Birkan Öztürk
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 154
Arkadaşlar selam. Öncelikle bu yani yaşadığım durumu Google'da nasıl aratacağımı bulamadım yani böyle bir hastalık var mı varsa adı ne vs. hiç bir şey bilmiyorum o yüzden derdimi anlatmak ve belki benim gibi biri vardır diye düşündüm. Arkadaşlar benim sorunum şu: Korku filmlerinde korkmak değil ama böyle çok vahşi ya da her hangi bir olay gördüğüm de otomatikman ter boşaltıyorum güç kaybediyorum böyle bacaklarım vs. tutmuyor anlayacağınız çok kötü oluyorum ama bu korku değil. Korku olsa daha da güçlenmem lazımken çok kötü oluyorum örnek olarak: Sınıfta boş dersteydik ve Son durak 5 adlı filmi izliyorduk bilen vardır çok vahşi bir film mesela onda ölüm sahneleri beni çok etkiledi ve ben uyumama rağmen o sesli duymam hayal etmeme yetti yani sıra su olmuştu kalkamıyordum vs. Ondan sonra It adlı bir film izledik bilen vardır Korku ve gerilim yine. Film hiç korkunç değil bazen komik bile ama o kızın saçını kesmesi vs. beni nedense saçma şekilde etkiliyo işte palyaçonun adamı yemesi işte vahşi sahneler çocuk sanırsam kız oluyordu falan yani düşünün kızın saçını kesmesi, çocuğun kız olması vs. beni nedense saçma bir şekilde etkiliyor ve bu etki: Aşırı terleme güç kaybetme gibi oluyor. Ya inanılmaz bir şey ki Arif V216'ya gitmiştik orada bir kadın vardı ya kör numarası yapan başta. O kör olduğunda benim gözlerim vs. ağrıdı çok rahatsız oldum bacaklarım hele çok ağrıdı ama en çok gözüm ağrıdı yani karşıdaki karakterin hastalığını hissediyorum sanki. Aynı şekilde bir çocuğun bacakları var ama yürüyemiyordu mesela onu izlerken bacaklarıma ağrı giriyordu yani kısaca bu biliyorum durumumun kısası bile bu kadar uzun bir problem. Sizce bu neden kaynaklanıyordur yani arkadaşlarım benle dalga geçiyor korkak vs. diye ama bilmiyorlar ki ben korkmuyorum yani bu lanet olası sorundan nasıl kurtulabilirim?