Yazılım Mühendisliği

muhsinodabasi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, ben lise 3 öğrencisiyim. İleride önemli bir yazılım şirketi kurmak hayalim. Özellikle cep telefonlarındaki işletim sistemlerine çok imreniyorum. Yani: " Ben daha iyisini yaparım, daha güzelini tasarlayabilirim" gibisinden hisler içimi kemiriyor, beni heyecanlandırıyor. Meraklıyım yani. Tasarım yeteneğim de var. İleride yapmak istediğim iş önemli bir şirkette tasarımcı olmak ya da kendi şirketimi kurup önemli yerlere gelmek. Böyle bir iş yapmak için yazılım müh. mi bilgisayar müh. mi okumam gerekiyor ?

Diyelim ki cevabınız yazılım mühendisliği oldu. Yazılım müh. ülkemizde çok gelişmiş bir meslek dalı değil. Galiba İstanbul Aydın Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi hariç adamakıllı bir üniversite yok. Bunlarında puanları bana epey düşük geldi. Yani derslerimin kötü olmadığını söylemeliyim. Dershane hocam mühendislik okunacaksa yurt dışında okunmalı der hep. Ve bana yazılımda Hindistan'ın önemli mevkilerde olduğundan bahseder. Sizce ne yapmalıyım ?

Ve son sorum. Şuan ben dahil şimdiden herkeste bir ygs heyecanı başladı. Bir yandan 11. sınıfı halletmeye, bir yandan ucundan ucundan ygs çalışmaya çalışıyoruz. Kısacası sıkıntılı bir dönemdeyim ve devamı da gelecek de. Bu sıkıntılı dönemimde sizce programlamada ve tasarım programlarına dair bir çalışma yapmalı mıyım ? Bir ön hazırlık gibi. Çünkü pes oynamaktan, sdn ye girip haber okumaktan, powerpointten sunum hazırlamaktan ve paintten tasarım yapmaktan başka bir şey bildiğim söylenemez.

Okuyup cevaplayanlara şimdiden teşekkürler.

kaymakam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayar, yazılım, elektronik bunların hepsi yazılım konusunda uzmanlaşabileceğin alanlar. ancak büyük bir hedefin varsa senin şimdiden bu tür şirketlerin hangi konularla uğraştığını, hangi müşterilere hitap ettiklerini araştırman gerekir. üniversite sana sadece vizyon konusunda ipuçları verir.

Munitionis

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Bak şimdi dostum Bilgisayar Mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim istediğin şeyi bilgisayar mühendisliğinden yaparsın.Gelelim bir şey öğrenmek gerekiyor mu hayır gerekmiyor tabii bir ön hazırlığın olsa daha rahat olursun ama sana verdikleri programlama dersi 0 dan oluyor ondan o konuda telaş etme otur derslerine çalış ve iyi bir üniversite hedefle.Sonrasında eğer iyi ingilizcen varsa erasmus veya yüksek lisans ini yurtdışında yap gerisi çok rahat gelir :)

lozgur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende yazılım mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim. İlk önce şunu söylemeliyim ki sana bizim okulda bilgisayarla yazılım mühendisliği arasında çok büyük uçurumlar bulunmuyor(okulun hangisi diye soracak olursan İzmir Ekonomi Üniversitesi). Neden diye sorucak olursan da iki bölümününde aldıdığı dersler hemen hemen aynı bizim okuldu, ama şu yönü var ki bilgisayar mühendisliği öğrencileri elektrik, elektronik ya da işletim sistemleri alırken bizim onlardan ayrıldığımız noktalar proje yönetimi yazılım mimarisi vb. gibi dersler oluyor. Yani yazılım mühendislerini birazcık da yönetici olarak yetiştiriyorlar bir nevi. Ama şu da var ki 3. ve 4. sınıfta seçmeli derslerle aradaki farkları kapatabiliyorsun. Şimdi gelelim hocanın dediği yurt dışı olayına, yurt dışı evet önemli ama bizim bölümde en önemli şey senin ne istediğin ve kendini ne kadar geliştirebildiğindir yani kısacası bu işler sadece okulun vermiş olduğu eğitimle olucak şeyler değildir ;)

emretanriverdi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, ben lise 3 öğrencisiyim. İleride önemli bir yazılım şirketi kurmak hayalim. Özellikle cep telefonlarındaki işletim sistemlerine çok imreniyorum. Yani: " Ben daha iyisini yaparım, daha güzelini tasarlayabilirim" gibisinden hisler içimi kemiriyor, beni heyecanlandırıyor. Meraklıyım yani. Tasarım yeteneğim de var. İleride yapmak istediğim iş önemli bir şirkette tasarımcı olmak ya da kendi şirketimi kurup önemli yerlere gelmek. Böyle bir iş yapmak için yazılım müh. mi bilgisayar müh. mi okumam gerekiyor ?

Diyelim ki cevabınız yazılım mühendisliği oldu. Yazılım müh. ülkemizde çok gelişmiş bir meslek dalı değil. Galiba İstanbul Aydın Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi hariç adamakıllı bir üniversite yok. Bunlarında puanları bana epey düşük geldi. Yani derslerimin kötü olmadığını söylemeliyim. Dershane hocam mühendislik okunacaksa yurt dışında okunmalı der hep. Ve bana yazılımda Hindistan'ın önemli mevkilerde olduğundan bahseder. Sizce ne yapmalıyım ?

Ve son sorum. Şuan ben dahil şimdiden herkeste bir ygs heyecanı başladı. Bir yandan 11. sınıfı halletmeye, bir yandan ucundan ucundan ygs çalışmaya çalışıyoruz. Kısacası sıkıntılı bir dönemdeyim ve devamı da gelecek de. Bu sıkıntılı dönemimde sizce programlamada ve tasarım programlarına dair bir çalışma yapmalı mıyım ? Bir ön hazırlık gibi. Çünkü pes oynamaktan, sdn ye girip haber okumaktan, powerpointten sunum hazırlamaktan ve paintten tasarım yapmaktan başka bir şey bildiğim söylenemez.

Okuyup cevaplayanlara şimdiden teşekkürler.
kardeş sen benim içimdekileri yazmışsın. bende lise 2 öğrencisiyim.(yazılım bölümü). benimde en büyük hayalim iyi bir yazılımcı olmak . özellikle de android de :D