Sistemin 64 biti destekliyor ama Ram'ın 3gb; 32 bit sistem en fazla 3gb ramı destekler şayet ram miktarını artırmazsan 64 bite geçmende bir anlam yok,hem kurduğun programlarda önemli, bazı programların 64bit desteği yok,normal pc kullanıcısı isen bence hiç gerek yok 64 kurmana.
İşlemcin 64 bit mimarisini destekliyor mu? Destekliyorsa tabiki 64 bit te daha iyi performans elde edersin.
Sistemin 64 biti destekliyor ama Ram'ın 3gb; 32 bit sistem en fazla 3gb ramı destekler şayet ram miktarını artırmazsan 64 bite geçmende bir anlam yok,hem kurduğun programlarda önemli, bazı programların 64bit desteği yok,normal pc kullanıcısı isen bence hiç gerek yok 64 kurmana.
Çüş.Core 2 Duo'yada 64 bit destekliyor mu dersen senin bilgisayar bilginden şüphe ederim.Ayrıca soruya gelince peformans puan hiç ama hiç artmaz.Ama bilgisayar biraz daha hızlı çalışır.İşlemcin 64 bit mimarisini destekliyor mu? Destekliyorsa tabiki 64 bit te daha iyi performans elde edersin.
hayır 64 bit tavsiye etmem 64 bit program oyun fazla yok çok ugraşırsın 32 bitten şaşma şimdilikArkadaslar Sorum Su Aşagıdakı Özellıklerde Laptopum var Sızce 32 Bit İşletim Sistemimi Yoksa 64 Bit İşletim Sistemimi Kursam Daha İyi Performans Alırım Yardımcı Olursanız Sevinirm Şimdiden Teşekürler....
![]()
Çüş.Core 2 Duo'yada 64 bit destekliyor mu dersen senin bilgisayar bilginden şüphe ederim.Ayrıca soruya gelince peformans puan hiç ama hiç artmaz.Ama bilgisayar biraz daha hızlı çalışır.
Sana şöyle anlatıyım 5 tane tır 3 şeritli yolda mı daha rahat geçer yoksa 6 şeritli yolda mı?En basitinden anlatım bu.
Ve keyman dedğin çok alakasız 4 GB ram doğru ama 4 çekirdeklili işlemci değil hatta 2 GB ram li Pentium D 805 bilgisayarda bile inanılmaz bir peformans artışı oluyor.
Kırmızı bölüm:
Arkadaş hangi serinin kaç bit mimarisi olduğula ilgilenmiyorum. ve ilgilensemde bu birşeyi değiştirmez çünkü bir seride hem 32 bit hemde 64 bit destekleyen işlemciler üretilir. ve bu işlemciler birbirinden tamamen ayrıdır fakat aynı serinin ürünleridir
Mavi bölüm
Performans kelimesinden anladığın nedir? Biz performans diyince hız ve verimlilik anlıyoruz peki sen ne anlıyorsun? Performans artmaz hız artar diyorsun? Bir laf öğreniyorsunuz bununla burada milletin kafasını karıştırmayın bari.
Yeşil Bölüm
Biraz önce performans artmaz diyordun.şimdi ise "inanılmaz bir peformans artışı oluyor. " diyorsun. hangi sözüne inanalım. açıkçası şuan ben senin bilgisayar bilginden şüphe ettim. 5 yaşındaki kuzenimden daha mantıksız ve anlamı olmayan cümleler kuruyorsun.
bir dediğin öbür dediğini tutsa belki sende hayatın bir yerinden tutunmaya başlayacaksın da..
-------------------------------------
Konuyu yazan arkadaşa gelince. 64 bit konusunda sadece program sıkıntısı çekersin. Henüz bütün firmalar alışamadı 64 bit mimarisine. Vistanında Donanımsal bir sıkıntısı yok bu konuda. Performans tabiki var. kafan karışmasın. birileri senin kafanı karıştırıyor sanırsam. 64 bit işlemci ve 64 bit sistem kullanıyorum. Ama linux kullanıyorum bi fark olmayacaktır. dediğim gibi işlemci performansın mantıksal olarak 2 katına çıkıyor.
Ama şimdiden uyarayım programlarda büyük sıkıntı çekebilrisin. Mesela adobe flashplayer hala senkronize olamadı şu 64 bit olayına.
Arkadasım olayı cok guzel ozetlemıssın cok tesekkkur ederim... Ama ben meraklı bırısıyım Sırf bu yuzden kuracagım hatta ındırmeye basladım bıle artık bundan sonrası ıcın hayırlısı.....![]()
Ben teşekkkür ederim. Beğenmezsen yine 32 bit yaparsın. Ama dediğim gibi :
2.20 Ghz bir işlemcin var saniyede bu hızla 32 bit veri aktarırsamı yoksa 64 bit veri akrarırsa verimli olur. Yani kısacası aynı hıza 2 katı hızında veri aktarımı yapılacak. Hayırlısı sen bir dene de..
Ama öyle bilgisayarın uçuşa geçmeyeceko kadar heveslenme. Belki hissetmezsin bile.
Başlığı daha anlaşılır yazabilirdin. Böyle ne için yardım istediğin anlaşılmıyor. Eğer herkes yardım isteğini böyle yapsa kimse ne olur...
Ayrıca mesajı büyük ve koyu yazmışsın forum kurallarına aykırılığı bir yana güzel görünmüyor.
Kusura bakma sadece acemisin diye uyarmak istedim.