• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Yalın internet resmen başladı

hesapta fiyatları düşürdüler ama nasıl hızı arttırdık fiyatlarda çok az yükseldi ama eskisine göre daha ucuz bunların hesabını en kavşak üçkağıtçı esnaf yapmaz devlette devlet değil ki be kardeşim bununda yarısı neredeyse vergi

Belki kimsenin kullanmak için başvurmadığını görünce fiyatları düzeltirler :D

Bunlar adamı enayi yerine koyuyorlar :cursing: Böyle hukukmu olur be telefon almasanızda biz bu parayı sizden alırız diyorlar resmen :cursing: Al sen o paraları ....

aslında birlik olunacak ya telekomdan abonelikleri taşıyacağız yada abonelikleri belli bir süre iptal edicez. Düşünsenize telekom binalarında bir dünya insan hepsi internet hizmetini kapatmaya gelmiş. Böyle birşeyler olucak ki karar vermeden önce düşünsünler.

Yalın İnternet Erişim Ücreti (Aylık): 15TL Bu her ay alınıyor mu ki?

Herhalde aylık yazıyor.

Üstelik ağlantı Ücreti - Aylık Taksit - 12 Taksitli: 2TL x 12 ve Yalın İnternet Devre Hazırlama Ücreti (1 Defalık): 8TL de var.

Ysni 1 yılda ortalama vereceğin extra para 17, 7 TL. Ben telefon parası yüzünden vazgeçmiştim TTnetten. Millet niye bu parayı verdikten sonra YALIN ADSL ye geçsin. Manyak bu TTNET.

değişen bir şey yok ki !

---------- Post added at 22:21 ---------- Previous post was at 22:20 ----------

tarife adı değişmiş :D

:D haps yorumların beni öldürecek. :D valla ya bizim yumurcaklar burya niye saldırı düzenlemiyorlar. yatar kalkar dua ederiz. daha çok ses getirirler.

böyle bir eylem gerçekleştirirlerse bende örgüte katılırım nükleer kaz yumurtası temin edebilirim :D

böyle bir eylem gerçekleştirirlerse bende örgüte katılırım nükleer kaz yumurtası temin edebilirim :D

:D valla ilk saftayım, yeterki bu işin öncülüğünü birisi yapsın. gerisi millet getirir. yokmu aramızda anarşist ruhlu arkadaşlar.

Bizi bu hale sokanlar utansın. Devletin görevi tekelci gücü kırmakken bizimkiler tekeli destekliyorlar. Hiç bir yönetici de çıkıp halkı bu kadar sömüremezsiniz demiyor. Topunun Allah belasını versin.

Ya hiç bir TTNET çalışanı yetkilisi burada yazılanları okumuyor mu? Amirlerine üstlerine iletmiyor mu? Ya firmanıza ve çalışanlarınıza küfür ya da hakeret ediyor insanlar. Kimi içinden kimi dışından. Yahu bu milleti niye kendinize düşman ediyorsunuz?

Küfrederken Türk Telekom'un tamamına etmeyin, %55'ine küfredin. :D

ortaklik_yapisi_tablo_tr.jpg

1. Nefret olsun.
2. İsmail Yk dan "Allah belanı versin" şarkısını tüm fiyat belirleme ekibine hediye diyorum.

[video=youtube;fOZnGFQRdko]http://www.youtube.com/watch?v=fOZnGFQRdko&feature=fvw[/video]

3. Hattı kapattırıp en kısa zamanda Superonline' a geçiyorum.

Bizi mükemmel! enayiler yerine koyan, a(kıllı) yöneticiler.

Zorla satmıyor adamlar

bulunduğum bölgede uydunet yok, superonline fiber yok, diğer ISS lerin alt yapı çalışmaları yok. 3g yaptığımız işe uygun değil. hizmet satın alabileceğim sadece ttnet kalıyor. sizin mantığınıza göre ttnet e gitmeyip internetsiz mi? kalayım.

meçburen meçburen meçburennnnn meçburiyettennnn ttnet...

Ben ttnete sabit ücret vermemek için uydunetten bağlattım gayette memnunum hem ucuz hemde boşuna para vermiyorum

bence bu internet yalın değil kalın internet olmuş telefonlu olan bile daha ucuz enayi yazıyor bi yerlerimizde.

Alternatiflerin desteklenmesi gerek. Yoksa kimse karından ödün vermek istemez.

bence telefonsuz limitsiz ve hızlı internetin ücretinin 50tlyi geçmemesi gerekiyor. Zira geçeceksede bu hizmet değil lüks olmaya başlıyor. Türkiye standartlarında herkesin internet kullanabilmesi için bence bu gerekli.

Arkadaşlar bende TTNET'te olan sıkıntılar yüzünden Uydunet'e geçtim. 1 haftadır kullanıyorum. Hızı çok iyi fiyatı ucuz. 1mb sınırsız aylık 30TL üstelik evde telefonunuzun olması da gerekmiyor. Yalnız evinize kablo tv bağlanıyor onun için aylık 7TL ödemeniz lazım. Biz zaten kablo tv abonesi olduğumuz için hiçbir sorun olmadı. En azından kullanmadığınız telefon için 20-25TL ya da yalın adsl için 15TL ödemektense aylık 7TL kablo tv ücreti ödemeniz daha mantıklı. Eğer evinizde uydu yoksa ilaç gibi gelecektir. 50-60 tane kanalı var yayın kaliteside çok güzel.

TTNET kullandığım zamanlar bir dosya indirmek istediğimde hızım 105kb/s'yi geçmiyordu ve sabit bir hızda indiremiyordum. 90kb/s hızına düşer çıkar böyle bir iner bir çıkardı. Fakat UYDUNET kullandığımdan beri hızım 120kb/s'nin altına düşmüyor. düşse bile en fazla 114kb/s'ye düşüyor 5-10 saniye kadar sonra tekrar 120 ile indirmeye devam ediyor.

Sakın beni UYDUNET reklamı yapıyor sanmayın. Amacım kullanmış olduğum internetten çok memnun olduğum için size bir alternatif sunmak.

Aylık telefon ücreti ahizeyi kaldırmadan 12 TL geliyor ise madrabazlığın adını siz koyun.
Bu durumda yalın'a gerek yok. Ne zaman ki, hiç konuşmadığım telefonun aylık ücreti yalının ücretini geçer, o zaman düşünürüz.

Bu gibi fiyatlandırmalarda söylenmek istenenin Türkçesi şu :

"-Hemşehrim, zaten kucaktasın, ne yaparsan yap, kucaktan kalkamazsın."

evde telefon falan yok sadece adsl kablosu var.her ay 20 tl fazladan para veriyoruz.9 aydır internet var tlf yok ortada 20 tl keriz gibi veriyoruz.son 3 ay daha sabrederim ondan sonra zaten almayacam.Allah belanı versin ttnet...

Yakın zamanda internet ücretsiz olacak , aldığımız diğer hizmetlere para vericez (IP tv , voip vb.) 2013 başında diye düşünüyorum :) Bunun sonu bu GSM'in ilk seneleri gibi hat 1000 $ + telefon + konuşma

Şimdi herkez güler buna ama gerçek bu :tongue:

Arkadaşlar, bu konuda çoğunluk ttnet 'e olan nefretini dile getirmiş. konunun gerçek yönünü size iletmek isterim. ona göre de tepkinizi daha doğru yaparsınız...

öncelikle fiyatlar BTK (Bilgi Teknolojiler Kurumu) nezaretinde belirlendi. Alt yapı hizmetini sağlayan TEKEL olan kurum ise TURK TELEKOM dur. Turk telekom alt yapı hizmeti (kablo ve santral hizmetleri) sağladığı için bu hizmetlerin karşılığı olarak 15 TL vergiler dahil fiyat istedi. Şimdi mantık açısından baktığınızda TURK TELEKOM un bu ücreti istemesi kadar doğal bir şey olamaz. Bunda sorun yok... Asıl Sorun TÜRK TELEKOM un TEKEL oluşudur. Eğer Alt yapı hizmeti sağlayan başka firmalar da çıkarsa TÜRK TELEKOM un tekeli ortadan kalkarsa sorun ortadan büyük ölçüde kalkar.
Bugün internet servis sağlayacılara ve sabit hat operatörlerine baktığınızda ( smile adsl, biri adsl, turknet, doping adsl, ttnet vs) hepsi TOPTANCI yani TÜRK TELEKOM dan toptan ses ve/veya data verisi satın alıp bizlere satıyorlar. Dolaysıyla aracı oldukları için de elde ettikleri karı bize fiyat olarak yansıyor. Ha bi de DEVLETi unutmayalım. Devlette en güzel gelir elde ettiği bir alan olduğu için koyabildiği kadar vergiyi koyup o da nemasını alıyor.
Ne Yapabiliriz:
1) Yalın ADSL kullandığımızda Normal hatta göre yaklaşık 5 TL daha az bir ücret öderiz(bugün güncel olan endüşük olan tarifeye göre) TURKTELEKOMA. Asıl darbe şu olur, Telefon hattı kullanan müşteri sayısı azalır.
2) TTNET e fiyatlar konusunda haksızlık etmeyin. Başrol oyuncuları BTK ve TURK TELEKOM dur. aynı fiyatı diğer sağlaycılarda verecek
3) TTnet turktelekomun bir şiketi olduğu için başka bir sağlayıcı tercih ederek bir darbe daha vurabiliriz.
4) Fiyatların düşmesi için (her alanda katlanılabilir seviyedee olması için) TAM DEMOKRATİK ve SOSYAL Hukuk Devleti olan bir ÜLKE olmamız gerekir. (Burası çok geniş dallandırıp konuyu saptırmayalım.)

Umarım faydalı olabilmişimdir.

Teşekkür ederim

TTnet gerçekten bela . Bende 5-6 gün oldu kapattım. Artık mutluyum.

superonlinenın kabloları evimizin önüne döşendi faliyete geçsin telekoma veda edecez.Ama şunuda belirtmek lazım türksat biran önce özelleştirilmeli çünkü uydunet yıllardır yerinde sayıyor kaç kere telefon ettim bir alt sokakata var şurayada çekin dedim mahallenin %40 istemesi sonra sokağın %40 istemesi sonrada apartmanın %40 istemesi gerekiyormuş.Devlet elini netten çekip kurumlarada çeki düzen vermesi gerekiyor.yoksa küçük şehirlerde ucuz internet hayal olur.