Yapan birisi olarak söylüyorum ben bunları zaten, yapmayıp oturduğum yerden ordan buradan duyup ahkam kesmiyorum :)(Senin için söylemiyorum üzerine alınma :) )