Yavru Muhhabet kuşu nasıl bakılmalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ex0mr24
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ex0mr24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Bugün yeni Yavru Muhabbet Kuşu Aldım hareketsiz duruyor sizce napilmali 3-4 gün kafesten çıkmıcak biliyorum onları şimdi suluguna falan suyunu koydum ama Kendim İçirmeye çalışmalıyım yoksa kendisi içermi aç susuz kalmasından korkuyorum herşeyi tam yemi suyu.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Resimini de atsaydın keşke konu güzelleşirdi :) Bence Alışır zamanla. Biraz acıksın yerinde duramiycak :D

Ex0mr24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Resimini de atsaydın keşke konu güzelleşirdi :) Bence Alışır zamanla. Biraz acıksın yerinde duramiycak :D
Bazı Sorunlarla karşılaştık diyor resim atamıyor ama endişelerini gönderdiğiniz için minnettarım☺️
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne kadar yavru? kendisine bakabilir.Pencereleri açıp ceyranda sakın tutma dayanıksızlar.
35günlük heryer kapalı zaten ama klimalı ortamda çok açılıyor klima

BatinY

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,492
Eskiden ben de çok baktım muhabbet kuşu. Hiçbir şey yapmamıştım özel olarak, zamanla alışmışlardı.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Bazı Sorunlarla karşılaştık diyor resim atamıyor ama endişelerini gönderdiğiniz için minnettarım☺️

Resim 1 MB aşağısı olursa foruma yüklenir.

delete user

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,781

Kafesini başka bir yere taşı kenarda bir yerde dursun.

sev cici kuşu. :D

BatinY

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,492
Yavru olduğundan Özel bir ilgi istermi diye endişelenmiştim
Genelde yapılması gerek tabi, öyle ilgilenirsen daha çabuk alışır. Mesela elinle yem vermeye çalışabilirsin, kafes içinde uçup kaçmaya çalışacaktır ama zamanla alışır eskiden araştırdığımda böyle yapanlar vardı.

Ex0mr24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15

Ekli dosyalar

• IMG_20210319_220117~2.jpg
    IMG_20210319_220117~2.jpg
    80.3 KB · Görüntüleme: 77

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,237
Şu anki kuşumu aldığımda 3 aylıktı sanırım, yavru olarak görülür. Ekstra bir şey yapmadım ancak soğukta tutmamaya çalışın, çok hassaslar. Ayrıca korkutmayın, sonrasında hiç yaklaşmıyor.

Ex0mr24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Şu anki kuşumu aldığımda 3 aylıktı sanırım, yavru olarak görülür. Ekstra bir şey yapmadım ancak soğukta tutmamaya çalışın, çok hassaslar. Ayrıca korkutmayın, sonrasında hiç yaklaşmıyor.
Şuan zaten ayrı bir İlgideyim kimseyi yaklaştırmıyorum soğuktada kalmaz zaten biz çok klima açan bir aileyiz Suanki Yeride İyi Klima ona vurmuyor sanırım yeri ayarladım :)

Juan.S

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
@Ex0mr24, Annem güneşe kuşları koymuştu. Sabah bir baktık, ikili kombo yapmış kadın. Üzülmedim değil.

Kendisi alışacak, bir şey yapmanıza gerek yok. Kuşların da bir profili oluyor. :D Hemen alışan da oluyor, çok yavaş alışan da.

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,237
Şuan zaten ayrı bir İlgideyim kimseyi yaklaştırmıyorum soğuktada kalmaz zaten biz çok klima açan bir aileyiz Suanki Yeride İyi Klima ona vurmuyor sanırım yeri ayarladım :)
Mümkünse yerini değiştirmeyin, alıştıktan sonra değişince gidip orada bekliyor garibim... Evdekileri de görsün ki sonrasında korkmasın.

Ex0mr24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Ters bir durum olursa kafese bir şey örtebilirsin. :)
Bende Tam Onu Soracaktım Sizce Üstüne Havlu Gibi bir şey ortmelimiyim 1.gunden Sıcak ortam genellikle ama

Mümkünse yerini değiştirmeyin, alıştıktan sonra değişince gidip orada bekliyor garibim... Evdekileri de görsün ki sonrasında korkmasın.
Aileme Bizzat Söyledim zaten Değiştirmeyin die :D

delete user

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,781
Bende Tam Onu Soracaktım Sizce Üstüne Havlu Gibi bir şey ortmelimiyim 1.gunden Sıcak ortam genellikle ama
Ev soğudumu örtebilirsin.Örnek evin sıcaklığı 15 derece veya daha düşükse.Pencereler açık ev ceyran yapıyorsada mutlaka örtmelisin.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464
İyi bakmak lazım yavrulara. Evet zamanla alışacaktırlar. Benim muhabbet kuşumda alıştı. Kendi haline bıraktım ve tabii ki ilgileniyorum da. Baya da mutlu ve hareketli. Hemen evinin kapısını açınca 2-3 tur uçuyor. ??