Yazıdığım Programı Nasıl Güncellerim ?

Fast Furious

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba ;

Direk konuma geçicem , bir program yaptım masaüstü , ancak programa veri akışı gerçekleştirmek istiyorum. İnternet üzerindeyken kendini güncellemesini istiyorum. Sürüm güncellemesi farklı yalnız.

Programıda şöyle anlatim. Yakında gelecek oyunları yazıyorum güncel sistem lerini yazıyorum ancak sürekli sürüm yani programı değilde internet üzerindeyken o programa ayar veya yazı yazmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim ?

Toxifera

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Dostum bu konu hakkinda hicbir bilgim yok fakat belki bir fikir olur diye aklima gelen seyleri soyluyorum;
Bir FTP serverine güncelledigin programin kaynak kodunu, resimleri gibi proje için gerekli ögeleri atiyoruz ve programi ilk calistirdigimizda o FTP serveri kontrol ediyor eger projenin suanki boyutundan farkli ise (ayni olma ihtimalide var ama az; bu konu uzerinde yogunlasilabilir) o dosyalari FTP serverimizden aliyor.Aldiktan sonra ayni dizine kaydediliyor dosyalar ve program kapatilmadan yeni kaynak kodunu compile ettiriyoruz.Ardindan yeni programi acmak icin gerekli koduda ekleyip eski exe dosyasini ve proje dosyalarini sildiriyoruz.Sanirim bu kadar.Böyle bir mantik gelistirilebilir ama tabi yazdiginiz dile vs. çoğu şeye bağli.Umarim bir fikir olusturabilmisimdir.Iyi gunler

Fast Furious

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum bu konu hakkinda hicbir bilgim yok fakat belki bir fikir olur diye aklima gelen seyleri soyluyorum;
Bir FTP serverine güncelledigin programin kaynak kodunu, resimleri gibi proje için gerekli ögeleri atiyoruz ve programi ilk calistirdigimizda o FTP serveri kontrol ediyor eger projenin suanki boyutundan farkli ise (ayni olma ihtimalide var ama az; bu konu uzerinde yogunlasilabilir) o dosyalari FTP serverimizden aliyor.Aldiktan sonra ayni dizine kaydediliyor dosyalar ve program kapatilmadan yeni kaynak kodunu compile ettiriyoruz.Ardindan yeni programi acmak icin gerekli koduda ekleyip eski exe dosyasini ve proje dosyalarini sildiriyoruz.Sanirim bu kadar.Böyle bir mantik gelistirilebilir ama tabi yazdiginiz dile vs. çoğu şeye bağli.Umarim bir fikir olusturabilmisimdir.Iyi gunler
Gerçekten güzel anlattın ancak bide hani görsel olarak anlatılan bir yer olsa daha iyi kafama otura bilir.

Fast Furious

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İnternette şöyle bir makale buldum Atakan Yasin Uludağ – C# ile Program Güncellemesi Yapmak.Burada da fikir verilmesi amaçlanan bir proje var umarım yardımcı olur.
Aslında süper bu elinede sağlık arayıp bulmuşsun çok teşekkürler ancak benim demek istediğim programı güncelleştirmeden internet üzerinden değiştirmek istiyorum C# Web Servislerine Giriş bende böyle birşey buldum ancak şimdi visual la bu uyumlu olmuyor herhalde ve anlamadımda tam zaten.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,010
Facebook başlatıcısı gibi web sayfana link veren ve sayfanı açan bir uygulama yazarsın. Hep güncel kalır.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,010
Meselâ benim cep telefonumda bir Facebook başlatıcısı var, Twitter için var, Google ana sayfası için var. Bunlar söz konusu sayfaya birer lik içeriyorlar ve başlatıcı tıklandığında tarayıcı açılıyor ve link üzerinden anasayfaya veya kullanıcı hesabına bağlanıyor. aynısı Masaüstünde de olmaması için bir neden yok.

Fast Furious

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Meselâ benim cep telefonumda bir Facebook başlatıcısı var, Twitter için var, Google ana sayfası için var. Bunlar söz konusu sayfaya birer lik içeriyorlar ve başlatıcı tıklandığında tarayıcı açılıyor ve link üzerinden anasayfaya veya kullanıcı hesabına bağlanıyor. aynısı Masaüstünde de olmaması için bir neden yok.
Peki ya nasıl kullanılıyor bu ?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,010
Link'ler, birisi buraya ve diğeri ana sayfaya yönlendiriyor. (sağ tıklayıp, "yeni sekmede aç" seç) Bir limnk, yönlendirme işlemi yapar.

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Üstteki mesajın dediği çok daha mantıklı, böyle bir programa gerek var mı bilmiyorum ama illaki program üzerinde güncelleme yapacaksanız çok basit bir yöntemi var. Program ilk açılırken önce önce karşı bilgisayara istek gönderir, güncelleme varsa tüm güncellemeleri programın kurulu olduğu klasöre veya başka bir yere indirir, ardından bu klasördeki verileri programa çekip gösterir.

Fast Furious

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Link'ler, birisi buraya ve diğeri ana sayfaya yönlendiriyor. (sağ tıklayıp, "yeni sekmede aç" seç) Bir limnk, yönlendirme işlemi yapar.
Sizin dediğiniz gibi yaptım.
Üstteki mesajın dediği çok daha mantıklı, böyle bir programa gerek var mı bilmiyorum ama illaki program üzerinde güncelleme yapacaksanız çok basit bir yöntemi var. Program ilk açılırken önce önce karşı bilgisayara istek gönderir, güncelleme varsa tüm güncellemeleri programın kurulu olduğu klasöre veya başka bir yere indirir, ardından bu klasördeki verileri programa çekip gösterir.
Bu mantığı tam anlayamadım. Ama kafamda aslında Steam'deki paket çıkartma veya güncelleme yaparken o kısımdaki şeyi yapmak isterdim.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Fast Furious'a ekleme yapayım.
Dosyaları boyuta göre değil de hash'a göre kontrol ederseniz daha sağlıklı olur.
Nitekim modifiye edilmiş bir dosya yine aynı boyuta sahip olabilir.
En popüler hash tekniği MD5'tir ama ben daha güvenli olan SHA-1'i öneririm.
C#'ta bunlar nasıl hesaplanıyor araştırın.

bluviaggiatore

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
biz şöyle yapıyorduk ;

Program açılışında güncelleme var mı yok mu diye güncelleme yapılacak web adresine program bağlanır .
Güncellemenin olup olmadığını kontrol ettiği dizinde, bir metin dosyası olur içinde versiyon numarası ve değişen dosyaların uzantıları ve adları yer alır . Versiyon numarası ile kurulu olanı karşılaştırır farklı ise dizinde kayıtlı olan dosyaları indirir ve kopyalanması gereken yerlere kopyalar ,yeni versiyonu kendi dizininde günceli ile değiştirir .Bu böyle devam eder gider.

Fast Furious

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şuanda zaten FTP den ben kontrol işlemini gerçekleştirdim. Onda sorun yok. Güncellemeyi kontrol ettirip link ekleyip tarayıcıdan link açılarak setup dosyasını oluşturmuştum onu açıp praogramı yükleye biliyor. Ancak şimdede benim yapmak istediğim.

Aşağıdaki resimler gibi tabi bunlar PROF ancak hani yakınından bile geçsem yeridir.

Ekli dosyalar

• nv.PNG
    nv.PNG
    283 KB · Görüntüleme: 749
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    72.4 KB · Görüntüleme: 337