Yardımcı Olursanız Sevınırım...

erc_erd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaslar Sorum Su Aşagıdakı Özellıklerde Laptopum var Sızce 32 Bit İşletim Sistemimi Yoksa 64 Bit İşletim Sistemimi Kursam Daha İyi Performans Alırım Yardımcı Olursanız Sevinirm Şimdiden Teşekürler....

adszgup.jpg

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
İşlemcin 64 bit mimarisini destekliyor mu? Destekliyorsa tabiki 64 bit te daha iyi performans elde edersin.

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Sistemin 64 biti destekliyor ama Ram'ın 3gb; 32 bit sistem en fazla 3gb ramı destekler şayet ram miktarını artırmazsan 64 bite geçmende bir anlam yok,hem kurduğun programlarda önemli, bazı programların 64bit desteği yok,normal pc kullanıcısı isen bence hiç gerek yok 64 kurmana.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Sistemin 64 biti destekliyor ama Ram'ın 3gb; 32 bit sistem en fazla 3gb ramı destekler şayet ram miktarını artırmazsan 64 bite geçmende bir anlam yok,hem kurduğun programlarda önemli, bazı programların 64bit desteği yok,normal pc kullanıcısı isen bence hiç gerek yok 64 kurmana.

Aynen katılıyorum... Elindeki sisteme göre 32bit iyidir...Performansındada bi düşüklük olacağını sanmiyorum...

erc_erd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İşlemcin 64 bit mimarisini destekliyor mu? Destekliyorsa tabiki 64 bit te daha iyi performans elde edersin.

Evet arkadsım 64 biti desteklıyor zaten resimdede 64 bit özellık evet diyor... normal kullanıcıyım ınternet artı pes 2009 oynuyorum :) ama merakta edıyorum bu 64 bıt ne işe yarar dıye denemek ıstıyorum....

Yorumlarınızı beklıyorum...

keyman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4 çekirdekli işlemci ve 4GB RAM ve üzeri olmadıktan sonra 64-bit den gerçek verim alamazsınız.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Çüş.Core 2 Duo'yada 64 bit destekliyor mu dersen senin bilgisayar bilginden şüphe ederim.Ayrıca soruya gelince peformans puan hiç ama hiç artmaz.Ama bilgisayar biraz daha hızlı çalışır.
Sana şöyle anlatıyım 5 tane tır 3 şeritli yolda mı daha rahat geçer yoksa 6 şeritli yolda mı?En basitinden anlatım bu.
Ve keyman dedğin çok alakasız 4 GB ram doğru ama 4 çekirdeklili işlemci değil hatta 2 GB ram li Pentium D 805 bilgisayarda bile inanılmaz bir peformans artışı oluyor.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ben 64 bit kullanıyorum da senin aradığın farklı şeyler..:)
Yani 64bit'e geçince birşey olmucak.. Uzaya çıkmış hissi alamıcaksın :)
O kadar büyük heveslenme bence :wink:
Zaten 3gb ram ve işlemcinle gerek de yok.. 6GB veya en kötüsünden 4 olsaydı denemeye değer derdim..

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Alakası yok geç 64 bite programlarda ise hiç bir problem yaşamassın.Zaten yaşasan da işlemcin XP Mode'yi destekliyor.Kur Sorunun kalmaz.Ama Ramler zaten ucuz al 1 GB daha için rahat olsun.

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
gönül rahatliğiyla 64 bit kurabilirsln.laptopun özellikleri gayet yeterli. Bu saatten sonra 32 bit kurmanin bir anklami olmaz dlye düşünüyorum

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
64 bit kur bence destekliyor görüldüğü gibi

speedygs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaslar Sorum Su Aşagıdakı Özellıklerde Laptopum var Sızce 32 Bit İşletim Sistemimi Yoksa 64 Bit İşletim Sistemimi Kursam Daha İyi Performans Alırım Yardımcı Olursanız Sevinirm Şimdiden Teşekürler....

adszgup.jpg
hayır 64 bit tavsiye etmem 64 bit program oyun fazla yok çok ugraşırsın 32 bitten şaşma şimdilik
benim sistem seninkinden daha iyi ama geçmiyorum 64 bitle çok sorun yaşarsın kesinlikle geçme

erc_erd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar cok degişik yorumlar var cok kararsız kaldım ıcımde 64 bıt hevesı vardı o da kırıldı gibi ... neden cıkarırlar bu 64 bıtı anlamadım madem performans arttırmıyor ....

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Çüş.Core 2 Duo'yada 64 bit destekliyor mu dersen senin bilgisayar bilginden şüphe ederim.Ayrıca soruya gelince peformans puan hiç ama hiç artmaz.Ama bilgisayar biraz daha hızlı çalışır.
Sana şöyle anlatıyım 5 tane tır 3 şeritli yolda mı daha rahat geçer yoksa 6 şeritli yolda mı?En basitinden anlatım bu.
Ve keyman dedğin çok alakasız 4 GB ram doğru ama 4 çekirdeklili işlemci değil hatta 2 GB ram li Pentium D 805 bilgisayarda bile inanılmaz bir peformans artışı oluyor.

Öncelikle muhattab olduğum kişilerden biraz daha kibarlık bekliyorum..

Kırmızı bölüm:

Arkadaş hangi serinin kaç bit mimarisi olduğula ilgilenmiyorum. ve ilgilensemde bu birşeyi değiştirmez çünkü bir seride hem 32 bit hemde 64 bit destekleyen işlemciler üretilir. ve bu işlemciler birbirinden tamamen ayrıdır fakat aynı serinin ürünleridir

Mavi bölüm

Performans kelimesinden anladığın nedir? Biz performans diyince hız ve verimlilik anlıyoruz peki sen ne anlıyorsun? Performans artmaz hız artar diyorsun? Bir laf öğreniyorsunuz bununla burada milletin kafasını karıştırmayın bari.

Yeşil Bölüm

Biraz önce performans artmaz diyordun.şimdi ise
"inanılmaz bir peformans artışı oluyor. " diyorsun. hangi sözüne inanalım. açıkçası şuan ben senin bilgisayar bilginden şüphe ettim. 5 yaşındaki kuzenimden daha mantıksız ve anlamı olmayan cümleler kuruyorsun.

bir dediğin öbür dediğini tutsa belki sende hayatın bir yerinden tutunmaya başlayacaksın da..
-------------------------------------

Konuyu yazan arkadaşa gelince. 64 bit konusunda sadece program sıkıntısı çekersin. Henüz bütün firmalar alışamadı 64 bit mimarisine. Vistanında Donanımsal bir sıkıntısı yok bu konuda. Performans tabiki var. kafan karışmasın. birileri senin kafanı karıştırıyor sanırsam. 64 bit işlemci ve 64 bit sistem kullanıyorum. Ama linux kullanıyorum bi fark olmayacaktır. dediğim gibi işlemci performansın mantıksal olarak 2 katına çıkıyor.

Ama şimdiden uyarayım programlarda büyük sıkıntı çekebilrisin. Mesela adobe flashplayer hala senkronize olamadı şu 64 bit olayına.

erc_erd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kırmızı bölüm:

Arkadaş hangi serinin kaç bit mimarisi olduğula ilgilenmiyorum. ve ilgilensemde bu birşeyi değiştirmez çünkü bir seride hem 32 bit hemde 64 bit destekleyen işlemciler üretilir. ve bu işlemciler birbirinden tamamen ayrıdır fakat aynı serinin ürünleridir

Mavi bölüm

Performans kelimesinden anladığın nedir? Biz performans diyince hız ve verimlilik anlıyoruz peki sen ne anlıyorsun? Performans artmaz hız artar diyorsun? Bir laf öğreniyorsunuz bununla burada milletin kafasını karıştırmayın bari.

Yeşil Bölüm

Biraz önce performans artmaz diyordun.şimdi ise
"inanılmaz bir peformans artışı oluyor. " diyorsun. hangi sözüne inanalım. açıkçası şuan ben senin bilgisayar bilginden şüphe ettim. 5 yaşındaki kuzenimden daha mantıksız ve anlamı olmayan cümleler kuruyorsun.

bir dediğin öbür dediğini tutsa belki sende hayatın bir yerinden tutunmaya başlayacaksın da..
-------------------------------------

Konuyu yazan arkadaşa gelince. 64 bit konusunda sadece program sıkıntısı çekersin. Henüz bütün firmalar alışamadı 64 bit mimarisine. Vistanında Donanımsal bir sıkıntısı yok bu konuda. Performans tabiki var. kafan karışmasın. birileri senin kafanı karıştırıyor sanırsam. 64 bit işlemci ve 64 bit sistem kullanıyorum. Ama linux kullanıyorum bi fark olmayacaktır. dediğim gibi işlemci performansın mantıksal olarak 2 katına çıkıyor.

Ama şimdiden uyarayım programlarda büyük sıkıntı çekebilrisin. Mesela adobe flashplayer hala senkronize olamadı şu 64 bit olayına.

Arkadasım olayı cok guzel ozetlemıssın cok tesekkkur ederim... Ama ben meraklı bırısıyım Sırf bu yuzden kuracagım hatta ındırmeye basladım bıle artık bundan sonrası ıcın hayırlısı.....:)

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Arkadasım olayı cok guzel ozetlemıssın cok tesekkkur ederim... Ama ben meraklı bırısıyım Sırf bu yuzden kuracagım hatta ındırmeye basladım bıle artık bundan sonrası ıcın hayırlısı.....:)

Ben teşekkkür ederim. Beğenmezsen yine 32 bit yaparsın. Ama dediğim gibi :

2.20 Ghz bir işlemcin var saniyede bu hızla 32 bit veri aktarırsamı yoksa 64 bit veri akrarırsa verimli olur. Yani kısacası aynı hıza 2 katı hızında veri aktarımı yapılacak. Hayırlısı sen bir dene de..

Ama öyle bilgisayarın uçuşa geçmeyecek :D o kadar heveslenme. Belki hissetmezsin bile.

erc_erd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben teşekkkür ederim. Beğenmezsen yine 32 bit yaparsın. Ama dediğim gibi :

2.20 Ghz bir işlemcin var saniyede bu hızla 32 bit veri aktarırsamı yoksa 64 bit veri akrarırsa verimli olur. Yani kısacası aynı hıza 2 katı hızında veri aktarımı yapılacak. Hayırlısı sen bir dene de..

Ama öyle bilgisayarın uçuşa geçmeyecek :D o kadar heveslenme. Belki hissetmezsin bile.

Uçuşa geçmeyecek arkadasım bende farkındayım ama sonuçta azda olsa iyi yönde bir fark yaratır dıye tahmın ediyorum.....

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Deneme amaçlı yap bari bu kadar isteklisin :)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Başlığı daha anlaşılır yazabilirdin. Böyle ne için yardım istediğin anlaşılmıyor. Eğer herkes yardım isteğini böyle yapsa kimse ne olur...

Ayrıca mesajı büyük ve koyu yazmışsın forum kurallarına aykırılığı bir yana güzel görünmüyor.

Kusura bakma sadece acemisin diye uyarmak istedim.

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Başlığı daha anlaşılır yazabilirdin. Böyle ne için yardım istediğin anlaşılmıyor. Eğer herkes yardım isteğini böyle yapsa kimse ne olur...

Ayrıca mesajı büyük ve koyu yazmışsın forum kurallarına aykırılığı bir yana güzel görünmüyor.

Kusura bakma sadece acemisin diye uyarmak istedim.

o istediğini aldı :D geç kaldın