Yardım Edin Virüs Bulaştı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ardaerm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ardaerm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar dün bir oyun indirdim ve oynadım sonra işim bitti yattım sabah kalktım her şey normal fakat 5 saniye içinde her şey silindi ve internet explorer dahil hiç bir şey açılmıyor alttan görev yöneticisi bile görev yöneticisini ctrl+alt+del ile açıyorum pc win 7 her hangi bir program indirdiğimde basıyorum açılması için ve hata alıyorum ( bu dosya bu program için değildir gibilerinden ne yapmam lazım formata falan razıyım ama böyle bir durumda atılmıyor yardım lütfen
saolun şimdiden

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Hiçbir zararlı yazılım formata engel değildir. Ama bazıları vardır silinse bile sistem dosyalarına kalıcı zarar veren Win32/MewsSpy, Win32/Battdil gibi zararlı yazılımlar söz konusu değilse combofix yazılımını güvenli modda tarama yaptırdığın zaman büyük ihtimal düzeliyor. Biosa zararlı yazılım bulaşması durumunda bios pilini çıkarın 5 dakika bekleyin takın 5 dakika beklemek istiyorsanız jumper kullanın yada pil yuvasının bacaklarına kısa devre yaptırın sorun düzelir. Dediğim gibi güvenli modda combofix çözer eğer çözülmezse temiz format atsın için rahat eder. Antivirüs yazılımı kullanmanı tavsiye ederim ESET Smart Security 8 alanında en iyisidir

ardaerm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
combofix açılmıyor indirdim fakat aynı hatayı alıyorum bu arada eset ile smart tarama yaptım yaklaşık 2 saat önce 88 hata buldu 80 inin temizledi öbür sorum da bios pili ne oluyor acaba
bu arada cevap ve ilginiz için teşekkürler

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
combofix açılmıyor indirdim fakat aynı hatayı alıyorum bu arada eset ile smart tarama yaptım yaklaşık 2 saat önce 88 hata buldu 80 inin temizledi öbür sorum da bios pili ne oluyor acaba
bu arada cevap ve ilginiz için teşekkürler

Bios pili kafanızı karıştırmasın eskide kaldı o zararlı yazılımlar halen daha var ama çok ender. Combofix güvenli modda açılmıyorsa format atmaktan başka çareniz yok. Atmak istemezsenizde diskinizi çıkarıp sata to usb dönüştürücü ile başka bilgisayardan USB ile bağlayıp tarama yapabilirsiniz. Ve ya önemli verilerinizi kurtarıp format atabilirsiniz

ardaerm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bios pili kafanızı karıştırmasın eskide kaldı o zararlı yazılımlar halen daha var ama çok ender. Combofix güvenli modda açılmıyorsa format atmaktan başka çareniz yok. Atmak istemezsenizde diskinizi çıkarıp sata to usb dönüştürücü ile başka bilgisayardan USB ile bağlayıp tarama yapabilirsiniz. Ve ya önemli verilerinizi kurtarıp format atabilirsiniz

Combofix i güvenli modda nasıl çalıştırabilirim acaba çünkü klasör falan hiç açılmıyor format atmak istemiyor değilim fakat bu durumda nasıl format atabilirim onu bilmiyorum

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bilgisayar bios ekranını geçtikten sonra F8 e devamlı basın ordan güvenli modu seçin

ardaerm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayar bios ekranını geçtikten sonra F8 e devamlı basın ordan güvenli modu seçin

Hocam Bios a girdim f8 e bastım fakat hiçbir şey olmadı

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Tamam güvenli modda açtım bilgisayarı fakat gene açılmadı Combofix

ardaerm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Atabilirsin. Başka bir pc bulup internetten iso dosyası indireceksin usb ye yada dvdye yazacaksın

Her şey için saolun son sorum usb ye attığım zaman pc açılırken mi yapacağım çünkü pc şu anda usb içine de girmiyor

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Siz format olayını araştırın en iyisi