Yardım, İlk virüsüm!

kapadokyalı

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle forumu meşgul ettiğim için üzgünüm ama sdn ye sormuycam kime soracağım? :)
Şuanki Laptopumu bir seneden beri kullanıyorum ve orjinal eset antivirüs yazılımım ilk defa silemediği bi virüs buldu,Çok güvendiğim Norman malware çözer diyordum virüsü bile bulamadı.
Eset in yazdığı şuydu :
" C:\Windows\System32\config\systemprofile\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\D3KJXJOE\upgrade[1].cab dosyası uygulama Win32/Adware.OneStep.A bulaşmış. Dosya silinebilir. Onaylamadan önce önemli verinizi yedeklemenizi kesinlikle tavsiye ederiz."
Yazan bu ama ne siliyor nede karantinaya alıyor, bahsi geçen dosyayı ise aradım ama bulamadım. Bu önemli bi virüsmü? vede nasıl kurtulabilirim.
Teşekürler...

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Önemli değil adware reklam casus program disk temizleme yap başlat çalıştır donaltılar sistem araçları disk temizleme geçici internet dosyaları ve ayrıca sistem geri yükleme açıksa geri yükleme dosyalarınıda sildir...

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
İlk virüsün hayırlı olsun, herşeyin ilki güzeldir :D.
O dosyayı bulamazsın çünkü ya yoktur, ya da sana erişim izni de vermeyebilir.
Antivirüsler karantinaya alır ama hallademezse işi sana havale eder. Miroğlu'nun da
dediği gibi; Geri yüklemeyi kapat. CCleaner tarzı programlarla sistemindeki gereksiz
dosyaları temizle. Olmadı güvenli kipte Combofix ile tarat. Önemli virüsler system ve
system32 klasöründe bulunur, onlardan korkmanı tavsiye ederim...

QaFeİN

Profesör
Reaksiyon puanı
19
İlk Virüsünmüş İşte Kaynaş Biraz :D

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Virüsün İsim Kodlamasıda Güzelmiş OneStep (1 Adım veya İlk Adımda) Denebilir Birde Arkadaşımızın İlk Virüsü :)

Güvenli Kipte Tarat Derim O Zaman Temizler

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Hayırlı olsun. Onu iyi besle. Unutma ki o virüs de olsa insan ( cem yılmaz'a sevgiler)

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
sen ilk sanıyorsundur ama eminim o makina iki senede virüs yuvasına dönmüştür senden gizli

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Bilgisayarı geri yükleme yapsan gider mi acaba?

Bu arada hayırlı olsun.Herşeyin ilki ve hayrı vardır :)

kapadokyalı

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sen ilk sanıyorsundur ama eminim o makina iki senede virüs yuvasına dönmüştür senden gizli

sonuç olarak tüm yazılanları yaptım son olarakta güvenli kipte taratırken virüsü bulamadım sanırım öldü :)
Hemen bi düzeltme yapayım ilk virüs demedim "silemediğim ilk virüs" demek istemiştim.virüsler nadiren uğrar en fazla 3. aşamada mutlaka yok edilirlerdi.böyle bişi ilk defa geldi.Buarada adware'nin reklam casus program olduğunuda öğrenmiş oldum cahil kalmışım o konuda :)
teşekürler arkadaşlar teşekürler sdn
//ben bu yeri seviyorum//

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Allah analı babalı büyütsün:D virüsüne benden bir combofix, gönül isterdi ki çeyrek takalım ama şartlar uygun değil:)

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
En iyisi combofixle tarat 1 kere.Bak bakalım kalıyormu ortada virüs filan.Combofix bu gibi durumlarda çok başarılı bir programcık.Herkesin PC de mutlaka bulunması gerekir...