- Moderatör
- #1
Merhaba. Çok bilgisayarla ilgilenemediğim için ikisinden birini seçip ağırlık vereceğim. 3D modellemeye mi ağırlık vermeliyim yoksa yazılıma mı? C# ve Python öğrenmeye çalışıyorum bu arada.
İleride gayrimenkul danışmanı olmak istiyorum, bunları freelance için öğreniyorum. Yapacağım mesleğe bir katkısı olmaz yani.Amacınızın ne olduğuna bağlı olarak cevabı değişir bu sorunun. İlerde ne olmak istiyorsunuz veya öğrendikten sonra ne yapacaksınız bunlara göre seçilmeli.
Az biliyorum yazılım. 3D modellemeye gelecek olursam, yapıyorum bir şeyler ama daha çok yolum var.Şuan ne kadar biliyorsun?
Teşekkürler.Yazılım öneririm kesinlikle ama üretken ve inovatifsen 3d. Yazılımda neler yapabiliyorsun? Tek basina sıkıcı olur ama
Mesaj otomatik birleştirildi:
Basarida en onemli faktorlerden biridir ortaklasmak. Sana abi tavsiyesi bu isler boyle bireysel zor yürür. Arkadaslarından varsa bu konulara ilgili birlikte birşeyler yapın. Hic yoksa oturdugun cevrende vardır illaki biri. O da yoksa topluluklar var. Su aralar kimse bunun farkında değil. Hatırlatmak istedim.
Modellemeden daha rahat para kazanırsın. Daha çok demiyorum daha rahat kazanırsın. Kazanacağın paranın çokluğunu yaptığın işin büyüklüğü belirler her iki meslektede. Ben yazılım mühendisi olmak istesemde kendimi modellemede geliştirmeye çalışıyorum para kazanma konusunda rahat ettirecek ve neden olmasın yani kendimi geliştirmiş oluyorum resim ve hayal gücü konusunda.Merhaba. Çok bilgisayarla ilgilenemediğim için ikisinden birini seçip ağırlık vereceğim. 3D modellemeye mi ağırlık vermeliyim yoksa yazılıma mı? C# ve Python öğrenmeye çalışıyorum bu arada.
Teşekkür ederim.Modellemeden daha rahat para kazanırsın. Daha çok demiyorum daha rahat kazanırsın. Kazanacağın paranın çokluğunu yaptığın işin büyüklüğü belirler her iki meslektede. Ben yazılım mühendisi olmak istesemde kendimi modellemede geliştirmeye çalışıyorum para kazanma konusunda rahat ettirecek ve neden olmasın yani kendimi geliştirmiş oluyorum resim ve hayal gücü konusunda.
Çok teşekkürler, ciddiye alacağım.Freelancer ikinci bir is icin yapacaksan yazilim onermem. Cok fazla kafa patlatman gereken bir meslek zaten. Bu sekilde hem ogrenme surecin cok sancili gecer hem de sonrasinda ana isini etkiler. Bu aralar herkes yazilim ovuyor, kazanilan para miktarindan bahsediyor ama su an Dunya uzerinde en erken emekli olmak isteyen meslek dallarindan birisi yazilimcilar. Surekli guncel kalmaya calismak cok yorucu cunku. Tavsiyem 3D modelleme - cizim tarafindan gitmeniz.