Yavuz Sultan Selim, Alevi katliamı yaptı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Bu üsluba karşı verilecek cevabım yok, ben cahilim...

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yok Alevisin yok Sünnisin yok Hanefisin yok Kürtsün yok Lazsın yok Türksün....

Ulan kime ne ! neysem neyim kime batıyor bu Avrupalılara Türküm hanefiyim ama öncesinde insanım ben

diğerleriyle alıp veremediğim yok Ülkeme vatanıma yeltenme o kadar ...

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Şöyle bir düşünelim. O devirden bahsediyoruz ki haritalara bakarsanız o dönemde Sina çölünü bulu en kısa yolu tayin edemezsiniz. GPS yok, belli bir otoban yok :). Düz yolda kılavuzunuz olur fakat çölde hayatta kalarak geçmek durumundasınızdır. Ve Yavuz bu çölü o dönem şartlarında artı olarak bir orduyla en kısa zamanda geçen kişidir. Ara bilgi olarak İsrail Mısıra girdiğinde nasıl yaptınız bunu diye sorarlar ve dönemin İsrail komutanı cevap verir : Siz hiç tarih okumaz mısınız? Yani Yavuz. Bu tür bir olayda insan gayret ve çabasının üstünde birşeyler var muhakkak. Yani elhak doğrudur.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

arkadaşım mesele sadece din ve dindaşlarla savaşşa açıkla nolur bana aydınlat beni,şu dünyada dindaşıyla savaşmayan bir millet devlet göster, hadi ateist olsunlar ( olmaz ya zaten). Nolur göster! İşi dine çekme!

Önce yazdıklarımının tamamını oku :) Ben savaşların gayet normal olacağını belirttim. Anormal bulduğum ise Hz.Peygamberin müslümanlarla savaşa, öldürmeye, işgal etmeye giden bir padişaha çöl de klavuzluk yapıtığına inanılması. Hz.Muhammedin böyle bir taraf tutacağını, müslümanların ölümü için klavuzluk yapacağını düşünmek nasıl bir müslümanlık anlayışıdır diye sordum. İşi dine çeken ben değilim, konunun başından itibaren okursan, konuyu din ile kimin ilişkilendirdiğini gayet iyi görürsün de görmek istermisin bilemem :)

hızıracil

Doçent
Reaksiyon puanı
4
kanuninin dizisi yapıldı ne hale getirdiler birde yavuz sultan selimin hayatı dizi yapsalar vay halimize

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...