Yazıcıdan virüs bulaşır mı

anakin020304

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Merhaba virüslü bilgisayara bağlı bir eski sayılabilecek hp bir yazıcı bağlıydı ben bu yazıcıyı virüslü olmayan bilgisayarıma taktım ve 15-20 dakika usb üzerinden bağlı kaldı kendi virüs olmayan bilgisayarıma virüs bulaşır mı bu arada virüs BRONTOK

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Merhaba virüslü bilgisayara bağlı bir eski sayılabilecek hp bir yazıcı bağlıydı ben bu yazıcıyı virüslü olmayan bilgisayarıma taktım ve 15-20 dakika usb üzerinden bağlı kaldı kendi virüs olmayan bilgisayarıma virüs bulaşır mı bu arada virüs BRONTOK
Zor Ama İmkansız Değil Bence

PİXEL BEY

Asistan
Reaksiyon puanı
45
İlk başta korona virüsü sandım :D ama bence bulaşmaz

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,739
Bulaşmaz. Yazıcıya birden fazla bilgisayarın bağlı olduğu bilgisayarlar arası ağ varsa ancak oradan bulaşma imkanı olabilir. Bu da yazıcıdan değil bilgisayarlar arası bir ağ olduğundandır yine.

anakin020304

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Bulaşmaz. Yazıcıya birden fazla bilgisayarın bağlı olduğu bilgisayarlar arası ağ varsa ancak oradan bulaşma imkanı olabilir. Bu da yazıcıdan değil bilgisayarlar arası bir ağ olduğundandır yine.
virüslü bilgisayar internete ethernet ile bağlı diğer bilgisayar ise wifi üzerinden bağlı bu şekilde bulaşır mı ?

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,739
virüslü bilgisayar internete ethernet ile bağlı diğer bilgisayar ise wifi üzerinden bağlı bu şekilde bulaşır mı ?
Dediğim gibi her iki cihazın aynı internet ağına bağlı olması değil bu dediğim. Bu dediğim aynı bağlantı üzerinde bilgisayarların dosya alışverişi yapabileceği bilgisayarlar arası bir iç ağ. Virüslü bilgisayara virüs üzerinden uzaktan erişim sağlanabiliyorsa diğer iç ağdaki bilgisayara da ulaşılabilir. Diğer türlü yazıcı üzerinden bulaşma imkanı çok zor.

Son düzenleme:

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Zannetmiyorum

erdoyıl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
içeri girmeden evvel yazıcıdan corona bulaşma ihtimali üzerine yazacağım sanmıştımsjkhdjf

26¥¥26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,553
Bulaşır bulaşır.Kesin bulaşır hatta yoğun bakıma alırlar.Bir aralar bilgisayarı televizyona bağlıyordum annemlerde bu tlevizyonu bozacak diye söyleniyordu.Abiciğim biz neden kendi malımızı bozalım.Şu zihniyetten bi kurturalım.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
öyle bişey olsa avler köşe olurdu...

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Mümkün. Lakin 300 tl'lik yazıcılar değil de genelde kurumsal bazdaki ürünler ile.

Hatta bir de reklam yapayım hpyi.