YASAK Dedikleri :)

mekanikdesign

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Senin deden de böyleydi. ‘Bu elma yasak!’ dediler dayanamadı yedi hemen. Erkeksen, o kadın yasak dediklerinde engel olamıyorsun onu istemene… Kadınsan, o adam yasak dediklerinde daha bir heyecanlanıyorsun.
Evlendiğinde ayrılmak yasak olduğu için ayrılmak istiyorsun. Evlenmeyip beraber yaşadığında ayrılmak yasak olmadığı için uzun sürüyor birlikteliğin. Baban ‘eve erken gel’ dediğinde neden geç gitmek istiyorsun sence? ‘İstediğin zaman eve gelebilirsin!’ denildiğinde neden evden çıkmıyorsun acaba? Küçükken büyük olmayı, büyükken küçük olmayı neden istiyorsun? Engel olamıyorsun yasaklara, sevdalanmalara, çünkü kanında var bu senin!
Sen var ya sen hiç değişmedin. Dedenle senin aranda 150.000 senelik kalın bir karbon kağıdı var. Hepsi bu…
İnsan düşünür: Eee bu benim kanımda var öyleyse! Ben ne yapabilirim ki ayrıca dedem büyük adamdı, laf söyletmem ona göre!
Bilge adam cevap verir: Yanlış ve basit yasaklara uyuyorsun dedesinin torunu!

Binlerce Doğru Yasak Seni Bekliyor
Kafanı kaldır da şöyle bi etrafına bak! Ne çok yasak var, senin görmek istemediğin. O çocuğun yaşaması yasak mesela. Kalbinde problem var! Kalbini değiştirmek bile yasak! Hatta kalbi değişse bile yaşaması yasak! Hadi bir şeyler yap ve del o yasağı. Yaşasın Şevval bebekler. Ciğerler dağlanmasın.
Çocuğunun adam gibi yetişmesi yasak. ÖSS’ye girmeden üniversiteye girmek yasak. Çimlere basmak yasak. Gece yarısı özgürce sokağa çıkmak yasak. Afrika’da karın doyurmak yasak. O çocuğun sokağında bulunan lağım çukuruna düşmeden koşup oynaması yasak…
Haydi bir şeyler yap, gel del bu saçma sapan yasakları da bir işe yarasın bu yasak merakın. 300 bin yasak var, sen sadece bildiğin 5 yasağa odaklanmışsın. Hadi seçici ol. Madem ki bir yasağı deleceksin, doğru yasağı del. Yasaklara karşı, karşı konulmaz bu zaafını abart biraz. Bağlanıp ta bir yasağa geldiğin gibi gitme. Gürültü çıkar sesin duyulsun…

Yasak, ulaşılması serbest olmayan şey demektir. Ancak her ne hikmetse bunların tamamı ulaşıldığı anda değer kaybeder. İnsan ömrünü verir bazen bir yasağa, yasaklığı biter bitmez sırtını döner ve sanki hiçbir şey olmamış gibi geldiği istikamete geri döner. O halde madem ki böyle olacak, ulaşınca değersiz olacak, öyle şeylere ulaşmaya çalış, öyle şeylere sevdalan ki sen ulaşınca, yani o şey, değer kaybedince bir başkasının hayatı değişsin. Boşa adım atma. Bazı şeyler hayalde güzeldir, gerçekleşmesi için çırpınma. Gerçekleşince gizemi gider, tadı kaçar.

Son söz: Hiçbir şeyin gerçeği hayalinden daha güzel olamaz!

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
okulun tuvaletinde sigara içmek yasaktı ama orda içtiğim sigaranın tadını hiç bi zaman alamadım :D