Yanmış Tost

Reaksiyon puanı
10,315
Yanmış Tost
Bir gün annem yoğun bir iş günü sonrasında yemek hazırladı.

Babamın önüne bir kavanoz reçel ve aşırı yanmış bir tost ekmeği koydu.

Ben, babamın yanmış ekmeği fark edip fark etmediğine bakıyordum.

Ancak o sadece yedi ve bana günümün nasıl geçtiğini sordu. Kendi cevabımı hatırlamıyorum, ama o anda annem yanmış ekmek için özür diledi.

Babamın cevabını asla unutmayacağım:

“Tatlım, ben yanmış tost ekmeğine bayılırım!”

Daha sonra, yatağıma gittiğimde babama gerçekten de yanmış ekmeği sevip sevmediğini sordum.

Bana sarıldı ve fısıldadı:

“Annen uzun ve zor bir gün geçirmişti ve gerçekten çok yorgundu. Yanmış bir tost ekmeği kimseyi üzemez ancak, sözlerimiz üzer.”

Reaksiyon puanı
10,315
Abi kalemine sağlık, maalesef işten dönüşlerde çocuklarda ve hanımda bazen bu hataya düşüyorum salak saçma konuşuyorum :(
Yok, incitmemeye çalışın onları. Onlara olan davranışınız sizin onlar nezdindeki kıymetinizi belirler. Ne kadar çok sevilmek ve kıymetli olmak istiyorsanız onlara da aynı ölçüde davranın.

023

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,602
kaşarlı mıydı? Canım çekti of.

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
Yok, incitmemeye çalışın onları. Onlara olan davranışınız sizin onlar nezdindeki kıymetinizi belirler. Ne kadar çok sevilmek ve kıymetli olmak istiyorsanız onlara da aynı ölçüde davranın.
Tabi ki abi. Gözümde zaten ailem bana Allah'ın emaneti. Eşim hem efendimiz A.S. hemde Allah'ın emaneti. Yazıyı okuyunca "yorgunluğun açlığın" bazen gereksiz çıkışlarıma neden olduğunu fark ettim. Dediğiniz gibi dikkat edip tamamen alttan almak lazım

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Yanmış tostun da edebiyatını yapmayın be :D