Yaşadığım Garip Bir Psikolojik Sorun

Birkan Öztürk

Doçent
Reaksiyon puanı
154
Arkadaşlar selam. Öncelikle bu yani yaşadığım durumu Google'da nasıl aratacağımı bulamadım yani böyle bir hastalık var mı varsa adı ne vs. hiç bir şey bilmiyorum o yüzden derdimi anlatmak ve belki benim gibi biri vardır diye düşündüm. Arkadaşlar benim sorunum şu: Korku filmlerinde korkmak değil ama böyle çok vahşi ya da her hangi bir olay gördüğüm de otomatikman ter boşaltıyorum güç kaybediyorum böyle bacaklarım vs. tutmuyor anlayacağınız çok kötü oluyorum ama bu korku değil. Korku olsa daha da güçlenmem lazımken çok kötü oluyorum örnek olarak: Sınıfta boş dersteydik ve Son durak 5 adlı filmi izliyorduk bilen vardır çok vahşi bir film mesela onda ölüm sahneleri beni çok etkiledi ve ben uyumama rağmen o sesli duymam hayal etmeme yetti yani sıra su olmuştu kalkamıyordum vs. Ondan sonra It adlı bir film izledik bilen vardır Korku ve gerilim yine. Film hiç korkunç değil bazen komik bile ama o kızın saçını kesmesi vs. beni nedense saçma şekilde etkiliyo işte palyaçonun adamı yemesi işte vahşi sahneler çocuk sanırsam kız oluyordu falan yani düşünün kızın saçını kesmesi, çocuğun kız olması vs. beni nedense saçma bir şekilde etkiliyor ve bu etki: Aşırı terleme güç kaybetme gibi oluyor. Ya inanılmaz bir şey ki Arif V216'ya gitmiştik orada bir kadın vardı ya kör numarası yapan başta. O kör olduğunda benim gözlerim vs. ağrıdı çok rahatsız oldum bacaklarım hele çok ağrıdı ama en çok gözüm ağrıdı yani karşıdaki karakterin hastalığını hissediyorum sanki. Aynı şekilde bir çocuğun bacakları var ama yürüyemiyordu mesela onu izlerken bacaklarıma ağrı giriyordu yani kısaca bu biliyorum durumumun kısası bile bu kadar uzun bir problem. Sizce bu neden kaynaklanıyordur yani arkadaşlarım benle dalga geçiyor korkak vs. diye ama bilmiyorlar ki ben korkmuyorum yani bu lanet olası sorundan nasıl kurtulabilirim?

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Psikiyatrist'e gidip tedavi olman gerekebilir.

Birkan Öztürk

Doçent
Reaksiyon puanı
154
Psikiyatrist'e gidip tedavi olman gerekebilir.
Değil mi hocam yani gitmem gerekiyor. Anlamıyorum yani o kadar rahatsız oluyorum ki bu durumdan yani kafamı koyup mesela sınıf film izliyor yine o rahatsızlığımı tetikledi, uyuyorum çalışıyorum o duyduğum sesler vs. engel oluyor hayal gücüm ile her şey bitiyor yine yani ne yapacağımı bilmiyorum büyük ihtimalle dediğinizi yapacağım.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Değil mi hocam yani gitmem gerekiyor. Anlamıyorum yani o kadar rahatsız oluyorum ki bu durumdan yani kafamı koyup mesela sınıf film izliyor yine o rahatsızlığımı tetikledi, uyuyorum çalışıyorum o duyduğum sesler vs. engel oluyor hayal gücüm ile her şey bitiyor yine yani ne yapacağımı bilmiyorum büyük ihtimalle dediğinizi yapacağım.
Geçmiş Olsun diyorum.
Normal bir problem olsa atlatabileceğin tavsiyeler sunabilirdim ama maalesef durum ciddi gibi görünüyor.

Hopeツ︎

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
İlk defa sizden duydum bu rahatsızlığı sanırım psikolojik... İleriye seviyeye taşıyor gibi kendisini destek alsanız iyi olur bu nedenle.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Bir destek almanda fayda var bunun ileri seviyesi panik atak diye biliyorum

Constantin87

Profesör
Reaksiyon puanı
1,969
Korku değil demişsin ancak yazdıkların insanların korku duygusu karşısında yaşadıkları tepkiler. Biz toplum olarak hastalık hastasıyız bu kadar etkileniyorsan bu tür filmleri izlememelisin.

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,909
Sen de kansızlık olabilir. bedenin her heyecanlı ortamda zayıf düşüyor.

Reaksiyon puanı
16,128
çok empatin var yani empati yeteneğin var bizim gibi öküz olmamışsın ...

Akonty

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Geçmiş olsun. İnternet de hastalık araştırıp psikolojini daha cok bozmasan? Bir uzmana gitmen senin için çok iyi olacak.

epsilon06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,078
Küçükken çok fazla film izledin mi? Bilinçaltından kaynaklı aşırı tepki veriyorsun herkesin dediği gibi destek almanda fayda var ailene güzelce anlat millet ne der diye de düşünme git bir psikiyatriste. Panik atak zor bir durum öyle bir şeye dönüşmeden önlemini al

Birkan Öztürk

Doçent
Reaksiyon puanı
154
Arkadaşlar selam yeni girdim foruma. Sınavlar vs. vardı da. Öncelikle yaşım 16 Lise 2'ye gidiyorum. Küçükken çok öyle film izlemedim yani ama beni duygusal olarak etkileyen ( Korku değil üzücü falan ) filmler oldu gerek ağlatan ve etkisinde kalmıştım nasıl ölür ya diyerekten yani örnek olabilir mi bilmiyorum. Bu tür filmler izlememek derken ne bileyim elde değil ki her tür filmde böyle şeyler var yani tamam kanı görünce çok şey oluyorum ama Mortal Kombat X gibi aksiyonlu oyunları çok severek oynuyorum böyle finisherları yaparken off harakete falan bak deyip kendimden geçiyorum oyunlarda :D. Mesela korkmuyorum demişsin ama gösterdiğin tepkiler korkunca olan tepkiler diyen bir arkadaşım olmuş yine. Yani hocam bilmiyorum gerçekten korkmuyorum insan korktuğunu anlar bence ve ben Outlast cry of fear gibi oyunları oynayarak çocukluğumu geçirdim ve hem korkardım hem zevk alırdım yani o yüzden korku hissini iyi anlıyorum. Kısaca arkadaşlar dün aileme de anlattım "Ergen psikoloğu" na götüreceklermiş malum çünkü ergenliğe girdiğimden beridir var sanki bu garip sorunum kısaca yine bilmiyorum ne olduğunu

Artal73

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Geçmiş olsun yeğenim. Profesyonel bir desteğe ihtiyacın olduğunu düşünüyorum. İyi bir psikoloğa gitmeni tavsiye ederim. Çözülmezse iyi bir psikiyatriste gidersin.